Restoratif Diş Tedavileri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 9 soru cevaplandı.

Geçici Dolgu

Merhaba. 1 ay önce KTÜ diş hekimliği fakültesinde kanal tedavisi gördüm ve geçici dolgu yapılmıştı. Ülkemizde yaşanan salgın olaylarından dolayı bir sonraki randevum iptal edildiğinden geçici dolgu ile kaldım. Geçici dolgu ne kadar süre dayanır? Yaptırdığım kanal tedavisinin de boşa gideceğinden endişeliyim. Tekrar randevu almalı mıyım?

6 Nisan 2020 14:55
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan tarafından cevaplandı.

Cam iyonomer dolgu

Hocam merhabalar benim sağ en arka azı dişime hacettepe de bir dolgu yapıldı amalgam dolgu değil ışınlı kompozitte yapmadı beyaz ışınsız bir dolgu yaptı sorduğumda amalgamın beyazı gibi düşün dendi sanırım cam iyonomer dolgu kullanıldı internette geçici dolgu olarak kullanıldığı yazıyor bana daimi dolgu olarak yapıldığını söyledi sağlam olduğunu söyleyip yolladı.. bu dolgu gerçekten geçici dolgu mudur? Yeniden değişmesi mi gerekir? Beni ne kadar idare edebilir bu dolgu? Yaşım 25 pedodontide yaptırmadım restoratif abd de yapıldı asistan tarafından

11 Ekim 2018 18:27
Dr. Dt. H. Nur İskender Doktora Sor

Dr. Dt. H. Nur İskender tarafından cevaplandı.

Dolgulu ön dişimde sızlama

Hocam ben yaklaşık 4 ay önce ön dişime dolgu yaptırdım yaptırdığım ilk haftalar dolgudan sonra bi hassasiyet başladı yemek yiyemiyordum ön dişim ısırırken sızlıyodu sonra geçti aradan 3 ay geçti şuan daha şiddetli bir biçimde sızlıyor bunun sebebi nedir?

6 Ekim 2018 01:19
Uzm. Dr. Dt. Bekir Murat Kaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Bekir Murat Kaya tarafından cevaplandı.

Dolgu sonrası ağrı

Merhaba. 2-3 hafta önce diş taşı temizliği için hekime gittim. O sırada çürüğüm olduğu farkedilip dolgu yapıldı. bu zamana kadar çok nadir ağrılarım oluyordu o yüzden çürük olduğunu bile farkedemedim. Dolgudan 4-5 gün sonra soğuklarda sızlama ve şiddetli ağrılar başladı. Tekrar gittim, röntgen çekildi birşey yok denildi. Dolgu çıkarılıp tekrar dolgu yapıldı. Tekrar 4-5 gün geçti ve ağrı tekrar başladı. Üstelik bu kez dişime dokunamıyorum bile. Nedeni ne olabilir ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

31 Temmuz 2018 23:04
Uzm. Dr. Esra Alagha Doktora Sor

Uzm. Dr. Esra Alagha tarafından cevaplandı.

Diş dolgusu

Merhaba 18 yaşındayım dişlerime dolgu yaptırdım bir dişim için çok arada kalındı 4 5 diş hekimine gösterdim kanal mı dolgu mu diye en sonunda dolgu ile çürük temizleni p kapatildi endodonti uzmanida şuanlik kanal yapmayalim bence dedi şuan bir ağrısı yok sizce dolgu kalmalı mı bu birinci sorum birde farkli bir dişime daha dolgu yaptirdım ama dişimin üst kısmı sadece yemek yerken o dişimle çiğneyince sizliyor bunun dolguda hata olmasiyla bir alakasi olabilir mi.. normalde bir agrisi yok yuksek olabilicegini dusunup biraz kestirdim fakat hala sadece yemek yerken sızlıyor özele gittigimde dolgularin berbat olduğunu soylemişlerdi fakat sonra universite hastanesine gittim gayet duzgün yapildigini söylediler sirf para için yaptiklarini dusunuyoru...

6 Nisan 2018 19:39
Uzm. Dr. Esra Alagha Doktora Sor

Uzm. Dr. Esra Alagha tarafından cevaplandı.

Diş Dolgusu Alçaklığı

Merhabalar, Diş dolgusu ( azı dişim ortasında dentine ulaşmıyor ) bir nebze alçak yapıldı. Herhangi bir zararı olur mu ? ( Düzenli bakım yapıyorum) Ayrıca ters taraf azı dişimde o seviye de yine bir kavite var ancak temiz görünüyor sürekli bakıyorum bir zararı var mıdır ?

27 Aralık 2017 14:12
Dr. Dt. H. Nur İskender Doktora Sor

Dr. Dt. H. Nur İskender tarafından cevaplandı.

Diş Dolgusu Hakkında

Merhabalar; Azı dişimin çiğneme yüzeyinde ki dolgumu söktürdüm. Yerine dolu yaptırmamam durumunda herhangi bir problemle karşılaşır mıyım ? İlaveten dentin seviyesinde olmayan mine düzeyinde kalmış temizlenmiş bu kaviteyi diş fırçası macun diş ipi gargara ile temiz tutmam mümkün mü yani dolgu yaptırmasam sağlık açısından herhangi bir zararı olur mu ?

27 Aralık 2017 13:59
Dt. Hakan Doğantepe Doktora Sor

Dt. Hakan Doğantepe tarafından cevaplandı.

Köpek balığı diş dolgusu

Merhaba hocam.Benim 20 ye yakın dolgum var ve internette köpek balığı dolgusu ile ilgili şeyler okudum.Bu dolgu hakkında yazılanlar doğru mudur?Bir de fiyatlarına dair bir bilgi elde edemedim.Fiyatları nasıldır?

20 Ağustos 2017 00:21
Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Kerim Ayar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Kerim Ayar tarafından cevaplandı.

diş çürükleri hakkında

hocam selamlar. benim alt ve üst arka dişlerimde yüzeysel çürükler var. özel hastanedeki doktor bunlara dolgu yapılması gerek dedi. daha sonra devlet hastanesine gittim. ordaki diş doktoru ise çürüklere baktı ve bunlar yüzeysel, ince çürükler. dolgu tutmazlar dedi. dolgu yapmak için sağlam yerden de kazımak lazım yazık olur, sen dişlerini fırçalamaya devam et. çürükler ilerlemesin dedi. beni doktora yönlendiren aslında alerji doktorum. bende ürtiker var. çürüklerini temizlet dedi. şimdi ben arada kaldım. ne yapsam bilemiyorum. akıl verirseniz sevinirim hocam. yaşım 24. eğer çürükler gerçekten yüzeyselse bunları fissür örtücü gibi bir şeyle tedavi etmek mümkün mü?

5 Temmuz 2017 00:25
Dt. Hakan Doğantepe Doktora Sor

Dt. Hakan Doğantepe tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube