Diş Hekimi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 21 soru cevaplandı.

Dişte çizik

Merhaba. 19 yaşındayım küçüklüğümden beri diş gıcırdattığım için dişlerimde hafif aşınma ve dikey çizikler vardı. Şimdi ön dişlerimde yatay çizikler var bunun nedeni de gıcırdatma olabilir mi ? Ve diş fırçasına ek misvak kullanmaya başladım bu dişi çizer mi ? ( artık gece plağı takıyorum)

23 Mart 2021 16:04
Dt. H. Meltem Gürbüz Doktora Sor

Dt. H. Meltem Gürbüz tarafından cevaplandı.

Dilde karıncalanma

Merhaba hocam bir haftadır dilimin sağ tarafında iğne batması karıncalanma gibi bir his var. Çok rahatsız ediyor konuşmamıda etkiliyor. Aslında aklıma önce ağız içi tümörleri geldi korktum ama ağzımda herhalde bir yara aft tarzı bişey yok. sonra hatırladımki dilimin sağ tarafını bi kaç kere küçük küçük ısırmıştım. Birde sağ üst 20 lik dişim dışa dönük çıkmaya başlamış üzerine elimle bastırınca acıyor ama kendiliğinden bir ağrı yapmıyor. Sadece ara ara sağ kulağım ağrıyor. Bu bahsettiklerimin kulağımın ağrımasını ve dildeki durumu mu açıklar mı acaba

27 Aralık 2020 18:09
Dt. H. Meltem Gürbüz Doktora Sor

Dt. H. Meltem Gürbüz tarafından cevaplandı.

Muayene ucreti

Iyi günler, dis yapimda sorunlarim var muayene olmak istiyorum. Muayene için ücret alınıyor mu ? Şimdiden teşekkürler ♤♤

6 Eylül 2020 18:18
Dt. H. Meltem Gürbüz Doktora Sor

Dt. H. Meltem Gürbüz tarafından cevaplandı.

Bruksizm Tedavisi

merhaba bruksizm tedavisinin ücreti nedir ? hangi işlemler uygulanıyor? Bu arada diş teli ve lastiği takıyorum . bir sıkıntı olur mu ? Botoks yöntemini uyguluyor musunuz ?

30 Ağustos 2020 03:54
Dt. Rıdvan Alper Doktora Sor

Dt. Rıdvan Alper tarafından cevaplandı.

lütfen yardım

hocam merhaba sizi bu siteden cevapladığınız sorulara bakarak bana en azından nasıl bir yol izleyeceğim hususunda yardımcı olmanızı çok rica ederim. hocam numaraları bilemediğim için tarif etmeye çalışacağım. benim sağ üst en arka dişimden 20 lik dahil yanındaki 3 ve 4. dişime kanal uygulandı. en arka azı dişimde de soğuk hassasiyeti olduğu için ve üzerinde çürük olduğu için dolgu yapıldı. hocam bu 3 ve 4. dişimin tam ortasından yukarıdan aşağıya doğru ağrı gelip gidiyor ağrılar 15/20 saniye kadar sürüyor doktor röntgen çekti kanal yapılan dişlerde sorun olmadığını söyledi arası da çok açık olmadığı için kaplamaya gerek yok dedi bir başka hekimde iki dişe kaplama yapalım dedi fakat net bir çözüm üretilemedi. sayın hocam şimdi size sorup dan...

22 Aralık 2019 16:56
Dt. Berat Aydıngüneş Karakuş Doktora Sor

Dt. Berat Aydıngüneş Karakuş tarafından cevaplandı.

Masseter Botoxu

Merhaba dişlerimi sıktığımdan dolayı masseter kaslarım gelişmiş ve ağrı yapıyor masseter kasları için botox uygulamanız var mı? eğer varsa fiyat aralığı nedir?

5 Ağustos 2019 00:09
Dt. Kübra Furuncu Kaya Doktora Sor

Dt. Kübra Furuncu Kaya tarafından cevaplandı.

Masseter Botox

Merhaba diş sıkmadan dolayı masseter kaslarım gelişmiş ağrı yapıyo ve çenem daha köşeli duruyo bu kası küçültmek için botoks uygulamanız var mı? Varsa fiyat aralığı nedir?

4 Ağustos 2019 23:53
Dt. Sinan Ülkü Doktora Sor

Dt. Sinan Ülkü tarafından cevaplandı.

Diş aşınması

Merhaba doktor hanım 24 yaşında bayanım benim çocukluktan çektirmiş olduğum dişlerim vardı 3 azı dişim eksik zamanla onlar kaydı çene eklemi bozukluğu oluştu bu yıl. Köprü diş yaptırmak yerine şimdi tel tedavisi görüyorum ve sonra implant yapılacak eksik yerlere. Asıl sorum bende diş sıkmadan kaynaklı ön kesici dişlerim aşınmış durumda çok kısalmışlar bu dişlere ne yapılabilir? diş eksikliğinden ve diş sıktığımdan dolayı oluşan aşınmalardan kaynaklı yüzde erken yaşlanma, çökme olabilir mi? Alt yüz yüksekliği düşer mi?

31 Mayıs 2019 00:06
Dt. Ezgi Şenyurt Doktora Sor

Dt. Ezgi Şenyurt tarafından cevaplandı.

Gece plağı

Merhaba, gece plağını ne kadara yapıyorsunuz? Bir de randevu almadan gelebilir miyiz? Bu soruları burada sormak absurd kaçtı biraz :) fakat aradım, ulaşamadım :))

21 Ekim 2018 18:48
Dt. Kübra Güneş Doktora Sor

Dt. Kübra Güneş tarafından cevaplandı.

Yemek yerken diş aşınır mı

Merhaba hocam. Ben geceleri dişimi sıkan bir insanım ama gece plağı kullandığım için dişimde bu sebeple bir aşınma olmuyor. Fakat plak kullanmadığım zamanlarda biraz aşınma olmuştu. Azı dişlerimin aşınmasını istemiyorum çünkü aşınırsa yemek yerken sızlar diye endişeleniyorum. Sorum şu ki, yemek yerken yani bişe çiğnerken azı dişlerim normalden fazla birbirine çarpıyor, bu aşınmaya sebep olur mu? Kapanışta biraz sorun var. İnternette aşınmaya ilgili yazılarda hep asitli içecekler, şeker vs. denmiş. Ama ben yemek yerken dişlerin çarpmasının böyle bir şeye sebep olup olmayacağını merak ediyorum. Yemek yemeye korkar oldum... (İkinci sorum, aşınma artarsa tedavisi porselen kaplama mıdır veya başka bir şey?)

15 Mayıs 2018 17:59
Dt. Mehtap Ketenci Doktora Sor

Dt. Mehtap Ketenci tarafından cevaplandı.

Baş dönmesi

Hocam çene eklemiyle ilgili sıkıntılar baş dönmesi yapar mı benim çenemden ses geliyor yarın için randevu aldım bıçak gibi baş ve kulak ağrılarım var ve saç dibimde acı var bunlara sebep bu olabilir mi diş sıkarım çok

7 Ağustos 2017 18:52
Dt. Tijen Secerli Dürer Doktora Sor

Dt. Tijen Secerli Dürer tarafından cevaplandı.

diş sıkma konusu

Merhaba 42 yaşındayım. Stres kaynaklı geceleri diş sıkma problemim var. Bu hem çene kaslarımda ağrıya hem de aşınmaya sebep oluyor. Birde son zamanlarda yüz hatlarım da çeneye doğru genişlemeye başladı. Tedavi için ne önerirsiniz. Tedavi sonrası düzelme olup ,yüz hatlarım eskiye döner mi? İyi çalışmalar dilerim.

28 Şubat 2017 14:42
Dt. Cem Alanya Doktora Sor

Dt. Cem Alanya tarafından cevaplandı.

çene eklem ağrısı

Bediz hocam merhabalar Benim yaklaşık 2 hafta önce sabah kalktığımda sağ çene ekleminde ağrı başladı. Özellikle ağzımı geniş açarken, yemek yerken sağ çene ekleminde ve o tarafta sanki kulak arkasında ağrı oluşuyor. Doktora gittim diş röntgeni çektirdi ve sonuç olarak herhangi eklem sorunu gözükmüyor. Sen muhtemelen gece dişini sıkıyorsundur dedi ve gece implantı yapmak lazım dedi. Lakin benim aklıma takılan ağrı olan tarafta az bir şişlikte başladı. Bununla ilgilide implant yaparsak antibiyotik ve kas gevşetici yazarız öylece geçer dedi. Fakat ben zaten 1 haftadır antibiyotik ve kas gevşetici kullanıyorum. Kas gevşetici olarak muscoflex ve cipro antibiyotik kullanıyorum. Siz bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz...

21 Şubat 2017 12:24
Dt. Bediz Akçay Doktora Sor

Dt. Bediz Akçay tarafından cevaplandı.

Bruksizm dış gicirdatma

İyi günler.gece Aşırı şekilde dış gıcırdatma sorunum var. Doktora gittim plak verdi fakat sabah kalktığımda plaktan önceki duruma göre daha fazla ağrı var. Ne yapmaliyim

23 Ocak 2017 12:45
Dt. Esra Büyükbaş Doktora Sor

Dt. Esra Büyükbaş tarafından cevaplandı.

Diş gıcırdatma ağrı yapar mı?

İyi günler Asya Hanım. Son bir yıl boyunca çenemde yorgunluk ve ağrı hissediyorum. Ayrıca baş ağrısıda sık sık rahatsız ediyor. Nöroloji uzmanı bir çare bulamadı. Dişler sıkma sebebi olabilir söyledi. Bunun tedavisi var mı?

12 Aralık 2016 12:36
Dr. Dt. Asya Türker Doktora Sor

Dr. Dt. Asya Türker tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube