cs
Soru Sahibi
21 Şubat 2017 12:24

çene eklem ağrısı

Bediz hocam merhabalar Benim yaklaşık 2 hafta önce sabah kalktığımda sağ çene ekleminde ağrı başladı. Özellikle ağzımı geniş açarken, yemek yerken sağ çene ekleminde ve o tarafta sanki kulak arkasında ağrı oluşuyor. Doktora gittim diş röntgeni çektirdi ve sonuç olarak herhangi eklem sorunu gözükmüyor. Sen muhtemelen gece dişini sıkıyorsundur dedi ve gece implantı yapmak lazım dedi. Lakin benim aklıma takılan ağrı olan tarafta az bir şişlikte başladı. Bununla ilgilide implant yaparsak antibiyotik ve kas gevşetici yazarız öylece geçer dedi. Fakat ben zaten 1 haftadır antibiyotik ve kas gevşetici kullanıyorum. Kas gevşetici olarak muscoflex ve cipro antibiyotik kullanıyorum. Siz bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz lütfen! Yaş 28.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Dt. Bediz Akçay
Dt. Bediz Akçay
Diş Hekimi

Serdar bey merhaba, Röntgen çekildiyse ve sıkıntı yaşadığınız bölgede belirgin bir enfeksiyon yoksa ağrınız bölgesel kaslar ve/veya eklem dokusu kaynaklı olması muhtemel bir ağrı şeklini çağrştırıyor. Kas gevşetici, antienflamatuvar haplar kullanmak yeterli olacaktır ilk etapta. 20 yaş dişi problemleri de benzer semptomlara sebebp olabilir ancak röntgen çekilmiş olması sebebiyle eğer 20 yaş olsaydı tespit edilebileceğini düşündüğüm için üzerinde durmuyorum bu ihtimalin.. Diş sıkma (bruksizm) olup olmadığını anlayabilmek için muayene etmek gerekir ancak dişlerin çiğneyici yüzeylerinde aşınmalar, dişlerde hassasiyetler, dişlerinizi sıktığınız esnada yanak bölgesindeki veya şakak bölgesindeki kaslara parmakla yapılan baskı sonucu ağrı hissi, gece diş sıkma varlığını tespit etmekte kullanılabilecek basit birkaç yöntemdir. Bunları deneyebilir, takip edebilirsiniz. Eğer bunlar varsa mutlaka GECE PLAĞI yapılması gerekmektedir. Sabah aniden oluşmuş olması gece farkında olmadan ters kuvvet uygulayarak yatmanıza bağlı eklemde ödemden de kaynaklanıyor olabilir. İlaçları kullandığınız sürece ağzınızı çok açmaya ÇALIŞMAMANIZI, daha yumuşak gıdalar tüketerek ekleminizi zorlamamanızı, esneme esnasında dahi çenenize ucundan destek olarak çok açılmasına ve kasılmasına müsahade etmemenizi tavsiye ederim. Muayene etmeden söyleyebileceklerim bu kadar, umarım yardımcı olabilmişimdir. Tekrar geçmiş olsun..

21 Şubat 2017 12:01
cs
Soru Sahibi

Bediz hocam merhabalar. Ben Serdar. Bir ara muayenehanenize gelmiştim çene eklemi sorunu için. Sizin tavsiyeleriniz ve yazmış olduğunuz ilaçları düzenli kullanarak şükür ağrım geçti :) Bunun için çok çok çok teşekkür ederim hocam. Ama şimdi farklı bir sorunum var. Öncelikle 15 gündür farklı farklı dahiliyeye, kbb'ye gittim ve vücudumda solunum enfeksiyonu olduğu söylendi ve antibiyotik, nurofen, ateş düşürücü vs kullandım fakat hala kafam yüzüm sırılsıklam oluyor sürekli halsizlik, terleme vs. Tekrar kontrole gittim kulak,burun boğaz ve sinüzit hepsi temiz fakat doktor vücudumda iltihap olduğunu söyledi. Bende şimdi düşündüm ki, bir adet gömülü 20'lik dişim var, buna ek olarak çürümüş dolgulu dişim ve soğuk sıcak yediğimde sızlayan dişim var. Acaba bunlar iltihap oluşturup sürekli hasta olmama sebep oluyor olabilir mi? (Not: Bundan 6 ay önce farklı doktora gitmiştim ve gömülü diş ağırmıyorsa almaya gerek yok demişti). Hocam ben muayenehanenize gelicem ama bir öncesinden bu konuda bilgi ve tavsiye verebilir misiniz. Lütfen! Saygılarımla Serdar Tel no: *** *** **

21 Ağustos 2017 09:57
Dt. Bediz Akçay
Dt. Bediz Akçay
Diş Hekimi

Telefonla görüşmüştük Serdar bey merhaba, umarım genel olarak sorunlarınız iyileşmiş veya belirgin derecede azalmıştır..

6 Eylül 2017 10:30
Dt. Bediz Akçay
Dt. Bediz Akçay Diş Hekimi

Yazar toplam 47 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Diş çapraşıklaşması Dt. Bediz Akçay
Diş çekimi sonrası Dt. Bediz Akçay
Apikal rezeksiyon Dt. Bediz Akçay
Diş çekimi sonrası agri Dt. Bediz Akçay
Diş Hekimi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dt. Halime Ünal
Dt. Halime Ünal Diş Hekimi
Dt. Nuri Gökdemir
Dt. Nuri Gökdemir Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube