ud
Soru Sahibi
29 Kasım 2021 17:10

İyi akşamlar

Merhabalar. Bir ilişkide mola vermek doğru mudur? Erkek arkadaşım hiç bir şey yapmak istemediğini, kavgalardan çok sıkıldığını, ben aradığım zaman bile telefonu açmak istemediğini söyledi. 2.5 yıllık ilişkimiz var kalplerimiz birbirine uyuyor ama mantıklarımız uymuyor. Erkek arkadaşım sorunları çözmek istemediğini kenara atmak istediğini ve unutmak istediğini söylüyor bende diyorum ki 1 ay öncede 3 ay öncede dünde hep aynı konular yüzünden tartışıyoruz çünkü çözmüyoruz çözemedikçe konuşmadıkça sorunları hep aynı konular yüzünden kavga ediyoruz diyorum. Mesela kavga ettiğimiz konuları söyleyim hiç kılık kıyafetine saçına özen göstermiyor, ütüsüz kıyafetlerle dışarı çıkar saçını düzeltmeden çıkar, üniversite okumamış ve babasıyla beraber çalışıyor maaşı da yok babası haftalık ne kadar verirse, belirli bir izni de yok. Hep bu konulardan tartışıyoruz. Bende ona bunları haketmediğini üniversite okumasını açıktan olsa bile, babasının yanından ayrılıp maaşı ve izni olan bir işe girmesini, kıyafetine özen göstermesini söylüyorum. Sizce zor şeyler ve kötü şeyler mi istiyorum? Onun daha iyi olması için çabalıyorum. Bunlara dikkat etmediği için yanıma layık görmüyorum çünkü düzgün olmasını istiyorum. Ama kalbini de çok seviyorum. Çok kötüyüm Didem Hanım ağlamaktan gözlerim balon gibi oldu. Ve sevgilimin böyle demesi beni çok üzdü gitmek istiyorum buralardan artık diyor çok daraldım diyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Merhaba, öncelikle sevgilinizi biraz yalnız ve rahat bırakın. Istediginiz şeyler kötü değil ancak zorla da kimseye istemediği şeyleri yaptiramazsiniz. Herhalde sevgiliniz biraz baskı hissetti. Ona göre değişmek zor geliyor belli ki. Bunalmasi o yuzden. Zamana bırakın, kendi isteğiyle değişirse gelir, istemezse zaten bu iş zor olur.

29 Kasım 2021 23:59
ud
Soru Sahibi

Bunu ona nasıl söylemeliyim? Rahat bıraktığım zaman hiç arayıp mesaj atmamalı mıyım? İletişim nasıl olmalı? Mesela kaç hafta yada kaç ay?

30 Kasım 2021 00:01

Sizin söyleyeceğiniz bir şey yok anladığım kadarıyla, partneriniz zaten biraz uzaklaşmak istemiş. Ben de biraz kafasını dinlesin size karşı duygularını tartsin diye düşünüyorum. Ne kadar süre vermek istediğiniz tamamen size kalmış. Bu süreçte tabii hiç iletişim kurmamak lazım

30 Kasım 2021 00:42
ud
Soru Sahibi

Didem hanım sevgilimle konuştuk bana beni olduğum gibi kabul etmeni istiyorum dedi bende dedim ki senden istediklerim seni kötü bir insan mı yapıyor dedim. Ben sen o işe giderken düzenin yokken maaşın yokken ben kendimi mutlu hissetmiyorum dedim gerçekten yapamıyorum dedim ve şunu sordum bana dürüst ol neyi istiyorsun ne yapmak istiyorsun hayatının sonuna kadar babanın yanında aynı bu şekilde devam mı etmek istiyorsun dedim o da bana evet ama evlenince değişecek dedi bende dedim ki buna güvenemem eğer evleneceksem evlenmeden önceki adama bakarak evliliği kabul ederim evlenince değişecek diye değil dedim. O bana köye çıkacağını her şeyi düşüneceğini söyledi bende tamam dedim her şeyi düşün bu arada mola vermiş oluruz dedim. Belki de kış bitene kadar orda kalırım dedi. Bir şey demedim düşün ve bana haber ver dedim bende düşüneceğim dedim. Ayrıca dedim ki sen benimle hâlâ evlenmek istiyor musun elimi tutmak sarılmak konuşmak istiyor musun dedim evet istiyorum seni seviyorum dedi ama iş konusunu hiç Altan almıyorsun dedi. Bende sen o işteyken mutlu olamıyorum rahat hissetmiyorum dedim yapamıyorum dedim. O da bana şöyle dedi ben 15 yaşımdan beri babam için çabaladım bu iş için çabaladım buralara kadar getirdim dedi bende dedim ki çocukken sana sordular mı hayatın boyunca yapmak istiyor musun diye dedim düşündü sadece. Ve ailesi bu konuyla ilgili şöyle demiş yıllardır çabalıyoruz uğraşıyorsun şimdi bırakıp gidecek misin. Sevgilimde bana haklılar dedi. Bence değiller çünkü ailesi sadece dükkanlarını düşünüyor. Bende o öyle söyleyince şöyle dedim eğer sende böyle düşünüyorsan senin hayatında benim yerim yok o zaman dedim. Ve seni seviyorum ama üzüyorsam ayrılalım dedi. Bende seviyorum ama ayrılalım nasıl oluyor dedim üzmemeyi deneyebilirsin dedim o da bana sende beni böyle kabul edebilirsin dedi. Sanki bu ilişki inada binmiş gibi hissediyorum didem hanım. Köye gittiği zaman boyunca hiç iletişim kurmamalı mıyım? Bundan sonrası nasıl olabilir? Cevap verirseniz çok sevinirim.

1 Aralık 2021 12:12

Açıkça kararını bildirmiş aslında. Sanırım değişim için zorlayan sizsiniz. Kabul etmek ya da etmemek size kalmış. Biraz kafasını dinlesin rahat bırakın. Dönüşte size uymazsa ilişkiyi tekrar gözden gecirirsiniz

1 Aralık 2021 14:32
Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı
Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı Psikoloji

Yazar toplam 280 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İyi akşamlar Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı
İyi akşamlar Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı
olumsuz düşünceler Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı
Acilllllll Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı
Zihnimden çıkmayan düşünceler Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı
Psikoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Psk. Rıdvan İdiz
Psk. Rıdvan İdiz Psikoloji
Psk. Ayça Turan
Psk. Ayça Turan Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube