Ne zaman çocuk yapmalı

Genç yetişkin çiftler ne zaman çocuk yapmaları gerektiği ile ilgili ikilemler yaşayabilir

Ne zaman çocuk yapmalı

Birçok yetişkin çiftten bu soruyu alıyoruz ve oldukça da mantıklı ve üstünde düşünülmesi gereken bir konu aslında. Bireyler hazır olmadan çocuk sahibi olmamaları gerektiğini biliyorlar ama bu hazır oluşluğun bir kriteri var mıdır?

İnsan hazır hissediyorsa ya da istiyorsa gerçekten doğru zaman mıdır? Çok kıymetli hocamız Profesör Dr. Haluk Yavuzer’in öğrencilik yıllarımda verdiği şahane bir cevap var bu soruya. Kıymetli hocamız evli çiftlere çocuk istediklerinde bir müddet beklemelerini bu isteğin içlerinde büyümesini, “çocuk aşkıyla yanmadan, hatta gözleriniz dolmadan, yani çocuk diye çıldırmadan kimse çocuk yapmamalı.“ demiştir.

Hazır olunmadığında çocuk sahibi olmak çiftlere fiziksel, ekonomik, ruhsal bir tükenme yaşatabilir. Dışardan izlediğimiz pembe yanaklı minik bebeklerin gerçek hayatta sağlıklı ebeveyn ilişkileri oluşturabilmesi için önce bu hazır bulunuşluk safhasını iyi tamamlamak önemlidir.

Uzm. Psk.

Feriha N. ÇİZMECİ

Bu makale 26 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Feriha Nimet Çizmeci

02.11.82 İstanbul’da doğan Feriha Nimet Çizmeci 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi tarih bölümüne girdi sonrasında 2002 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümünü burslu kazanıp Birinci olarak, Onur Belgesi ile mezun olmuştur.

Yüksek lisansını da aynı okulda burslu tamamlayarak mezun olmuştur .

16 yıl kamunun farklı birimlerinde hizmet vermiş , stk larda gönüllü çalışmış, özel kliniklerde bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti vermiştir

Feriha Nimet Çizmeci çocuklarda bireysel oyun terapisi, yetişkinlerde çocuk merkezli aile terapisi uygulamakta  şema terapi, EMDR ve Bilişsel Davranışçı yöntemleri kullanmaktadır.

Etiketler
Çift terapisi
Uzm. Psk. Feriha Nimet Çizmeci
Uzm. Psk. Feriha Nimet Çizmeci
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube