Aldatılan eşler

ALDATILAN EŞLER

Aldatılan eşler

 

Aldatılmak bir insanın bir insana yaptığı en büyük ihanetlerden ve aldatılmaya bir erkek tarafından ya da bir kadın tarafından bakmadan insani olarak bakarsak eğer insanın güveninin zedelendiği ve kaç yıllık yaşam arkadaşının bunu yaşatmasına inanaması bazen kabullenmekte zorluk yaşamasıyla daha da zorlaşıyor duyguları.

Aldatmak kendini kandırmak asıl olanı görememek ve gerçekleri inkar etmekle kendini savunmaya alsa da ortadaki gerçeği değiştirmez. Yaşam arkadaşına yaptığın en büyük haksızlıktır. Bazen diyor ki aldatılan kadınlar hocam sırf çocuklar için katlandım aslında zorla giden bir evlilikti. Bazen evlilik öncesinde eşlerin birbirinin bazı olumsuz özelliklerini görüp tölere etmesiyle körü körüne bağlanarak da devam eden evlilikler son bulabiliyor bazen de sadakatsizlik seviyesinin yüksek olması ve eşine karşı olan sorumluluklarının yerine gelmemesi duygusal olarak bağlanmakta zorlanma gibi sebepler de etkili olabiliyor. Aldatılan eşlerden bir çoğu kendi ayaklarının üzerinde durmakta zorluk yaşayan eşler olabiliyor. Yani şöyle açıklamış olursak ekonomik özgürlüğü olmayan sadece kocasına bağlı gelir ile geçinen kadınlar içinde yaşadığı cesaretsizlik duygusundan yani hem evi geçindirme hem çocuklara yetebilme duygusunun az olmasından dolayı aldatılsa dahi evliliğe devam edebiliyor. Fakat bu evlilikler hem kendileri hem de çocukları açısından zor olabiliyor ve psikolojik olarak eşleri çocukları yıpratabiliyor. Bazen de tam tersi kadın hem başarılı hem kariyer ve eğitim sahibi olup da aldatılma ile karşı karşıya kalabiliyor. Bir insanı aldatma akli dengesi yerinde olan biri için karakter özellikleri bazında sağlıksız bireylerin kontrol edemediği duygularından ve davranışlarından kaynaklanmaktadır. Sağlıksız birey karakter olarak kendisinde olan olumsuz davranışları törpülemek için uğraşmayıp kolaya kaçarsa duygularının esiri olmuş olur ve bunun sonucu büyük bir hezeyan olur. Eşinden yeteri kadar ilgi, sevgi, saygı, sadakat, anlayış görmüyorsa hele ki bu karşılıklı değilse sağlıklı bir evlilikten bahsetmek mümkün değildir. Sağlıklı olmayan bir evliliği iyileştiren taraf iki taraf olması gerekir yani hem kadın hem erkek ikisi de evliliklerinde iyiye gitmeyen ve gördükleri olumsuzlukları çözemeyecek duruma geldiklerinde aile danışmanından destek almalıdır. Bazen aldatılan eşlerin eşleri alkolik olabiliyor şiddet uygulayabiliyor. Bu eşlerden içlerinde düzelir diye boşanmayan aşırı merhametli oluşundan yaşadıklarını bir daha yapma kendini kaybedince böyle diye idare eden bir sürü kadın var toplumumuzda. Aldatılmak ve aynı evde yaşamak kadın olsun erkek olsun çok acı bir duygu. Bunu bile bile devam etmek ve aldatan eş üstelik pişmanlık duymuyor ve bu duruma devam ediyorsa neden tölere ettiğinizi kendinize bir sorun. Siz eşinizin düzeleceği ihtimalini kendi başınıza mücadele ederek mi yoksa karşılıklı oturup konuşarak mı bir adım atıyorsunuz yoksa bu hikayede mücadele eden ve yalnız kalan siz mi oluyorsunuz?

Bu makale 15 Eylül 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Yasemin Kurt

2018 Yılında Aile danışmanlığı alanına ilgi duyarak ve toplumda gerek evlilik gerek insanlar arasında yaşanan problemlerin yoğun olduğu bu çağda bir nebze de olsa insanlara bu alanda yol gösterici olmak ve ruhlarına şifa olmak niyetiyle bu yolculuğa adım attı. Bu yolculukta gerek ebeveyn gerek öğrenci gerek evliliğini kurtarmaya çalışan gerek aralarında anlaşmazlık çıkan eşlerle çalıştı ve bu yolculukta terapötik ilişkiye önem veren bir danışman olarak devam ediyor.Hayat felsefesinde her zaman öğrenen ve öğretmeye devam eden bir bakış açısına sahip. Bir mum ışığı gibi insanları aydınlatmak için kendi alanında bir çok eğitim alarak danışanlara ve bireylere fayda sağlamaya devam ediyor.Hem online hem de yüz yüze görüşmeler sağlıyor.Aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da hizmet vermekte. Ebeveynlere yönelik seminerler veriyor.Yaşanan ps ...

Etiketler
Eşlerde aldatma
Aile Danışmanı Yasemin Kurt
Aile Danışmanı Yasemin Kurt
İstanbul - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube