Restoratif Diş Tedavileri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Zirkonyum tedavisi

Merhaba burak bey. Ön üst dişimden birine iki gun önce zirkonyum yaptırdım. Daha önceden dolgulu olan dişim agri yaptigindan dolayi doktora gittim ve doktor zirkonyum önerdi. Enfeksiyon olduğunu söyledi. Ya dişimi küçültüp kanal tedavisi yaparak zirkonyum kaplama yaoacakti yada dişimi kökünden çekip yanındaki üç dişle birlikte zirkonyum yapacaktı. Hepsini cektirmeye cesaret edemedim. Kanal tedavisini tercih ettim. Ama bana bu dişin yapildiktan sonra yine apse yapabilecegini söyledi. Şuan zirkonyum yapildi ama içim hic rahat değil verdiğim para ve işlem boşa gidecek diye korkuyorum. İki sorum var kanal tedavisinin yeniden enfeksiyon olma ihtimali ne ve ömrü ne kadar olur? Ve enfeksiyon olursa bu diş çıkarılıp tedaviden sonra geri kullanilabi...

1 Mayıs 2020 23:31
Uzm. Dt. Burak Köseoğlu Doktora Sor

Uzm. Dt. Burak Köseoğlu tarafından cevaplandı.

Kaplamali disin iltihaplanmasi

Merhaba hocam , 23 yasindayim ve bir sene önce ön dislerime zirkonyum kaplama yaptirdim ama dis etlerim surekli iltihap oluyo ve tekrarlaniyo yuzum sisiyo ve bunun icin antibiyotik kullanıyorum sonrasında napmam gerekiyor

29 Nisan 2020 15:40
Uzm. Dt. Burak Köseoğlu Doktora Sor

Uzm. Dt. Burak Köseoğlu tarafından cevaplandı.

Zirkonyum renk uyumsuzluğu

Ben 3yıl önce ön iki dişime zirkonyum kaplama yaptırdım. Şu an kendi dişlerim ile zirkonyum dişler arasında renk farklılığı oluştu. Sonradan zirkonları çıkartmadan rengini düzeltme ya da değiştirme gibi bir durum olabilir mi ?

24 Nisan 2020 00:13
Doç. Dr. Dt. N. Nurdan Çakır Doktora Sor

Doç. Dr. Dt. N. Nurdan Çakır tarafından cevaplandı.

Zirkonyum diş tedavisi

Merhaba hocam ben 4 gün önce öndeki üst 4 dişime zirkonyum kaplama yaptirdim hala hafif bir sızı hissediyorum. Ayni zamanda kaplama hareket ediyor gibi geliyor ve sağ tarafta anlamsız bir ağrı var.Dis doktorum 2 güne geçer demişti ama geçmedi. Şu an şehir dışındayım ve korkmaya başladım. Herhangi bir diş doktoruna görünmeli miyim yoksa biraz daha beklersem bu hisler gecer mi?

31 Ağustos 2019 23:30
Uzm. Dr. Esra Alagha Doktora Sor

Uzm. Dr. Esra Alagha tarafından cevaplandı.

Zirkonyum Kaplama

Merhaba Hocam, benim üst 10 dişe zirkonyum kaplama yapıldı. Benim sorum ise elektrikli diş fırçası kaplamalara zarar verir mi? Kırılabilirmi? (Oral B *** *** ** Genius)

19 Ocak 2019 10:25
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube