Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 14 soru cevaplandı.

Dişlerden kan gelmesi

Merhaba hocam Benim dişlerimde sürekli kanama oluyor baya bi kanama 3 aydan fazla oldu ağrı yok şancı yok ama sürekli bi kanama gün de 3 kez falan oluyor Her gün dişlerimi fircaliyorum ama yine devam ediyor enfeksiyon olsa diyorum ağrı hissederim ama hiç ağrı yok Sebebi nedir acaba...

7 Ekim 2020 19:40
Doç. Dr. Dt. Rabia Merve Çelik Doktora Sor

Doç. Dr. Dt. Rabia Merve Çelik tarafından cevaplandı.

Dişlerimin estetik hali berbat

Merhabalar ben 22 yaşındayım dişlerim küçüklüğümden beri sapsarı hangi tedaviyi yaptırmak lazım zirkonyum fiyatı yüksek daha uygun yapabileceğim bi tedavi var mı?

23 Temmuz 2020 01:17
Uzm. Dr. Mehmet Emre Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Emre Yılmaz tarafından cevaplandı.

Dişim geriden çıktı,kaldı

Öncelikle Merhaba. Benim bir dişim geriden çıktı günlük hayatta herhangi bir sorunu olmasada görüntü bakımından kötü gözüküyor. Acaba bu dişin öne gelmesi gibi bir durumu varmıdır varsa tedavi yöntemleri nasıl olacaktır ? yanıtlarsanız çok sevinirm(Yaşım 16)

19 Haziran 2020 21:40
Uzm. Dr. İbrahim Kuzucu Doktora Sor

Uzm. Dr. İbrahim Kuzucu tarafından cevaplandı.

20 Yaş Disi

Cevapladığınız için teşekkür ederim 20 yaş dişimde biraz daha çıkmaya başladı yaş gruplarına olan kısıtlama kalktığında muaneyeneye gelmeye çalışacağım.

28 Mayıs 2020 19:02
Uzm. Dr. Mehmet Emre Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Emre Yılmaz tarafından cevaplandı.

Gülüş tasarımı Bilgi edinme üzerine

İyi günler Ön iki dişimin seklinden rahatsızım bu düzeltilebilir mi bu konuda fotoğraf üzerinden mail atsam cevap verebilir misiniz acaba bide tedavi kac seans sürer gülüş tasarımı uzun süren bir işlem mi

22 Nisan 2020 11:01
Doç. Dr. Dt. Rabia Merve Çelik Doktora Sor

Doç. Dr. Dt. Rabia Merve Çelik tarafından cevaplandı.

diş ağrısı ve ortodonti

hocam ben kısa bi zaman içerisinde tel taki cam.ancak bir iki disimde ağrı var .tel takmadan önce onları tedavi ettirmezsem tel takınca ciddi bir sıkıntı yaşar miyim?

30 Temmuz 2019 17:14
Dr. Dt. Fatih Yılmaz Doktora Sor

Dr. Dt. Fatih Yılmaz tarafından cevaplandı.

Diş Teli Çıkarma

Hocam, Arkadaşlarım sizi önerdi benim bir sorum olacaktı diş tellerim var yurtdışında takdırdım şimdi Almanyayla ilşiğim kalmadı çıkarabilrmiyiz. Yartdımcı olurmusunuz.

20 Mayıs 2019 10:18
Dr. Dt. Enver Akın Özkan Doktora Sor

Dr. Dt. Enver Akın Özkan tarafından cevaplandı.

Çene Cerrahisi

Hocam öncelikle kolay gelsin .Muayaneye geldiğimiz zaman çenede bir sıkinti varsa bunu siz mi ameliyat ediyorsunuz? Saygilar...

30 Aralık 2018 06:22
Dr. Dt. Enver Akın Özkan Doktora Sor

Dr. Dt. Enver Akın Özkan tarafından cevaplandı.

Nefes alma

Hocam merhaba ben 1.5 tel tedavisi görüyorum ağzımdan ve burnumdan nefes alma sorunu yaşıyorum çene kapanışımda bir problem Yok sadece alt çene aşağı doğru eğik bunun düzeltilmesini istiyorum

7 Ekim 2018 22:07
Prof. Dr. M. Özgür Sayın Doktora Sor

Prof. Dr. M. Özgür Sayın tarafından cevaplandı.

üstten diş gelmesi

18 yaşındayım .9 yaşında süt köpek disimin üzerinden diş geldi ben de alttaki dişi çektirdim doktor zamanla yerine girecegini söyledi fakat üstten gelen diş hala yerine girmedi.dislerimdeki tek bozukluk bu.sadece bir diş için tel taktırmak istemiyorum.başka bir tedavi yöntemi var mıdır ? Ne onerirsiniz ?

22 Nisan 2018 15:11
Uzm. Dt. Halil Toros Bingöl Doktora Sor

Uzm. Dt. Halil Toros Bingöl tarafından cevaplandı.

kanal tedavisi

İyi günler hocam.20 yaşındayım. Geçtiğimiz aylarda sol orta tarafta Yanyana iki dişime kanal tedavisi yapıldı. Yaklaşık 2 ay geçti ve dişime dokunduğum zaman sızlama oluyor. Aynı zamanda kanal tedavili bu iki dişimin olduğu yerde diş etime baskı uygulayınca sızlama oluyor. Bu şikayetlerim üzerine diş hekimine başvurdum. Çene röntgeni çekildim. Ve bir sorun olmadığını kanal tedavisinin düzgün yapıldığını çok az iltihaplanma gözüktüğünü onun da çok önemli olmadığını belirtti. Benim isteğim üzerine düşük dozda antibiyotik ve ağrı kesici verdi. İlaçları kullandım ağrım geçmedi. Tekrar diş hekimine gittim. Dişlerimde bir sıkıntı olmadığını tekrar belirtti. Ama dişime hafiften vurunca sızlama hissediyorum ve dişimin içine iğne batırsam rahatlayac...

11 Ekim 2017 10:38
Prof. Dr. M. Özgür Sayın Doktora Sor

Prof. Dr. M. Özgür Sayın tarafından cevaplandı.

Benim sorunum

WoYaşım daha yeni 18 olucak. Üst 2 azı dişimde dolgu olmasına rağmen çürük var ve al azı dişimdede var. Diğer dişler onlara nazaran gayet iyi ama ben diş teli taktırıp güzel bir gülüş istiyorum bunun için ne yapabilirim?

14 Eylül 2017 15:11
Dr. Dt. Banu Erbaş Doktora Sor

Dr. Dt. Banu Erbaş tarafından cevaplandı.

ortodontik tedavim tamamlanmadan sonlandırıldı

merhaba ben 2 sene ortodontik tedavi gördüm ve bu tedavi 1 hafta önce bitti. fakat sonuç istediğim gibi değil. benim 2 numaralı dişim arkadaydı o öne çekildi ama hala biraz arkada. ben fakültede tedavi gördüm. doktorum hocasına gösterdi hocası da aynı şekilde o dişin biraz geride olduğunu söyledi zaten doktorum da 10 dakika önce tedavimin %90 tamamlandığını söylemişti fakat hocası gittikten sonra bi anda tedavin bitti dedi bana. o dişim hala geride bir gün sonra doktorumun yanına gittim o dişi gösterdim fakat düzgün dedi bana. ama değil ne yapmam gerek bölüm başkanı ile mi konuşmalıyım.

6 Ağustos 2017 19:26
Dr. Dt. Esra Ekizer Doktora Sor

Dr. Dt. Esra Ekizer tarafından cevaplandı.

Kanal tedavisi

Merhaba ben 4 gün önce kanal tedavisi oldum ve çok fazla iltihap olduğunu ve temizlediğini söyledi doktor um augmentin 1000 mg antibiyotik ve majezik kullanıyorum ağzımın içinde beyaz beyaz yaralar çıktı ve dudağımdada aynı şekilde çok acıyor. Birde hamile olma ihtimalim bu antibiyotik bebeğe bir zarar verir mi teşekkürler.

22 Aralık 2015 21:15
Uzm. Dr. Dt. Serdar Sezen Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Serdar Sezen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube