AM
Soru Sahibi
18 Kasım 2020 00:07

YORGUNUM VE AĞRILAR

Hocam iyi çalışmalar. 26 yaşındayım. Benim alt sol 1.büyük azı dişime 3.5 sene önce kanal tedavisi uygulandı. 3 kanaldan 3 sinir alınıp yapıldı. Fakat yeniden aynı dişim ağrı yapmaya başlayınca diş hekimine gittim. Çekilen film sonucu kanalların dibinde boşluklar olduğu ve lezyon olmuş olabileceği söylendi ve kanal tedavisinin yenilenmesini istedim. Yapılan uygulama sonucu kanallardan 2 tanesi açıldı temizlendi fakat 1 tanesine ulaşamadığını tıkalı olduğunu, açabildiği iki kanaldan bir tanesinde enfeksiyonu temizlediğini söyledi doktorum. İçine ilaç koyulup geçici dolguyla iki hafta beklemeye koyulduk. Fakat bu iki hafta içinde her gün günün bir saati illaki ağrım oldu. Doktoruma tekrar danıştım açılamayan kanalda da enfeksiyon olmuş olabilir o yüzden ağrı yapmıştır dedi ve çekim kararı aldık fakat bu kez de çekim gününden bir gün önce apse oluştu. Şimdi de antibiyotik tedavisine başlandı. İlaç kullanımına cuma günü başladım dişin dibinde oluşan apse ve çeneme inen apse yavaş yavaş düzeliyor gibi. Cumartesi gününe çekim için anlaştık. Fakat sorum bu diş için sizce umut var mıdır tüm bu enfeksiyonlardan, tıkalı kanaldan kurtulup yine bu diş yenilenen kanal tedavisiyle kurtarılabilir mi? 1 aydır bu işle uğraşmak psikolojimi bozdu. Umarım cevap verirsiniz... Kolaylıklar dilerim

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Diş Hekimi , Restoratif Diş Tedavileri

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. İlk yapılan kanal tedavisi başarısız olmuş, kanal tedavisi yenilenemediği için dişin çekilmesi mantıklı görünüyor. Abse oluşan bir aşamadan geri dönmesi zaten çok zor bir durum.

18 Kasım 2020 11:48
AM
Soru Sahibi

Hocam bahsi geçen dişimi pazartesi günü çektirdim. Dişin kenarında da küçük kronik abse vardı çekim işleminde sıkıntı olmadı, 4 uyuşturucu yapıldı kısa sürede gerçekleşti. Doktorumun çekim sonrası talimatlarına aynen uydum. Çukurda pıhtı falan da duruyor. Benim sorum; o önceden absenin olduğu tarafta nasıl desem, ağrı diyemem ama kaşıntı gibi bir gıcıklık, sanki bir hassasiyet var. Zamanla geçer mi? Ya da dişi çektirmiş olsam bile aynı yerde tekrar abse oluşma ihtimali var mı sizce?

26 Kasım 2020 20:30
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Diş Hekimi , Restoratif Diş Tedavileri

Merhaba. Yeni çekildiği için bu his normal.

26 Kasım 2020 21:39
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan Diş Hekimi , Restoratif Diş Tedavileri

Yazar toplam 12 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Protez bakimi Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
YORGUNUM VE AĞRILAR Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Diş taşı temizliği Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Dolgu Çıkması Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Geçici Dolgu Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan
Restoratif Diş Tedavileri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Dt. Uğur Demirci
Uzm. Dr. Dt. Uğur Demirci Restoratif Diş Tedavileri
Dt. Gökhan Dokumacıgil
Dt. Gökhan Dokumacıgil Restoratif Diş Tedavileri
Uzm. Dt. Hakan Bilen
Uzm. Dt. Hakan Bilen Restoratif Diş Tedavileri
Uzm. Dt. Özgür Gönlüm
Uzm. Dt. Özgür Gönlüm Restoratif Diş Tedavileri
Dr. Dt. Semanur Tanrıkulu
Dr. Dt. Semanur Tanrıkulu Restoratif Diş Tedavileri
Facebook Twitter Instagram Youtube