MM
Soru Sahibi
9 Aralık 2022 22:01

İmplanta Engel Sorun

Merhaba.Daha önce dişimi çektirdiğim bölgenin karşısındaki iki dişte aşağıya doğru uzama var.İmplant yaptırmak istediğim bölgenin üstündeki iki dişteki aşağıya doğru uzama impanta engel teşkil etmekte.Uzayan dişin intrüze edilmesi gerekmekte.Bunun için görüştüğüm bir ortodontist şeffaf plaklarla düzelebileceğini söyledi.Başka bir yerde klinikte görüştüğüm bir ortodontist mini vidalar yardımıyla diş teli veya şeffaf plağa gerek kalmadan intrüze edilebileceğini söyledi.Bu yöntemin doğruluğundan emin olmak için diş hekimliği fakültesine gittim.Fakültede görüştüğüm ortodonti uzmanı(profesör), tomografi çekilmesi gerektiğini söyledi.Sonrasında tomografi sonucuna bakarak diş kökleri arasındaki mesafe dar olduğu için mini vidaların yerleştirilmesi için uygun olmadığını söyledi.Tomografi sonucunu alarak klinikte görüştüğüm ortodontiste göstermek için gittim.Klinkte o anda ortodotist olmadığı için benimle klinikteki çene çerrahı(profesör) ilgilendi.Tomografi sonucuna baktı ve diş kökleri arasındaki mesafenin dar olduğunu onayladı.Kendisinin oraya başka bir yöntem olan plak yerleştirerek bu sorunu çözebileceğini söyledi.Daha önce görüştüğüm ortodontistin aksine bu sorunun şeffaf plaklarla çözülememeyeceğini söyledi.Bu konuda bir fikriniz olur mu?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Merhaba, şeffaf plaklar dişleri kemik içine gömmek sizin de dile getirdiğiniz üzere intrüze etmekte çok etkilidir. Braket veya şeffaf plak tedavisine Ortodonti uzmanınızla birlikte karar verin. Ama siz şeffaf plak istemez iseniz braketler ile dişlerin seviyelenmesi sırasında kök arasına minibüssün için zaten olması gereken boşluk açılır. Kayseri’de kliniğime ulaşımınızın mümkün ise *** *** ** nolu telefondan randevu alabilirsiniz. Elinizdeki film ve tomografiyi değerlendirmek isterim. Sorunuz için teşekkürler

9 Aralık 2022 23:06
MM
Soru Sahibi

Hocam şeffaf plakların etkili olmayacağını söyleyenler ,şeffaf plak kullanılsa da mini vidalarla desteklenmesi gerektiğini söyleyenler de var.Sizin daha önce şeffaf plaklarla dişleri kemik içine gömme vakanız olmuş muydu?

9 Aralık 2022 23:43
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Evet Murat bey anlattığınız gibi vakalarım oldu. Ama her vaka ayrı değerlendirilmeli muayene ederek daha doğru bilgi verebilirim.

10 Aralık 2022 09:11
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Yazar toplam 13 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İmplanta Engel Sorun Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Çene bozuklukları Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Kok hucre ile yenibdis Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Ben ne yapmalıyım Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
çene yapısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ekizer
Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dt. Mehmet Kızıloğlu
Dt. Mehmet Kızıloğlu Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Uzm. Dt. Hakan Pekmez
Uzm. Dt. Hakan Pekmez Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Dt. Demet Anıl
Dt. Demet Anıl Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Dr. Dt. Büşra Kaya Yiğit
Dr. Dt. Büşra Kaya Yiğit Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Uzm. Dr. Bertan Güzel
Uzm. Dr. Bertan Güzel Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Facebook Twitter Instagram Youtube