Genel anestezi ile diş tedavisi

Diş tedavisi yaptırmaktan korkan, bulantı problemi yaşayan, çoklu diş tedavisi gereken çocuk ve yetişkinlere yapılan tedavi şeklidir.

Genel anestezi ile diş tedavisi

Küçük yaş gurupları, derin ve zorlu,uzun süren diş tedavilerine uyum sağlamakta zorlanabilir. Bunun dışında; bulantı problemi yaşayan hastalar, diş hekimi fobisi gelişen veya özel gereksinimi olan hastalarımız için hastane ortamında tek seferde anestezi altında diş tedavisi uygulanabilmektedir. Hastane ortamında ve anestezi ekibi eşliğinde ön değerlendirmeleri yapılan hasta, anestezi uzmanı tarafından uyutularak tek seansta bütün diş tedavileri tamamlanır. Böylece hasta herhangi bir acı ve ağrı hissetmeden, psikolojik açıdan travmatize olmadan tedavi edilmiş olur. Özellikle küçük yaş gurupları için sıklıkla tercih ettiğimiz bir yöntemdir. 

Bu makale 2 Mart 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Aylin Gençkan

Dr.Dt Aylin Gençkan 1984 yılında İzmir’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayarak 2007 yılında Diş Hekimi unvanı almıştır.2008 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başlamış ve 2012 yılında ‘Uzman Diş Hekimi’ unvanını almıştır.

Mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dr. Dt. Aylin Gençkan
Dr. Dt. Aylin Gençkan
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube