Estetik mezoterapi uygulamaları

Estetik mezoterapi uygulamaları

Mezoterapi cildin mezoderm dediğimiz katmanına çeşitli ilaç karışımlarının düşük dozlarda verilmesi yöntemidir. Mezoderm tabakası vücudumuzun henüz anne karnında iken ilk gelişen katmanlarından birisidir ve pek çok organımız bu katmandan köken alarak gelişir. 

Estetik mezoterapi uygulamalarında cildin ihtiyacına  göre doktor tarafından seçilen ajanlar çok ince uçlu iğnelerle, mikroenjeksiyonlar şeklinde cilde verilir. Öncelikle ciltte kontrollü olarak meydana getirilen küçük hasarlar derinin kendi iyileşme mekanizmasını harekete geçirerek kendi kollajenini üretmesini sağlar. Sonuç üç ayla dokuz ay arasında tam olarak alınır. Hasta yavaş yavaş düzelmeyi fark eder. İşlem genellikle lokal anestezik krem uygulanması ile yapılabilir. 10-15 dakikalık bir işlemdir. Tüm yüz, boyun, dekolte ve eller gibi farklı bölgelere uygulanabilir. Bu teknikle somon DNA sı, hyaluronikasit, çeşitli vitamin, mineral ve antioksidanlar verilebilir. Antioksidan maddeler ve vitaminler cildi güneşin, sigaranın ve diğer çevresel etkenlerin neden olduğu erken yaşlanma belirtilerinden korur, oluşan yaşlanma belirtilerini onarırlar. Özellikle güneşin zararlı etkilerinden korunmak için, bahar ve yaz aylarında; sigara içimi, kapalı mekanlarda yaşam ve hava kirliliğinin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmak ve erken yaşlanma belirtilerini önlemek için de kış aylarında yapılması uygundur.

Bu makale 21 Kasım 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Huleyde Şenlikci

Uzm. Dr. Huleyde Şenlikçi,1984 İzmir doğumlu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.2014 yılında yine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Acil Tıp Anabilim Dalından uzmanlığını almıştır.

Mesleki çalışmalarına ise şu an Uzm.Dr.Huleyde Şenlikçi Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

 2 kız çocuk annesi

 

 

Etiketler
Mezoterapi
Uzm. Dr. Huleyde Şenlikci
Uzm. Dr. Huleyde Şenlikci
Ankara - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube