Anüs estetiği hakkında

Anüs estetiği hakkında

Anüs sindirim kanalının son kısmındaki dış açıklıktır. Makat olarak da bilinen anüs, dışkının kontrollü bir şekilde dışarıya atımını sağlar. Anüsün açıklığının ve kapalılığının kontrolünü sağlayan ve anal kanalın etrafını saran kaslar bulunmaktadır.

Makat bozukluğu bireyin çok göz önünde bulunmadığı için diğer bölgeler kadar estetik kaygısı güdülmez. Kimi bireylerde, görüntüsü nedeniyle oldukça önemsenebilir. 

Birçok hasta pürüzsüz bir makata sahip olma isteğiyle tedavi olmak ister. Ancak makatın pürüzsüz bir hale gelmesi için yapılan operasyonlar makatın doğal yapısını olumsuz etkileyebilir. Hastanın makatında anormal bir daralma yaşanabilir. Bu daralma defekasyon esnasında zorlamayı da beraberinde getirir.

Anüs Dokusunda Bozulmalar Neden Olur?

Makat hastalıklarının cerrahi yöntemlerle tedavi edilmesi veya ıkınmayı arttıran kabızlık ve ishal durumu anüsün normal görüntüsünü bozabilir. Ayrıca travmalar ve hastalıklar nedeniyle oluşan yıkımlar da makat görüntüsünü olumsuz etkileyen nedenlerden biridir.

Anüs estetiği gerektiren diğer neden şu şekilde sıralanabilir:

Polip adı verilen et beni dokuları, hücrelerin anormal gelişiminden kaynaklı oluşur

Hemoroid, anal fissür ve anal fistül ameliyatları makatta deformasyona sebep olur

Anüs de dermatitler veya folikülit gibi iltihaplanmaların oluşması

Travmalar, zoraki cisim sokulması ve kaza nedeniyle oluşan yaralanmalar

Sık ve zorlayıcı anal seks gibi durumlarda da anüs estetiği gerekebilir. 

Özellikle anal seks yapan kadınlarda ve eşcinsellerde sfinkter kaslarında oluşan gevşeme nedeniyle gaz veya dışkı kaçırma, yeterli temizleyememe gibi problemler görülebilir. 

Makat hastalığı bulunan bireyler, anüsten sarkan dokulardan da rahatsızlık duyabilir. Bu durumda hem makat hastalığının tedavisi hem de anal estetik operasyonu aynı anda gerçekleşebilir. Tedavi de hem makat hastalığınızı oluşturan unsurlar hem de anüs çevresinden sarkan dokuların tedavisi sağlanır.

Anüs Estetiği Nasıl Yapılır?

Anüs estetiğinde ayaktan ameliyatsız tedavi gerçekleşir. Ancak anüs ve çevresindeki fiziksel bozukluklar, makat hastalıklarına bağlı olarak gelişmişse öncelikle bu hastalıkların tedavi edilmesi gerekir.

Ameliyatsız tedavi ile hem muayene hem tedavi görerek aynı gün içerisinde iyileşme sağlanabilir. Lokal anestezi uygulanarak bölgedeki şekil bozukluklarına müdahale edilir. Tedavi süresi 5 ila 8 dakika arasında değişiklik göstermektedir. Genel anestezi almadan ayaktan tedavi uygulandığı için hasta operasyondan sonra günlük yaşantısına dönebilir.

Tedavi sonrasında hastanın hijyen kurallarına oldukça dikkat etmesi gerekir. 

Modern metotlarla gerçekleştirilen anüs estetiği işleminde, bölgeye hiçbir dikiş veya kesi atılmadan kısa bir sürede tedavi gerçekleşir. Böylelikle hastanın makatındaki sağlıklı dokular zarar görmemiş olur.

Klasik yöntemlerle yapılan ameliyat sonrasında oluşan iltihaplanma, apseler ve ağrılar meydana gelmez.

Bu makale 9 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yasir Gözü

Op.Dr. Yasir Gözü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak "Tıp Doktoru" unvanı almıştır. İhtisasını ise yine, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayıp "Genel Cerrahi" uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Yasir Gözü, özellikle; hemoroid (basur), pilonidal sinüs (kıl dönmesi), anal fissür (makat çatlağı), anal fistül, genital siğil (HPV) konularında 15 yıllık tecrübesi ile Proktoloji alanında hizmet vermektedir. Makat hastalıklarının yatış gerektirmeyen lazer yöntemi sayesinde ameliyatsız bir şekilde tedavisini gerçekleştirmektedir.

Op.Dr. Yasir Gözü, İstanbul'da bulunan Avrupa Cerrahi Tıp Merkezi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Hemoroid
Op. Dr. Yasir Gözü
Op. Dr. Yasir Gözü
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube