Erkek lazer

Erkekler için lazer epilasyon istenmeyen tüy ve kıllardan kurtulmak için en etkili yollardan biridir. Lazer epilasyon artık sadece kadınların tercih ettiği bir yöntem değildir. Günümüzde kişisel bakıma verilen önemin artması ile erkekler için lazer epilasyon da popüler bir hale gelmiştir.

Erkek lazer

Erkekler için Lazer Epilasyonun Avantajları Aşağıdaki Gibidir:

  • Erkekler daha kalın, gür ve koyu kıl köklerine sahip olmaları nedeni ile lazer epilasyondan daha başarılı sonuçlar alırlar.
  • Kadınlar kadar yüzde yüz kılsız bir sonuç amaçlamadıkları için de az sayıda seans ile istedikleri görünüme sahip olabilirler 

    Erkekler için Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaktadır?

  • Sırt Bölgesi: Erkekler için sırt bölgesi, lazer epilasyonun en çok uygulandığı bölgelerden biridir. Erkeklerin sırt bölgesinde bulunan kıllar, kalın yapılı olduğu için lazer epilasyondan memnun edici sonuçlar alınmaktadır.
  • Kol Bölgesi: Kol bölgesi epilasyon işlemi hem kadınların hem de erkeklerin tercih ettiği bir işlemdir. Ancak kol bölgesinde bulunan kılların nispeten daha ince yapılı olması nedeniyle kullanılacak olan lazer epilasyon cihazı önem kazanmaktadır.
  • Bacak: Bacak lazer epilasyon işlemi erkek ve kadın bireyler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak yapısal nedenlerden dolayı erkeklerin bacaklarında daha fazla ve daha kalın yapıda kıllar mevcuttur. Bu sebepten dolayı da erkeklerde bacak lazer epilasyon seans sayıları daha kısa sürmektedir.
  • Koltuk AltıKoltuk altı lazer epilasyonu hem sağlık hem de estetik açıdan erkek ve kadın bireyler tarafından tercih edilmektedir. Koltuk altındaki kıllar sık ancak yumuşak yapıdadır. Fakat gelişen son teknoloji cihazlar ile %100 oranında sonuç alınabilmektedir.
  • Genital Bölge: Genital bölge lazer epilasyon işlemi yoğunlukla kadınlar tarafından tercih edilmekte fakat erkekler de genital bölgedeki kıllardan kalıcı olarak kurtulmak için bu yöntemi tercih edebilmektedir.
  • Kalça: Kalça lazer epilasyon işlemi de yine kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Sınırlı sayıda olsa da erkekler tarafından kalıcı sonuçlar almak için başvurulmaktadır.
  • Göğüs: Göğüs bölgesi lazer epilasyon işlemi, erkekler tarafından en çok tercih edilen işlemdir. Bunun ardında psikolojik nedenler yatmaktadır. Pürüzsüz ve yapılı bir vücuda sahip olmak her erkeğin hayalidir.
  • Yüz: Yüz bölgesine uygulanacak lazer epilasyonda oldukça dikkatli olunmalıdır. Her lazer epilasyon yöntemi yüz bölgesine uygulanmamaktadır.
  • Kasık: Erkeklerin cinsel organları çevresine uygulanan bir epilasyon yöntemidir ve memnun edici sonuçlar alınmaktadır.
  • Kulak: Kulak bölgesinde bulunan kıllar, özellikle erkeklerin kâbusu haline gelmektedir. Bu durum öz güven problemlerine sebep olduğu için erkekler kulak bölgesi lazer epilasyonu sıklıkla tercih etmektedir.
  • Yukarıdaki bölgelere ek olarak erkekler için lazer epilasyon; tüm vücut, popo, elmacık ve omuz bölgelerine de uygulanmaktadır.

    LAZER EPİLASYON şlemi mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır. Aksi takdirde sağlığı tehdit eden problemler yaşanması yüksek ihtimaldir.

Bu makale 6 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Esma Rona

Dr Esma Rona 

1974 yılında Salihlide doğmuştur.Erciyes üniversitesi tıp fakültesini bitirdikten sonra ülkenin pek çok şehrinde ve kurumunda acil servislerve yöneticilik dahil olmak üzere çalışmıştır .2004 yılından buyana medikal estetik alanında çalışmaları devam etmektedir.evli ve 2 çocuk annesidir . .

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Tüylerden kurtulmak
Dr. Esma Rona
Dr. Esma Rona
Bursa - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube