Biyopsikososyal iyilik

Taa ilkokul yıllarımızdan beri sağlığı; biyopsikososyal iyilik hali olarak tanımlamaktayız. Biyolojik sağlığımızı iyileştirmek için attığımız tüm adımların temelinde ve en ortasında ruhsal sağlığımız yer almaktadır.

Biyopsikososyal iyilik

Vücudumuza en iyi şekilde baksak, en iyi gıdalarla beslesek , ihtiyacı olan her türlü maddeyi takviye etsek de, psikolojik halimiz bizi memnun edecek düzeyde değilse, sağlık ,her zaman eksik kalacaktır. Hatta pek çok somatik hastalığın sebebi de ruhsal problemler olabilmektedir. Ve tabi içinde bulunduğumuz sosyal çevrede de, rahatsızlık verici durumlar varsa, bu da hem biyolojik, hem ruhsal sistem üzerinde olumsuz etki yapacaktır.
Günümüzde özellikle ailelerin küçülmesi ,komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinin zayıflaması, insanların eskiden olduğu gibi birbirlerini dinlemek istememeleri, iş yaşantısının yoğunluğu,
hele son zamanlarda sadece sosyal medya dediğimiz platformların ve buradaki sahte yaşantıların revaçta olması gibi pek çok nedenle ruhsal iyilik halimizden söz edebilmemiz oldukça zor. Hal böyle olunca hem beden sağlığımız, hem ruhsal, zihinsel sağlığımız için sürekli sağlık kurumlarını aşındırır olduk. Ne yazık ki şuan, hastanelerde bir doktorun günlük baktığı hasta sayısı yüzün üzerinde. Bir kişiye üç dakika ayırarak , ne bedeni ne ruhi bir problemi bırakın anlamayı dinlemek bile mümkün değil ki, bu durum bile hem sağlık çalışanları hem hastalar için stres faktörü durumunda. Dolayısıyla herkes çaresizlik içinde ordan oraya adeta sürükleniyor. Yaklaşık 4 yıldır süren psikohipnoterapi ve ondan biraz daha eski olan fonksiyonel tıp merakımız, bizi, bedensel, ruhsal, sosyal olarak insanı bütüncül bir çerçeveden ele almaya, taa ağzımıza attığımız tek bir lokmadan, soluduğumuz havadan başlayarak, vücudun tüm sistemleri ile tek tek ilgilenmeye, ruhsal sistemi merkeze alarak, olabilecek en sağlıklı halimizi oluşturmaya, korumaya ve bozulan , aksayan herhangi bir bölümü de ,tekrardan en iyi haline ulaştırmaya çalışmaya kadar getirdi. Kişiye özel yaklaşımlarla, kanıta dayalı verilerle, yine kişiye özel bir sağlıklı olma, sağlıklı kalma planı üzerinde ilerleyerek, hem danışanlarımızın, hem biz sağlık ekibimizin süreçten ve sonuçtan keyif alacağı ve memnun olacağı bir çalışma tarzıyla yolumuza devam ediyoruz. Sağlıklı yaşam yolunda bize yoldaşlık etmek isterseniz, ekibim ve ben rehberlik etmekten memnun oluruz.

Bu makale 30 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Havva Ertoy

1994 yılnda Konya Meram Tıp fakültesinden mezun oldum. Konyada sağlık ocağı hekimi olarak göreve başladım. Daha sonra Kayseri merkez ve ilçelerinde sağlık ocağı hekimi, daha sonra acil servis hekimi ve aile hekimi olarak hizmet ettim. 2012 yılında tekrar Konya'ya döndüm, evde sağlık hizmetleri, kan transfüzyon merkezi, acil servis hekimliği sonrası aile hekimliği görevlerinde bulundum. 2023 yılı nisan ayında emekli olup, bana daha efektif gelen ve daha verimli çalışacağım bir alan olan fonksiyonel tıp ve psikohipnoterapi eğitimlerimi tamamlayıp kendi kliniğimde Aralık 2023 itibariyle hizmet vermeye başladım. Özel ilgi alanlarım arasında kitap okumak,, özellikle mesleğimle ilgili eğitim ve öğrenim çalışmalarına katılmak, seyahat etmek, bahçe işleri ile ilgilenmek sayılabilir. Öğrendiğim bilgileri paylaşmayı ve tartışmayı severim. Özellikle ...

Etiketler
Fonksiyonel tıp
Dr. Havva Ertoy
Dr. Havva Ertoy
Konya - Fonksiyonel Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube