Birbirinden farklı görünen (asimetrik) kalçalarda estetik

Birbirinden farklı görünen (asimetrik) kalçalarda estetik

Birbirinden farklı görünen (asimetrik) kalçalarda estetik

Kalça asimetrisi

İki kalçanın birbirinden farklı görünmesi memeler ile kıyaslandığında çok daha seyrek görünen bir durumdur. Çeşitli hastalıklar, yaralanmalar veya bilinmeyen nedenler ile ortaya çıkabilir. Vücut estetiğinde önemli bozukluk yaratır.

Tedavisi

Tedavisi genellikle estetik görüntünün düzeltilmesine yönelik olarak yapılır.

Farklılığın durumuna göre

bir tarafın küçültülmesi,

bir tarafın dikleştirilmesi,

bir tarafın büyütülmesi

veya bunların karışımı olan

ameliyatların uygulanması gerekebilir.

Asimetrik kalçalarda hangi tarafın normal, hangi tarafın bozuk olduğunu belirlemek gerekir. Büyüklük veya küçüklük kişilere göre görecelidir. Bu nedenle tedavide hasta ve doktor birlikte değerlendirme yaparak ameliyat yapılacak bölgeyi/bölgeleri kararlaştırmalıdırlar. Bu karar sonrası normal olmayan tarafa büyütme küçüktme veya dikleştirme gibi işlemler yapılarak iki taraf eşit hale getirilir. Büyütme kalça protezi veya daha iyisi kişinin kendi dokuları ile yapılırken küçültme için liposuction en sık uygulanan tedavidir. Kalça dikleştirme ise kalçanın alt kıvrımı veya üst kenarından yapılan deri kesileri ile gerçekleştirilir.

Bu makale 16 Mayıs 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ege Özgentaş

Hacettepe Tıp Fakültesini Bitirdi Hacettepe Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi AD da ihtisas yaptı. Askerliğini Ankara GATA da Uzman Tabip yedek subay olarak yaptı. Ankara Dışkapı SSK Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliğinde Başasistan Plastik Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. İstanbul Okmeydanı SSK hastanesinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi servisi kurdu. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Doçenti ve buranın sorumlusu olarak çalıştı. Amerikada Teksas Eyaleti Houston kentinde Methodist Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde çalıştı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nı kurdu ve burada Prof. Dr. ve Anabilim Dalı Başkanı olarak çalıştı. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi İstanbul Hastanesi'nde Plastik Cerrahi Bö ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
facebook
facebook
twitter
twitter
twitter
instagram
instagram
instagram
youtube
linkedin
linkedin
linkedin
Prof. Dr. Ege Özgentaş
Prof. Dr. Ege Özgentaş
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube