4 evre kanserde fitoterapinin etkisi

4 evre kanserde fitoterapinin etkisi

Kanserde son evre ya da 4. evre kanser tabiri hastaları endişeye ve korkuya sevketmekle birlikte fitoterapi sayesinde artık çaresiz değilsiniz. 4.evre bazı hastalarda ilk teşhiste ortaya çıkabilmekte, bazı hastalarda ise diğer evrelerde tedaviler netice vermeyince bu duruma gelinebilmekte.

Son evre kanserde hangi tedaviler uygulanabilir?

Cerrahi yöntem yani ameliyat 4. evre kanserde bir seçenek değil maalesef. Hastalara kemoterapi, radyoterapi ve immunoterapi gibi modern teknikler uygulanmaktadır. Ancak bu teknikler çoğu zaman tedavide başarıya ulaşmaktan ziyade hastanın ömrünü uzatmak anlamında uygulanıyor. Fitoterapi yani profesyonel bitkisel tedavinin bu tekniklerden ayrıştığı nokta ise son evre hastalarda bile iyileşme hedefi taşıması. Doğru bitki özlerinin doğru formda doğru oranda kullanımı 4. evre kanserde bile çok güzel sonuçlar verebilmektedir.

Bugüne kadar binlerce hastada pozitif sonuç aldığımız için çok daha net ifadeler kullanabiliyoruz. Elbette her hastada yüzde yüz kesin sonuç alıyoruz diyemeyiz. Ancak yeme içmenin devam ettiği ve kan değerlerinin çok düşük olmadığı hastalarda fitoterapi etkili olabilmektedir.

Özellikle akciğer kanseri ve beyin tümörü gibi modern tıbbın yeterli olmadığı hastalarda bitkisel tedavi desteği mutlaka kullanılmalı.

Peki fitoterapi ne kadar sürede etkili olmaktadır?

Bu soru için net bir karşılık yok.

Bazı 4. evre kanser hastalarında 3 ay gibi kısa bir sürede tümörler tamamen yok olurken bazı hastalarda bu süre 1 yıla kadar sürebilmektedir.

Fitoterapi nasıl bu kadar etkili olabiliyor?

Bitkisel tedavi yeni bir teknik olmamakla birlikte son yıllarda güç kazanan bir tedavi yöntemidir. İlk insandan bu yana gelen binlerce asırlık bilgi birikim modern tekniklerle bir araya gelince ortaya muazzam tedavi formülleri çıkmakta. Bir bitkiden ziyade yüzlerce bitki özünden elde edilen çalışmalar kanserle çok yönlü savaşabilmektedir.

Her kanser hastası aynı bitkileri mi kullanmalı?

Yapılan bilimsel araştırmalar reishi mantarı, curcumin, sulfarafan, resvaratrol, zeytin yaprağı gibi bitki ve bitkisel ekstratların her kanser hastasında yan etki olmadan gönül rahatlığıyla kullanılabileceğini göstermekte. Pet, patoloji, kan tahlili değerlendirmelerine göre, hastalığın sıçradığı noktalara göre ekstra bitkisel takviyeler de önerilebilmekte. Örneğin karaciğer metastazı olan bir hasta için deve dikeni vb. bitkilerle karaciğeri desteklemek gerekmekte.

Beyin metastazı olan bir hastada beyin fonksiyonlarını koruyucu bitkisel desteklerin kullanılması gerekmekte.

Bitkisel tedavi alırken diğer tedavileri kesmeli miyiz?

Fitoterapi yani profesyonel bitkisel tedavi başlı başına bir tedavi yöntemi olmakla birlikte diğer tedavilerle entegre olarak da kullanılabilir. Kemoterapi ya da radyoterapi alan bir hastanın yine bir doktor önerisi ile fitoterapik çalışmalar kullanmasında hiçbir sakınca yoktur. Burada önemli olan husus bitkisel tedavinin aktarvari formülleri değil bir doktor hatta bir fitoterapi uzmanı doktor tarafından önerilmesi ve takip edilmesidir.

Bu makale 26 Mayıs 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Şenol Şensoy

Dr. Şenol Şensoy, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur.Lisans öncesi eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra, 1991 yılında Karadeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini başarıyla bitirerek Tıp doktoru unvanını almıştır.  Görevine ilk olarak Siverek Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde başlayıp, ilerleyen yıllarda 3 yıl boyunca Akçaabat’ta Sağlık Ocağı Hekimi olarak görev almıştır. Daha sonrasında Trabzon Hava alanı ve Atatürk Hava Alanı kurum tabipliği görevine geçmiştir. Halk arasında şifalı bitkiler olarak bilinen tıbbi bitkilerden istifade eden sayısız insanımızın taktir ve övgüsüne muhatap olan doktor Şensoy, fitoterapinin tıp doktorları tarafından uygulanması gereken tedavi edici bir alan olduğunu, 2014 yılından itibaren sağlık bakanlığı tarafından verilen sertifikasyon eğitimleri ile fitoterapist ünvanını alan tıp doktorları tarafın ...

Etiketler
Kanser tedavisi
Dr. Şenol Şensoy
Dr. Şenol Şensoy
İstanbul - Fitoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube