Üroonkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

İdrar tahlili

Hocam merhaba idrar tahlili yaptırdım. 1-2 lökosit nadir eritrosit 3-4 epitel görüldü ne anlama geliyor acaba?

23 Eylül 2021 15:50
Prof. Dr. Barış Nuhoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Barış Nuhoğlu tarafından cevaplandı.

Acilllll seprm testi

Acilllll seprm testi Acilllll seprm testi Spermiyogram testi acil Spermiyogram testi acil Spermiyogram testi Eşimin sperm testi hocam sonuç nasıl Sperm testi Spermiyogram testi Abstinans süresi 4 gün Miktar 4.2 Renk. Gri Görünüş normal Ph. 8 Viskozite 3cm Likefaksiyon süresi 60 1cc de sperm konsantrasyonu 45.0 milyon Toplam sperm konsantrasyonu 189 milyon Normal morfoloji %8 Anormal morfoloji 92 Baş morfoloji 58 Boyun morfoloji 20 Kuyruk morfoloji 14 Lökosit 1.0 Eritrosit yok Algünütasyon yok İmmatur germ hucresi yok Motilite İleri hareketli %42 Yerinde 9 Hareketsiz 49 2.saat İleri hareketli %38 Yerinde 9 Hareketsiz 53 Hocam kaç doktora sordum biri sıkıntı yok diyor biri morfoloji bozuk diyor hoacm gebelik şansı nedir teşekkürler Lütfen ama...

8 Eylül 2021 18:41
Doç. Dr. Ömer Koraş Doktora Sor

Doç. Dr. Ömer Koraş tarafından cevaplandı.

IDRAR PROBLEMI

Merhaba. Benim idrar yolu problemlerim var. idrarim dogal olarak idrar deliginden geliyor. vajinadan da geliyor. tıpta boyle birsey olabilirmi . gittigim urolog boyle bi sey nasil oluyor diye sorup benimle dalga gecti . ama geliyor hem goruyorum hem hissediyorum .idrarim geldigi zaman bi baski hissediyorum vajinamda. birde aciklik hissediyorum. Hem ultraon hem idrar tahlilleri yaptim.hicbirsey cikmadi. idrarimin vajinadan gelmesi ultrasonda gozukurmuydu. 21 yasinda ve bekar biriyim.

26 Haziran 2020 03:49
Doç. Dr. Faruk Özgör Doktora Sor

Doç. Dr. Faruk Özgör tarafından cevaplandı.

ÜRODİNAMI TESTI

Hocam merhaba. 20 yaşında bekar bir bayanım. Benim problemim damla şeklinde idrar kaçırma idrar tutukluğu idrara sık çıkma var. Kadın doğum doktoruna gittim ultrason ve idrar tahlili yaptırdım sonuçlar temiz cikti. Muayene oldum herhangi bir fiziksel bozukluk çıkmadi. Ama problemlerim devam ettiği için doktor beni urolojiye gönderdi. Son çare olarak Üroloji polikligini de ürodinami testi yapılmalı dedi. Bu test nasıl bir testtir bilgim yok yardımcı olur musunuz? Bu testi erkek doktorlar mi yapıyor bayan doktorlar mi ?

11 Temmuz 2019 02:22
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

IDRAR YOLLARI - VAJINA- SISTOSEL

hocam merhaba. 5_ 6 senedir idrar kacirma ( damla seklinde) idrar tutamama , idrar sıklığı yasiyorum. idrarim vajina dan geliyor. vajina da dudak sarkmalari var. . bir sure once urolojiye gittim. muayene etmedi ve migtonorm adli ilaci yazdi ve suan kullaniyorum. gittigim doktorlar tam olarak tani koymadiklarindan kendim arastiriyordum ve rahatsizligimin sistosel oldugunu anladim. Sistoselin sebeplerinden biri de kabizlik mis. 6 senedir de kabizlik sorunu yasiyordum simdi hangi doktora gitmeliyim? tedavisi nasil oluyor ? bilgi verirseniz sevinirim.

29 Mart 2019 01:11
Doç. Dr. Faruk Özgör Doktora Sor

Doç. Dr. Faruk Özgör tarafından cevaplandı.

idrar tutamamak

Hocam mrb ben iki yil once balkonda duserek l2 vertebra kirigi ile ameliyata alindim.8 adet vida takildi.ben o tarihten itibaren idrarimi hissetmiyodum sonra his geldi ama tutamiyorum.ürodinami testi yaptrdim.mesane 200cc cikti.gunde 1 tane 5 mg olan bi ilac aliyorum ama sadece kontrol altina aldi.bazen kacaklarim oluyo.yasim cok genc psikolojim bozuldu bana ne onerebilirsiniz lutfen bana bilgi verin yardimci olun hocam.

14 Haziran 2018 12:19
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube