Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 9 soru cevaplandı.

Hsg çekimi

Merhaba, tüp bebek için hsg çekimi yapılmaya çalışıldı fakat rahim ağzı dar olduğu için yapılamadığı söylendi.Daha öncesinde yakın tarihlerde 2 kez aşılama denendi olumlu sonuç alınamadı. Doktorum da laparoskopi ve histereskopi ile adet döneminde gireceğini söyledi. Yaşım 39 ve daha önce birden fazla( Vajinektomi vulvektomi uc kez leep vs...) işlem yapıldığı için rahim duvarının ampute olduğunu söylemekte. Ne yapacağımızı şaşırdık. Sizler ne önerirsiniz?

28 Ekim 2021 11:04
Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu Doktora Sor

Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu tarafından cevaplandı.

Hsg sonucum nasıl

Hsg sonucuma bakarmısınız 2 yıldır bebeğim olmuyor hormonlarım normal

26 Ekim 2021 14:47
Op. Dr. Aral Özbal Doktora Sor

Op. Dr. Aral Özbal tarafından cevaplandı.

Arkuat uterus

3 yıllık evliyiz ama çocuk sahibi olamıyoruz eşimde ve vende bir sorun çıkmadı.rahim filminde sonuç kısmına; arkuat uterus, uterin isthmus-korpus bileşkesinde kum saati şeklinde kısa segment darlık alanı diye yazıldı.bunun için ameliyat olmam gerekirmi?

19 Ağustos 2021 15:33
Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı tarafından cevaplandı.

Tüp Bebek tedavisi

Sayın Hocam Merhaba 9 senelik evliyim polikistik över sendromu ve hipotiroidim insilun direnci sorunum var 2 defa tüp bebek 2 defa asılama geçmişim oldu fakat hepside olumsuz oldu ilk yumurtalıklarım toplandığında 17 tane toplandı döllenmeye girilmedi denilip tedavi iptal edildi ikinci tüp bebek de 20 tane toplandı hocam 5 tane orta kalitede ayrıldı denildi ohss olmuştum ozamanda yine arayıp iptal ediyoruz denildi yumurta toplama zamanlaması yanlıs oldu iğne dozuda fazla gelmiş olabilir denilip iptal edildi ikinci tüp bebekden sonra aşılmayla da bı deniyelim denildi 32 mg gonolf kullandım en son 132 bucuga kadar yükseltildi iğne dozu yine yumurtalıklarım büyümedigi için tedavi iptal edildi ozaman alınan hormon kan tahlili sonuclarım albümin...

18 Ağustos 2021 02:09
Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı tarafından cevaplandı.

Arkuat uterus

3 yıllık evliyiz ama çocuk sahibi olamıyoruz eşimde ve bende bir sorun çıkmadı.rahim filmimde sonuç kısmına; arkuat uterus, uterin isthmus-korpus bileşkesinde kum saati şeklinde kısa segment darlık alanı diye yazıldı.bunun için ameliyat olmam gerekir mi ?

17 Ağustos 2021 08:23
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç tarafından cevaplandı.

Hormon testi

Merhaba Hocam, Adetin 3.günü hormonlarıma baktırdım. Fsh 8.5, Lh 8.9, Dheaso4 318, (sınır 300) prolaktin 17.7 progesterone 0.58 estradiol 123 çıktı acaba bir sıkıntı var mıdır

5 Ağustos 2021 15:29
Op. Dr. Başar Önal Doktora Sor

Op. Dr. Başar Önal tarafından cevaplandı.

Smear testi sonucu

Endoservikal hücre gözlenmedi genel sınıflama malignite yönünden veya intraepitelyal lezyon açısından negatif yorum sonuç bakteriyel vajinozis not tedavi sonrası smear kontrolü önerilir negatif prediktüf değeri düşmektedir smear testiöin sonucunda bunlar yazıyor doktor bana hiçbir şeyin yok dedi ilaç bile vermedi bu enfeksiyon tipi eşime bulaşabilir mi ve not kısmında negatif prediktüf değeri düşmektedir ne demek oluyor

30 Temmuz 2021 13:47
Op. Dr. Suat Hazer Doktora Sor

Op. Dr. Suat Hazer tarafından cevaplandı.

Tüp bebek-bos yumurta

Merhabalar sayın hocam. Ben 26 yaşındayım. Esimin sprem değerleri iyi biraz a kalitede hiz problemi var. Ben de ise pko var hormonlarimda sıkıntı yok. Tüp bebek tedavisine başladık.20 tane yumurta toplandı ve olgunlasmasinda ve lh iğneyi yapma saatimizde de sıkıntı yoktu. ancak bunlardan 6 tanesi işleme alındı. Bir kısım yumurtanın boş ve anormal olduğu iletildi bizlere. Açıkçası moralimiz bozuldu. Sorum şu ki yumurtanın boş olmasını engelleyecek bir durum var mı? Genetiği gitmek gerekir mi ? Bu konuda fikrinizi almak isteriz. Teşekkür ederim saygılarımla.

16 Temmuz 2021 21:56
Op. Dr. Can Koşal Doktora Sor

Op. Dr. Can Koşal tarafından cevaplandı.

Polikistik over

Merhaba 34 yaşındayım, fsh 4.1,prolaktin 36.7,lh 6.8,serbest t4 1.28, tsh 1.89, estradiol 40.7 amh 5.51 çıktı. Ultrason sonucumda pco tanısı koyuldu. Dostinex ve inofolic combi önerildi. Doğal yollarla hamile kalmam mümkün değil mi?

28 Haziran 2021 17:29
Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube