Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Bağırsak hastaligi

Hocam annemde iltihabı bağırsak hastalığı çıktı annemin kalın bağırsakların komple aldılar ameliyat olduktan 1ay sonra ince bağırsaklarında da tıkanma oldu bagirsak torbasına idrar doluyor vücut hormon salgılayami yormuş şuan doktorlardan bir çözüm bulmaya çalışıyor hocam bu durumda ne yapabiliriz yapılacak bişe varmı saygılarımla hocem

29 Mart 2018 13:20
Doç. Dr. Aydın Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Aydın Köşüş tarafından cevaplandı.

Hpv testi sonucu

Merhaba nilgun hanim. 50 yasinda bir kadinim. 15 sene once rahimim alındı ve yaklasik 20 gun once hpv testine girdim ve hpv tip sonucunda= diger(HPV52) Yaziyor. Kanser riski varmidir acaba? Cok merak ediyorum.

25 Aralık 2016 18:15
Prof. Dr. Nilgün Turhan Doktora Sor

Prof. Dr. Nilgün Turhan tarafından cevaplandı.

LSIL çıktı. Öncelikle HPV tahlili mi kolposkopi mi yapılmalı

Hocam, 41 yaşındayım. Vajinal akıntı nedeniyle Ufuk Hastanesine dr a gittim. LSIL çıktı. Dr HPV testi için Zekai Tahir Hastanesine yönlendirdi. Oradaki dr ise direk kolposkopi yapalım dedi. Farklı öneriler olduğu için size danışmak istedim. Öncelikle hangisini yaptırmalıyım. Bilgilendirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

14 Mart 2016 22:20
Doç. Dr. Aydın Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Aydın Köşüş tarafından cevaplandı.

Rahmin bağırsağa yapışması

Annemin aşırı derece ve düzensiz bir şekilde regl oluyordu.uzun bir zamandır durum böyleydi.çerkezköyde gittiği hekim,yumurtalıklarının yapış yapış olduğunu halk dilinde ur olduğunu ameliyat olması gerektiğini söyledi ve bugün ameliyat oldu.yumurtalıkları çürümüş rahminin bir kısmı bağırsaklarına yapışık olduğundan alamamış.kanser çıkma ihtimali nedir? Kalan parça çürümeye devam eden bi sebep olur mu? Ne yapmamız gerekiyor lütfen bilgilendirir misiniz? Daha büyük bi yerde mi ameliyat olmalıydı hata mı ettik ?

12 Ocak 2016 21:41
Prof. Dr. Şahin  Zeteroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.

..................

merhabalar ben 13 yaşındayım ergenlik dönemime gireli çok oldu ve göğsümde morluklar oluşmaya başladı ince çizgi halinde üst taraftan alt tarafa doğru geçmedi acaba napmalıyım kanser miyim göğsümde kıllanmalar oluşmaya başladı bu durum normal mi her kadında oluyor mu bu iki durumun tedavi yöntemleri nelerdir

13 Ağustos 2015 01:37
Op. Dr. Filip Taşhan Doktora Sor

Op. Dr. Filip Taşhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube