Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 22 soru cevaplandı.

Regl duzensizlıgı

Hocam 4 ayda sadece bir kere regl gördüm suan da cok agrılarm var ama adet olamıyorum Sizce neyle alakası vardır bekarım gebe degilim herhangi bir ilişkim yok daha once doktor yanına gittim kontrol hapı verdi bişi yok dedi ama düznszlk hala dewam ediyor.

19 Aralık 2021 03:42
Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu Doktora Sor

Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu tarafından cevaplandı.

Regl düzensizliği

Hocam merhaba Haziran 18 de regl oldum 1 Temmuz da sürtünmeli ilişkim oldu vajinama boşalma olmadı ancak zevk suyu değmiş olabilir 21 Temmuz günü kanamam oldu ancak diğer adetlerimden farklıydı 5 gün kanama oldu ama gün içinde 2 ped civarı değiştirdim baya azdı pıhtı kanla bi kaç kez geldi yaklaşık 2 haftadır kasıklarımda ağrı var bu durum normal mi gebelik olabilir mi çok korkuyorum lütfen cevaplarsanız sevinirim

5 Ağustos 2021 18:21
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç tarafından cevaplandı.

Biontech- primolut ?

Hocam merhaba Benim 28 temmuz da düğünüm olucak fakat regl tarihimin o tarihlere denk gelme ihtimali yüksek.Bir arkadaşım düğün tarihi öncesinde primolut adet geciktirici kullanmamı önerdi fakat 9 temmuzda biontech aşı oldum. Bu ilacı kullanmamda sıkıntı olur mu konu ile ilgili desteğinizi rica ediyorum.

12 Temmuz 2021 04:22
Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu Doktora Sor

Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu tarafından cevaplandı.

Doğum kontrol hapı sonrası adet

Merhabalar,ben doğum yaptıktan sonra iki sene yazz doğum kontrol hapını kullandım.Temmuz ayında ilacı kullanmayı bıraktım.Adetlerim de 28 günde bir olacak şekilde düzenli.Yalnız bu ay adetten 3 gün önce kahverengi lekelenme oldu,regl de olmadım.Lekelenme nedeni ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden

30 Eylül 2020 21:17
Op. Dr. Fatma Horasan Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Horasan tarafından cevaplandı.

Sürtünmeyle ilişkide akıntı

Merhaba doktor hanım, erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık ikimizinde iç çamaşırı vardı uzun süreli ve hızlı sürtünme oldu. O günün akşamında ve ertesi gününde kahverengi yapışkan akıntım oldu bunun sebebi nedir? Adetime dört gün vardı.

11 Eylül 2020 16:32
Op. Dr. Canel Çınar Doktora Sor

Op. Dr. Canel Çınar tarafından cevaplandı.

adet düzensizliği ve hamilelik

Hocam merhabalar, 21 Temmuz tarihinde sevgilimle geri çekilme yöntemiyle ilişki yaşadık.İçeri boşalma olmadı ama zevk suyunu bilmiyorum. 3 Ağustos tarihinde regl oldum 5 gün sürdü. Tarih şu an 3 Eylül regl olmadım . Bir gecikme söz konusu . İlişki yaşamaya başladıktan sonra düzensiz adet olmaya başladım. Hamile olabilir miyim.? Gecikme sorunu nedir? Teşekkürler.

3 Eylül 2020 16:02
Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu Doktora Sor

Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu tarafından cevaplandı.

Adet olamadım

Merhabalar ben *** *** ** adet oldum adet olduktan tarih olarak hatırlamıyorum bikaçkez ilişki yaşadım ama tam birleşme olmadı yani binevi sürtünme gibi üzerime boşalma olmadı ama zevk suyu vb. Oldumu bilmiyorum agustos ayında adet olmadım gebeliğede ihtimal vermedim tarlusal ilaç kullandım adet olamayınca *** *** ** ilacım bitti ve sabahında eczaneden aldıgım testi yaptım negatif çıktı gebe kalma ihtimalim varmıdır aynı zamanda beyaz sarımsı akıntımda çok fazla eceba doktora gözükmem gerekiyormu açıkcası gittiğimde bu sekilde ilişki yaşadıgımı nasıl dile getiriceğimi bilmiyorum hala adet olamadım çok tedirginim lütfen yanıtlarmısınız

21 Ağustos 2020 01:02
Op. Dr. Fatma Horasan Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Horasan tarafından cevaplandı.

Adet gecikmesi ve ilaçlar

Hocam merhaba. Bu ay çok fazla ağrı kesici antibiyotik ve enfeksiyon ilacı kullandım adetim 4 gün gecikti. Ve çok üzüntülü stresli sıkıntılı geçen bir aydı. Kullanılan ağrı kesici ve antibiyotikler adet gecikmesi yapar mi

8 Mayıs 2020 10:28
Op. Dr. Fatma Horasan Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Horasan tarafından cevaplandı.

Hapi biraktiktan sonra sık adet olma

Merhaba, yaklasik 8 bucuk yildir dogum kontrol hapi kullaniyorum. Hapi gecen ay biraktim. 14 aralikta Regl gordukten sonra kullanmadim. 20 gun sonra adet oldum(10 ocak). Erken oldum diye dusundum.23 ocakta tekrar adet oldum ancak kanamam koyu degil normal acik renkte. Sizce neden duzensizlikler yasiyorum?

23 Ocak 2020 05:41
Op. Dr. Fatma Horasan Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Horasan tarafından cevaplandı.

Hamile miyim

Çok utanarak yazıyorum en son adetim 21 haziranda oldu . 18 temmuzda erkek arkadaşımda baxter bende bir şey yoktu 1 dakika bile durmadan ben bu durumdan rahatsız oldum o da kalktı hemen herhangi bir ondan sıvı gelmemiş öyle söyledi ama benim adetim gecikti yazdiğım gibi en son adet başlangıcım 21hazirandi. Hamile kalma durumum var mi çok stres altindayim

28 Temmuz 2018 17:54
Doç. Dr. Nermin Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Nermin Köşüş tarafından cevaplandı.

Yasmine tekrar başlamak

İyi günler doktor hanım ben haziran 2016 ile temmuz 2017 arası yasmin hapı kullandım bıraktıktan sonra bir kere de ertesi gün hapı kullanınca reglim düzensizleşmişti fakat doktorum kullandığım haplardan dolayı olduğunu hiçbir problemim olmadığını söylemişti şimdi tekrar doğum kontrol hapına başlamak istiyorum tekrar başladığımda koruma sağlar değil mi? Bir de ilk kutunun güvenirliği az diyorlar o yüzden ikinci kutuya başladıktan sonra korunmasız ilişkiye gireceğim bu sebeple ilk kutunun ilk hapını 1.gün mü almamı önerirsiniz sonra 1den 5e kadar istediğim gün mü

20 Temmuz 2018 01:40
Op. Dr. Fatma Horasan Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Horasan tarafından cevaplandı.

adet günü gelmesine ragmen damla seklinde kahverengi akıntı geldi

MERHABALAR DOKTOR HANIM :1 aylık evlıyım dugunden 1 hafta önce adet geciktirici kullandım. dugun gunu bıraktım 27 subat tam 28 gün oluyor adet gunu olmam gerekirken 2 gündür damla seklinde kahverengi akıntı var . adet kanaması gıbı kan gelmedı . hamillelik belirtisi olablırı mı?

28 Şubat 2018 12:03
Doç. Dr. Nermin Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Nermin Köşüş tarafından cevaplandı.

Anormallik var mı?

Eşimle ilişkiye girdikten 2 saat sonra lekem geldi cnku adet günüme 1 2 gün klmisti ve hemen ertesi günü hapı aldm ve adet gördüm 17sinde bu ayın 14ünde olmam gerekirken 11 de adet oldum norml mi gebelik durumu olabilir mi ?ertesi günü hapindan sonra aşırı kanamam oldu norml adt günümde son buldu bu ay o kdr kanamam olmdi norml mi ?

12 Şubat 2018 00:00
Doç. Dr. Nermin Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Nermin Köşüş tarafından cevaplandı.

gebelik... adet...

Merhaba.. nişanlımla ters ilişki yaşadık ama yinede kondom kullandım.. herhangi bir patlama yada sızma olmadı.. nişanlım düzensiz adet görüyor ve adet belirtileri var 1 haftadir ama hasta olmadi daha ayrıca 2 hafta kadar öncede antibiyotik kullanmışti. Mikrobik enfeksiyon geçirdiği için.. Hamile kalma olasılığı var mı yoksa kullandığı ilaçlar yüzünden mi gecikme var yardimci olursaniz sevinirim.. kolay gelsin..

21 Mayıs 2017 22:01
Prof. Dr. Nilgün Turhan Doktora Sor

Prof. Dr. Nilgün Turhan tarafından cevaplandı.

Adet olamıyorum

Merhaba nilgün hanım; ben 10 ocakta histeroskopi polip ameliyatı oldum bugün 17 şubat ve ben hala 37 gün geçmesine rağmen adet olamadım.ameliyattan 18 gün sonra yani 27 ocak gibi damla damla çok hafif iki gün kanamam oldu açık kırmızı şeklinde.eşimle ilişkiden 26 gün sonra kanda gebelik testi yaptırdım sonuç; <1.20 çıktı ilişkiden 26 gün sonra kanda gebelik belli olurmu neden adet olamıyorum çok endişeliyim.

17 Şubat 2017 14:53
Prof. Dr. Nilgün Turhan Doktora Sor

Prof. Dr. Nilgün Turhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube