Tıbbi Onkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 9 soru cevaplandı.

Pet sonucu yorumlama

Hocam merhaba, anneme rektum ca teshisi konuldu geçen yıl. Ameliyat oldu torba takıldı. Radyoterapi gördü ve bu hafta pet cekimi yapıldı. Ancak pet sunucumuzu doktorumuza gösteremedik. Size göndersem yorumlarmisiniz acaba.

11 Mayıs 2023 03:46
Doç. Dr. Abdullah Sakin Doktora Sor

Doç. Dr. Abdullah Sakin tarafından cevaplandı.

Patoloji sonucu

Hocam iyi günler benim bağırsaktan alınan mukuzal doku patoloji sonucum var onun hakkında bilgi almak istiyorum sonucum şöyledir : kronik non.spesifik mikst tipte intihap bulguları patoloji tanısı budur

5 Nisan 2021 16:49
Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur Doktora Sor

Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur tarafından cevaplandı.

Kalın Bağırsak kanseri

Doktor bey elimle makatımı açtığımda kalın gaita yapabiliyorken açmadığımda ince ve zor geliyor.Hgb 12.8 mcv 80.8 kadınım ve demir eksikliğim oluyor, ilaç veriyorlar. 42 yaşımdayım, bu sorun 5 10 yıldır var değişmedi Kalın bağırsak kanseri olabilir miyim

20 Mayıs 2020 12:21
Uzm. Dr. Murat Emin Güveli Doktora Sor

Uzm. Dr. Murat Emin Güveli tarafından cevaplandı.

Pet çekimi

Merhabalar, yakınımız bağırsaktan ameliyat oldu. 2cm tümör tespit edildi. Ardından pet çekim gerçekleşti. Sonuçta yazan yorum kısmı şu şekilde: Karaciğerde multiple metastaz varlığı ile uyumlu bulgular. Sağ akciğer üst lob posterior segmentte izlenen kalsifiye nodülün benign karakterli olduğu düşünülmüştür. Malign patoloji düşündürecek başka bulgu izlenmemektedir. Pet çekimden önce Rektum Ca tanısı konulmuştu. Yorumunuzu bekliyoruz. Teşekkür ederiz.

21 Şubat 2020 15:17
Prof. Dr. Mustafa Benekli Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Benekli tarafından cevaplandı.

kolon rektum kanseri sonuç

hocam merhaba. troid glandda büyüme ve heterojen görünüm. sağ AC atelektazi konsolüdasyon alanı medistanal lenf kod

15 Temmuz 2018 00:33
Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur Doktora Sor

Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur tarafından cevaplandı.

Rektum kalın bağırsak

İyi çalışmalar hocam babamın patoloji sonuçları şu şekilde; Makroskopi:en büyüğü 0.3×0.2×0.2 cm küçüğü *** *** **.2 cm büyüklüğünde biyopsi materyali 6Y 2 K Tanı:Rektum, endoskopik biyopsi:adenokarsinom infiltrasyonu şeklinde bilgilendirebilir misin.Simdiden teşekkürler

8 Haziran 2018 16:47
Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur Doktora Sor

Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur tarafından cevaplandı.

Rektum kalın bağırsak

Hocam iyi çalışmalar babam 67 yaşında yapılan kolonoskopi de tahlillerden önce bir rapor verildi incelemede rektum 5-10 cmler arasında 2×2.5 cm ülserovejetan kitle izlendi yazmaktadır.Degerlendirme yapabilir misiniz.Nasil bir tedavi yapılabilir.İyi çalışmalar.

29 Mayıs 2018 19:36
Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur Doktora Sor

Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur tarafından cevaplandı.

kemoterapi gerekli mi?

Annem 63 yaşında rektum ca (adenokarsinom,orta derece differansiye) teşhisiyle 2 ay öncesinde ameliyat oldu.Ameliyattan önce kitle makata yakın olduğu için kitleyi küçültmek amacıyla kısa dönem 5*50 gy rasyasyon tedavisi verildi. Ameliyattan önceki mr da yağ dokuya fokal minimal uzanımlardan şüphelenildiği bilgisi vardı.Ameliyattan sonraki patoloji sonucunda tümör; distal uca 1,5 cm perirektal sınıra 2 cm uzaklıkta, muskularis propiaya invaze, yağ dokuda invazyon yok ve çıkarılan 14 lenf nodlarında metastaz görülmemekte. Kemoterapi almasına gerek var mı?Yanıtlarsanız sevinirim.

5 Mayıs 2018 12:42
Prof. Dr. Mustafa Benekli Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Benekli tarafından cevaplandı.

Rectum kanseri

Merhaba annem rectum kanseri tedavisi gordu. Kemoterapi ve radyoterapi sonrasi tamamen kanserli hücrelerin temizlendiğini söyledi doktorlar ve simdi düzenli kontrollere gidiyor. Fakat baş dönmesi ve mide bulantisi şikayetleri başladı bir de nöropati teşhisi kondu. Özellikle bas dönmesi ve mide bulantisi kemoterapinin bi yan etkisi mi vucuttan atilmadi mi acaba yoksa başka bi nedeni olabilir mi?

25 Şubat 2016 23:17
Prof. Dr. Mustafa Özdoğan Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Özdoğan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube