Restoratif Diş Tedavileri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Diş taşı temizliği

Hocam Merhaba.Diş taşı temizliği akdeniz anemisi taşıyıcısı,hemofili ve von willebrand hastası için tehlike arz eder mi?Nasıl bir tedavi gerekiyor?

1 Ekim 2020 21:47
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan tarafından cevaplandı.

Ön dişe hangi kaplama ?

Merhaba, dişlerim görüntü olarak son derece iyidir Fakat kanal tedavili ön tek dişim kırıldı, sarardı derken. En son devital bleaching yaptırdım, sızdırma oldu vss. Çok geçmeden de dişim öne doğru kaydı. Şimdi zirkonyum kaplama mı yoksa e-max mı yaptırma lıyım bilemiyorum ön tek dişime ? Uygun fiyata zirkonyum buldum ama e-max daha mı iyi, fark nedir ? Estetik açıdan iyi olsun isterim. Sağolun şimdiden.

13 Haziran 2019 22:49
Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Ali İhsan Erkan tarafından cevaplandı.

Diş Estetiği tedavisi

Esra Hanım iyi günler, Sormak istediğim sorular dişlerimin estetik bir görünüme sahip olması ve beyazlaştırılması ile ilgilidir. Genel olarak dişlerime iyi bakmama rağmen dişlerim sarımtrak ve alt dişlerimden 5 tanesi aşırı aşınmış durumdadır. Gerek görürseniz çekebildiğim kadarıyla ilgili resimleri yollayabiirim. Öğrenmek istediğim iki konu ise: -Ne gibi işlemler yapılacağı. ve -Aşağı yukarıda olsa ne kadara malolacağıdır. İlginiz için teşekkür ederim. Kamil Tatari

2 Mart 2019 10:38
Uzm. Dr. Esra Alagha Doktora Sor

Uzm. Dr. Esra Alagha tarafından cevaplandı.

Diş arkasında macun

Hocam iyi günler dişlerimde iki yıldır diş teli var hocam dünkü muayenede üst ön dişlerimin arkasına macun gibi bir şeyler yapıştırdı lacivert renkli bana gömme işlemi için gerekli olduğunu dedi ama saçma geldi bana ayrıca konuşmam iyice bozuldu onu takınca. Yemek yerken de zorlanıyorum. Böyle bir tedavi varmı? Konuşma bozukluğum kalıcı olur mu? Saygılar.

24 Aralık 2016 17:50
Uzm. Dr. Ufuk Gökyayla Doktora Sor

Uzm. Dr. Ufuk Gökyayla tarafından cevaplandı.

En iyi estetik ve sağlam diş (uzun ömürlü)

Merhaba ufuk bey bir şey sormak istiyorum normal bir dişçi kaplama diş yapınca yaptıktan sonra neden 3 4 ay sonra dişin kenarlarında ve üstlerinde siyah izler çıkıyor ve sanki diş hiç doğal değil yani kendini çok belli ediyor ama en çokta siyahlıklar beni çok rahatsız ediyor köşelerinde ve üstlerinde oluşmaya başladı normal kaplama diş metal desteksiz olmasına rağmen acaba gerçek dişimden daha doğal ve estetik duran bir diş varmı kırılmalara karşı son derece dayanıklı ve en önemliside doğal dişten bile estetik olması acaba böyle bir uzun ömürlü diş varmı ağızda en az 15 yıl felan dayanan sonra tekrar değişebilen eskiyince 15 yıl sonra felan

17 Ocak 2016 21:51
Uzm. Dr. Ufuk Gökyayla Doktora Sor

Uzm. Dr. Ufuk Gökyayla tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube