Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sağlık sorunu ile gelen stres panik atak kaygı?

Merhaba hocam biraz özet geçmek istiyorum ben çocukluğumda geçirdiğim yoğun iltihap sebebi her iki kulak zarlarımda delindi. Ailemde fazla ilgilenmediğinden yada o dönemler bilmedikleri den ihmal ile yıllar geçti ve sonunda er geç ameliyat oldum fakat bu ameliyattan sonra hayal kırıklığı yaşadım eski halinden dahada az duyar oldum. Evde gayret iyi duyarken dışarıda insanları az duyar oldum arada bir duvar varmışcasına buda iş hayatımı etkiledi ve psikolojik olarak uzaklaştım. Asıl konu şu ki işitme testine göre aksine işitmem düzelmiş görülmekte doktorlarda buna anlam veremiyor bu yüzden her ay ilaç değiştirip takip ediyorlar beni bu süreçte ben çok ama çok yıpranmış bulunuyorum en basitinden dışarı çıkmak insanlarla muhabbet edip işime git...

19 Aralık 2023 05:48
Uzm. Kl. Psk. Onur Cansız Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Onur Cansız tarafından cevaplandı.

Dilde Kasılma

Hocam merhabalar. Yaşım 25. Yaklaşık 3 aydır bazı zamanlar dilimin uç kısmında küçük kasılmalar oluyor son 1 kaç haftadır sıklığı arttı ama şiddeti çok çok az bazı günler gün içinde olurken bazı günler hiç olmuyor. konuşma ve yememi hiç etkilemiyorda. acaba sebebi nedir, bazıları psikolojik olduğu söylüyor. Korkulacak bir şey mi? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

15 Aralık 2023 16:23
Psk. Cenk Özen Doktora Sor

Psk. Cenk Özen tarafından cevaplandı.

Anksiyete ve Ekstrasistol

Hocam merhaba, 23 yaşında erkeğim. Çarpıntı şikayetiyle kardiyolojiye başvurmuştum. Bir kaç farklı kardiyoloji uzmanına muayene oldum ve testler yaptılar. Doktorlarım bana kalbimde ekstrasistol denilen ek atımların (çarpıntı hissini yaratanlar bunlarmış) olduğunu, kalbimde yapısal ve organik bir problem bulunmadığını ve bu yüzden büyük ihtimalle bu çarpıntıların anksiyete gibi etmenlere bağlı ve psikolojik olduğunu söyledi. Benim size sorum, gerçekten bu ekstrasistoller psikolojik kaynaklı olabilir mi ? Bu durumda psikolojik yardım almam semptomların kaybolmasına yardımcı olur mu ?

16 Ekim 2022 18:47
Uzm. Psk. Hülya Ayhan Doktora Sor

Uzm. Psk. Hülya Ayhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube