Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 7 soru cevaplandı.

ölüm hissi

merhaba ben bundan 1 sene önce rüyamda sırtımdan bıçaklanarak öldüğümü gördüm. çok gerçekçi gibiydi. ondan sonra hep yakın bi zamanda ölücekmişim gibi hissettim her şeyi boşverdim. benim için çok önemli dediğim okuluma bile artık gitmek istemedim açığa geçtim. çok bunalıyordum özellikle geceleri. ama artık bu hisler yoğun değildi. fakat bu senede 1 haftada 2 tane ölümle ilgili rüya gördüm. ikisinde de ölüceğim söyleniyordu ayrıntıya girmek istemiyorum çünkü benim için çok korkunç anlar ve çok gerçekçiydi. tekrar ölüm psikolojisini girdim. oturup sadece ölümümü beklemem gerek gibi hissediyorum. bu hisler o kadar gerçekçi ki br psikoloğa danışmak mantıksız geliyor. annem dedi ve yazmak istedim. psikoloji ile alakalı gibi gelmiyor yakın zamand...

19 Aralık 2020 14:31
Uzm. Psk. Nazım Serin Doktora Sor

Uzm. Psk. Nazım Serin tarafından cevaplandı.

Sık kabus görme

Hocam merhaba. Ben çok sık kabus görüyorum. Bazen bir gecede birden fazla. Uykum bölünüyor sürekli ve etkisinde kalıyorum. Aynı zamanda çok da rüya görüyorum ve bu rüyalar gerçek gibi. Sabah uyandığımda çok net hatırlıyorum yaşamış gibi oluyorum. Gördüğüm kabuslar genelde birbirine benziyor. Sizce yaşadığım bir şeyin etkisi mi bu?

9 Ocak 2020 23:03
Uzm. Kl. Psk. Ezgi Uygun Darama Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Ezgi Uygun Darama tarafından cevaplandı.

Gece korkuları

Sayın hocam benim 11 yaşında bir kızım var geceleri tek başına uyatamıyorum korkuları var psikologlara, psikiyatrilere götürdüm bir netice alamadım. Neden korktuğunu anlatamıyor. Hipnoz altında tedavisi olurmu lütfen bana bir çare. Her gece Kabus yaşıyorum hem kendime hem kızıma işkence oluyor bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.

15 Nisan 2018 00:54
Uzm. Kl. Psk. Asım Eren Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Asım Eren tarafından cevaplandı.

Rüyalarımdaki Anormallikler

Hocam merhaba ben 18 yaşındayım ve uzun bir zamandır rüyalarımda anormallikler yaşıyorum. Şöyle ki mesela gerçekte olmayacak şeyleri rüyamda görüyorum ve onu gerçek diye benimseyip mesela gördüğüm kişiye diyorum ki sen de şunu şunu demiştin ama halbuki o böyle bir şey dememişti hiç sadece benim rüyamdı o. Bu sorundan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Rüyalarım bu şekilde olduğundan gerçek gibi hissedip bunu o kişilere anlattığımda genelde bunun olmadığını söylüyorlar. Bana bir şey önerir misiniz bu aşamada? Ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ediyorum şimdiden.

14 Temmuz 2017 01:56
Klinik Psikolog  Mehmet Emin Kızgın Doktora Sor

Klinik Psikolog Mehmet Emin Kızgın tarafından cevaplandı.

uyku problemi

Merhaba,eşim uykudan bir anda uyanıp anlamsız sözler söylüyor.oaslında o esnada uyanmamış oluyor sanırım.Gözleri açık bazen ayağa bile kalkıp odanın içinde birşeyler arıyor.uyanması birkaç dakikayı bulabiliyor.Bu durum ciddi midir.Tedavi gerektiriri mi.

9 Mayıs 2017 09:00
Uzm. Kl. Psk. Asım Eren Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Asım Eren tarafından cevaplandı.

Kaygi bozuklugu

Merhaba suan nerde çalıştığınızı ogrenebilirmiyim Sakarya hastanesi kapatıldı diye biliyorum. Oglumda kaygı bozukluğu var hafif derecede ilgi alanınız mi acaba getirsem bakamrisiniz

16 Şubat 2017 11:39
Uzm. Kl. Psk. Ayşe Dönerce Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Ayşe Dönerce tarafından cevaplandı.

kızım da kaybetme korkusu başladı

merhabalar. benim 9 yaşında kızım var . son bir haftadan beri okula gitmek istemiyor.okulda ağlıyor.annesi sürekli okulda bekliyor.okulda hiçbir sorunu olmadığını söylüyor.annesini babasını bir daha göremeyecekmiş diye korkuyor. ne yapmamız lazım .bizde çok üzülüyoruz.akşam konuşuyoruz anlatıyoruz.sabah okul vakti yine aynı oluyor.

29 Kasım 2016 09:47
Uzm. Psk. Elif Tanıl Doktora Sor

Uzm. Psk. Elif Tanıl tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube