Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Yeme bozukluğu

Hocam merhaba. Ben son zamanlarda yeme bozukluğu yaşıyorum 3 gün yoğun sıkı diyet yapıyorum (insülin direncim olduğu için) sonra 1 gün deli gibi yemek yiyorum ve hazımsızlık yaşıyorum kabızlık ilaçlarına başvuruyorum hemen. ve bu konuda psikolojik olarak, beden olarak çok hasta hissediyorum. Sizinle görüşmeye gelmek istiyorum ama öncelikle bu konuda nasıl bir yol izleyeceğinizi sormak istedim.

15 Ağustos 2021 21:05
Uzm. Kl. Psk. Nalan Erlik Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Nalan Erlik tarafından cevaplandı.

Randevu alma

Merhaba online randevu alabilir miyim Birde ücreti ne kadar. Bilgi verebilir misiniz

29 Temmuz 2021 15:23
Psk. Çiğdem Kavuş Doktora Sor

Psk. Çiğdem Kavuş tarafından cevaplandı.

Yutkunma korkusu

Merhaba Ben 18 yaşındayım yaklaşık 7 sene önce boğazım şişti ve yutma korkusu oluştu 4 gün boyunca bir şey yiyemedim o zamanlar küçük olduğum için korkuyordum doktora da geç gittim( 5 gün sonra falan) doktor bademciklerin sarkmış ama geçmiş dedi ve eskisi gibi yemek yiyemiyorum aşırı yavaş her yutkunmada korkarak pilav gibi küçük taneli şeyleri yiyemiyorum dışarıda arkadaşlarımla yemek yemeye çıkmıyorum korku yüzünden.. yardımcı olursanız sevinirim :) önce psikiyatriye gitmem şart mı hap falan yazarsa yutamıyacağım zaten boş yere gitmiş olurum direkt sizden randevu alabilir miyim ? Teşekkürler.

19 Haziran 2017 17:29
Psk. Ali Çakır Doktora Sor

Psk. Ali Çakır tarafından cevaplandı.

Zekamı eskisi gibi çalıştırmak istiyorum ne yapmalıyım?

Merhaba..14 yaşındayım.Anoreksiya başlangıcından döndüm ama bu süreçte çok az besin aldım ve aldıklarımı da yaktım.Zekamda gerileme oldu bu yüzden çoğunlukla protein yüklü besleniyorum.Okul başlıyor biraz endişeliyim.Eski halime dönmek istiyorum ne yapmam lazım?

16 Eylül 2016 13:00
Uzm. Psk. İlhan Bozkurt Doktora Sor

Uzm. Psk. İlhan Bozkurt tarafından cevaplandı.

zayıflık tutkusu

sayılı karakter kullanabildiğimden sorum yarım kaldı ezgi hanım. 60 kilolara gelişimin ardından daha önce olmayan takıntılar baş göstermeye başladı artık kilo almaktan korkar olmuştum ve yediğimi içtiğimi sayıyordum belli başlı yasaklarım oluştu mümkün olduğunca yağdan uzak kalmaya çalışıyorum yemeklerimi ayrı olarak yapıyorum mesela ekmeğimide kendim tam buğday unundan yapıyorum tatlı çerez çikolata bisküvi vs mümkün olduğunca yemiyorum ya da sayılı yiyorum 2 fındıktan fazlası yok gibi hatta bazen evdekiler yediğimi sanıyor ama ben saklıyorum daha sonra daha küçük bir porsiyon olarak yemek için.makarna pilav 2 kaşıktan fazlasını yemiyorum mesala bu meselalar uzar gider...hangi yiyecek kaç kalori hangi aktivite kaç kalori yaktırır tüm bunla...

25 Kasım 2015 23:29
Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı Doktora Sor

Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı tarafından cevaplandı.

zayıflık tutkusu

merhaba ezgi hanım nasıl başlasam bilemedim... 23 yaşındayım şu anda 170 boy yaklaşık 53 kiloyum hayatımda boyunca çok zayıf biri olmadım çocukkende kiloluydum genellikle boyum ile eşit olurdu kilom yani 150 boyundayken 50 kilo 145 ken 45 kilo hep yaşıtlarımdan daha uzun ve iriydim anlayacağınız.. ta ki 12 yaşına kadar boy ve kilo eşitliğim bozulmadı fakat 12 yaşından sonra sanırım ergenliğinde etkisi ile kilom boyumu ufak ufak değerlerle aşmaya başladı sonrasında fark etmeden bu artış gittikçe hızlandı bundan yaklaşık 6 yıl önce yani 16 yaşlarındayken 88 kilo civarlarındaydım... çevremdekilerin kilomla ilgili söylediklerine daha fazla katlanamayarak diyet yapmaya karar verdim ve yaklaşık 3 buçuk 4 ay gibi bir sürede 73 kilo oldum *** *** *...

25 Kasım 2015 23:25
Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı Doktora Sor

Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube