Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 42 soru cevaplandı.

Kulak kiri

Hocam merhabalar. Benim bir süredir kulak tıkanıklığım vardı. Bir doktora göründüm, çok dolmuş deyip temizledi ve serumex isimli bir kulak damlası verdi. Kullanmaya başladım fakat, sol kulağımdaki tıkanma devam ediyordu, ardından başka bir doktora göründüm, kir var temizleyelim dedi bırakmadım. Temizletmenin iyi olmadığını söyleyenler olunca ikinciye temizletmeye korktum açıkçası. Bu konu hakkında danışacaktım. Kulak temizlemenin bir zararı var mı, temizletmeli miyim yoksa damladan mı gitmeliyim

18 Aralık 2021 20:19
Prof. Dr. Selçuk Onart Doktora Sor

Prof. Dr. Selçuk Onart tarafından cevaplandı.

KULAK YIKAMA

Kulak temizleme ücreti hakkında bilgi alabilirmiyim? İki kulakta tıkalı yanlış temizleme çalışma sebebiyle oldu

25 Haziran 2021 18:28
Prof. Dr. Mustafa Deniz Yılmaz Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Deniz Yılmaz tarafından cevaplandı.

Siprogut Plus kulak temizliği

Hocam merhaba ben eczaneye gidip kulak kiri temizliği için damla var mı dedim ve bana Siprogut Plus verdiler internete baktığımda reçetesiz satılmaz ve enfeksiyon için kullanılır yazıyor kulağımı temizlemek için damlatsam herhangi bir zararı olur mu ?

26 Mayıs 2021 22:13
Dr. Ahmet Doblan Doktora Sor

Dr. Ahmet Doblan tarafından cevaplandı.

Kulak Kiri Ve Acı

Hocam merhaba hasta annem yaşı 40 Kulak kiri sebebiyle buşonex ilacını 7 gün düzenli bir şekilde her iki kulağa kullandık daha sonra makine ile temizletmeye gittik sol açıldı fakat sağ kulağı acıyormuş duyma kaybının olduğunu hissediyormuş temizlettikten sonra makineden dolayı böyle bir sorun olabilir mi veya herhangi bir sebepten ötürü duyma kaybı oluşmuş olabilir hocam mi hissettiği acı kulak zarı olabilir mi?

23 Mayıs 2021 01:21
Prof. Dr. Selçuk Onart Doktora Sor

Prof. Dr. Selçuk Onart tarafından cevaplandı.

Kulak tıkanıklığı

Doktor hanım merhaba benim bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Bundan yaklaşık bir ay önce devlet hastanesinde KBB’ye kulak temizletmeye gittim. Sağ kulağım duymada problem yaşıyordu. Doktor sol kulağımda sağdan daha fazla kir olduğunu, kirlerin kulak zarıma yapıştığını söyledi. Bir solüsyon yazıp eve yolladı. 10 gün sonra tekrar gittim kulağımı temizledi. Ancak sağ kulağımda halen duyma problemi yaşıyorum. Zaten temizlik yaparken doktor neredeyse sağ kulağımda hiç oyalanmadı bile. Sol kulağımda temizlik yapılırken bir tık acı hissettim mesela. Acaba yeterince temizlenmemiş olabilir mi, sorun sizcr ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgiler

19 Mayıs 2021 18:21
Doç. Dr. Hayriye Karabulut Doktora Sor

Doç. Dr. Hayriye Karabulut tarafından cevaplandı.

Isitme kaybı

Hocam kolay gelsin iyi günler adem pelivan sağ kulakta kir nedeniyle işitme kaybı yaşıyorum ne yapmam gerekiyor teşekkur ederim kolay gelsin

16 Nisan 2021 15:51
Op. Dr. Kemal KEF Doktora Sor

Op. Dr. Kemal KEF tarafından cevaplandı.

Kulak Büşonu

Merhaba KBB doktoruna kulak büşonu temizletmesi(aspiratör işlemi) yapılmadan bir kaç gün önce kulağa gliserin damlatılması doğru bir uygulama mıdır ?

19 Mart 2021 13:14
Op. Dr. Ceren Durgun Doktora Sor

Op. Dr. Ceren Durgun tarafından cevaplandı.

Kulak kiri

Hocam merhaba ben normalde yılda 1 kere kulaklarımı yıkatırım bu yıl yıkatamadım ve kulagım tıkandı önce sol kulagım tıkandı ve çınlama basladı kendi kendine acıldıktan sonra cınlama geçti şimdi de sağ kulagım çınlıyor ve kulaklarımda dolgunluk hissediyorum. Baş dönmem ve ya baş ağrısı vs yok. Sizce kulak kiri den kaynaklı olma ihtimali var mı?

11 Şubat 2021 21:18
Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz tarafından cevaplandı.

Kulakta ses

Merhabalar hocam 2 gün önce sağ kulağımı temizlettim ve o günden bu güne kulağımda çınlama sesi gibi bir ses kesintisiz var sürekli sağ kulağımın içinde ses var daha önceden hiç böyle birşey yoktu acaba temizletmenin bir zararı olmuş olabilirmi?

23 Ocak 2021 09:25
Prof. Dr. Selçuk Onart Doktora Sor

Prof. Dr. Selçuk Onart tarafından cevaplandı.

Kulak kiri

Merhabalar, 13 yaşında kızımın kulağı sabahları sürekli tıkanıyordu. Doktora gösterdik buşonu var dedi. Serumex damla verdi. 5 gün kullandık, 10. günde kontrole gittiğimizde aspirasyon yapacağız dediler. O karışıklıkta doktora danışamadım. Sormak istediğim, bu yöntem canını çok yakar mı? Kızımın çok hassas bir yapısı var ve acıyacağını düşündüğü için yaptırmayacağım diyor. Ben de endişeliyim bu konuda. Normalde küçücük bir iğne yapılırken bile deliren bir çocuk. Bu yönden biraz korkuyorum.

29 Aralık 2020 15:17
Op. Dr. Abdullah Ahmed Doktora Sor

Op. Dr. Abdullah Ahmed tarafından cevaplandı.

Kulak kiri

Merhabalar hocam. Kızım 13 yaşında kulak kiri var. Doktor gittik. Seumex damla verdi onu kullandık. Aradn bir 10 gün geçti. Kontrole gittiğimizde lavaj yöntemiyle alınıp tampon yapılacağını söyledi. Birkaç gün sonraya sıra aldım fakat içimde bir endişe var. Kızım biraz hassas da bir türlü ikna edemiyorum.Bu yöntem canını çok yakar mı?

26 Aralık 2020 00:36
Doç. Dr. Hayriye Karabulut Doktora Sor

Doç. Dr. Hayriye Karabulut tarafından cevaplandı.

Baş donmesi

Mrhb.ben birbucuk yıldır baş dönmesi çekiyorum bu dönmeler ara ara geliyordu ama şu iki haftadır hiç gecmiyo bulantı ve kusma Lara neden oluyor yatarken dönüyor yatakta sağa sola dönerken dönüyor hayatım zindan oldu ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

1 Kasım 2020 17:16
Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz tarafından cevaplandı.

Kulak agrisi

Merhbalar 2aydir kulak agrim var, aile hekimi enfeksiyon var dedi 1ayda 3kutu ilac kullandim anyibiyotikler agri kesiciler, en son damla verdi bittiginde kulak burun doktoruna gittim hic bisey yok kulaginda dedi halbuki kulak agrim siddetleniyo bana inanmaz bi tavirdaydi,balgamimda oluyor diye cigerden sunizden rontgende cektirdim,suan kulagimin altinda agrim cok, ne yapmaliyim,neyden kaynakli agrim oluyordur yardimci olun lütfen.

13 Ekim 2020 10:36
Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz tarafından cevaplandı.

Kulak Kiri ve Hassasiyeti

merhabalar hocam, benim sizlere 2 tane sorum olacak. kulak kirine biraz takıntılı olduğum için bu zamana kadar kulaklarımı ıslak mendille iyice temizliyordum. zamanla kulağımda hassasiyet oluştu ve özellikle sabah uyandığımda kulaklarım çoğu seste hassaslaşıyor ve irkiliyor. (duyma kaybı v.b durumlar yok) bir de her yutkunduğumda çıt sesi duyuyorum, su içtiğimde geçici olarak düzeliyor. bu durumun kulak zarımda buşon birikmesi ile ilgili bir bağlantısı var mıdır, eğer kir biriktiyse hastanede yıkatıp, temizletsem bir sonuç alabilir miyim?

30 Ağustos 2020 04:05
Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım Doktora Sor

Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım tarafından cevaplandı.

Kulağımda tıkanıklık basınç uğultu

Merhabalar, 2014 te kulağımı temizlemiştim. 6 sene gecti ve 1 hafta once yine tıkandı sanırım yine temizletmem lazım. Corona olduğu için nereye gideceğimi bilemedim. 1.5 hafta geçtiği icin hafif hafif ağrı var. Tıkanıklık var. Ve hic duymuyorum desem yeridir.sanki yuksek sesli muzik ortamdan çıkmışım gibi çınlama ve ugultu var. Özellikle ağızdan gaz çıkartırken basınç oluşuyor ve agri yapıyor. Dun banyo yaptim ve yanlislikla kucuk parmagimi kulagima soktugumda sanki vakumlamis gibi bir etki yapti canim cok acıdı...evde gliserin kullansam faydası olur mu? Yoksa hemen gidip temizletmem mi lazım iltahap falan olabilir mi??

27 Mayıs 2020 19:48
Op. Dr. Neslihan Şenocak Doktora Sor

Op. Dr. Neslihan Şenocak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube