Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 36 soru cevaplandı.

Sezeyan sonrası normal doğum

Merhaba hocam, size soru sorum olacaktı. Ben 28 yaşındayım, 5 buçuk yıl önce sezeyan doğum oldum, sebebi ise çocuğum karnımda iken Boğazına hortum dolanmıştı. Şimdi ise hamileyim normal doğum olmak istiyorum. Bebeğimin ve benim durumum iyi kan testleri güzel. Normal doğum olma ihtimalim var mı.

6 Haziran 2022 13:54
Op. Dr. Nurgül Ulusoy Doktora Sor

Op. Dr. Nurgül Ulusoy tarafından cevaplandı.

Gebelik takibi

Merhabalar tuğba hocam 31 haftalık gebeyim daha öncesinde sizin çalıştığınız hastanede kontrollerim sağlanıyordu fakat doktorumdan memnun kalmadığım için başka hastanede devam etmek durumunda kaldım sizin yorumlarınızı okudum gebelik takibi için size gelebilir miyim?

30 Ağustos 2021 19:59
Op. Dr. Tuba Nadide Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Tuba Nadide Yılmaz tarafından cevaplandı.

Sezeryan sonrası vajinal doğum

Merhabalar hocam ben ilk doğumumu sezeryanla yaptım çatın dar dediler sonra başka doktora gittim değil diyor arada iki yıl geçti normal doğum istiyorum yapabilirmim teşekkürler

1 Ağustos 2021 15:00
Op. Dr. Ayşe Akbulut Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Akbulut tarafından cevaplandı.

SSVD DÜŞÜNCENİZ

SSVD Hocam nasılsınız sizinle hiç tanışmadık ama nasip de varsa görüşürüz inş. Şehir hastanesinde takibim ssvd için görüştüm virüsten dolayı ilgilenmiyoruz son zaman bakarız dediler. 2.hamileligim ssvd için sizinle devam etmek istiyorum maddi imkanlar el verirse devlet de çözüm bulamazsam kapınızı çalacağım.

24 Mart 2021 08:54
Op. Dr. Hüseyin Pehlivan Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Pehlivan tarafından cevaplandı.

Önemli SSDV 2. doğum

Merhabalar hocam, ben 26 yaşındayım 2 buçuk yaşında çocuğum var ve doğumum sezeryan oldu. Doktorum çatımın dar olmasından dolayı normal doğum yapamayacağımı söyledi bu yüzden korkup risk alamadım. Ama bu sefer bebeğimin ve benim için gerçekten en sağlıklı şekilde mümkünse normal doğum istiyorum. Bunun için hamileliğim erken mi oldu bilmiyorum sizce mümkün olur mu?

1 Aralık 2020 23:57
Op. Dr. Ayşe Akbulut Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Akbulut tarafından cevaplandı.

Iletisim hakkımda

Daha önce sizde kış ameliyatı olmuştum şuan hangi hastanede çalışmaktasınız kontrole gelmek istiyorum sizden çok memnun kalmıştım

21 Ağustos 2020 19:30
Op. Dr. Hüseyin Şahin Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Şahin tarafından cevaplandı.

ssvd için uygun muyum

Merhaba ben 6 sene önce sezeryan ile dogum yaptim simdi 5 aylik gebeyim bu doğumumu normal yapabilirmiyim? ssvd ile ilgili bir seyler okudum ben yapabilir miyim?

11 Ağustos 2020 19:49
Op. Dr. Miray Sekkin Eser Doktora Sor

Op. Dr. Miray Sekkin Eser tarafından cevaplandı.

2 SSVD YAPIYORMUSUNUZ

Merhaba Ayşe hocam 2 ssvd yaptırdığınız hastanız varmı? Annenin ve bebegin hayati bu surecte tehlikeye giriyormu? 2ssvd yaptırmak istiyorum ve bu konuda bilgi almak istiyorum? Şimdiden teşekkürler.

25 Haziran 2020 00:12
Op. Dr. Ayşe Akbulut Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Akbulut tarafından cevaplandı.

Sezeryan sonrası normal doğum

Hocam ilk doğumumu 12 yıl önce sezeryan olarak gerçekleştirdim. Şu anda 36 haftalık hamileyim doktorum ilk başlarda normal doğum yapabilirsin demişti bu hafta çatı muayenesi oldum herşey yolunda fakat bu sefer doktorum, çok cesaretimi kırdı bana bir sürü prosedürden bahsetti.Ben baştan beri normal yapmak istiyordum. baştan bahsetseydi bu kadar ümitlenmezdim. Siz sezeryan sonrası normal doğum yapıyormusunuz acaba.

24 Haziran 2020 11:52
Op. Dr. Ceyhun Ateş Doktora Sor

Op. Dr. Ceyhun Ateş tarafından cevaplandı.

Tedavi gördüğüm hastaneden ayrılmışsınız

Merhaba Dinçer bey melikgazi hastanesinden ayrılmışsınız suanda hangi hastanede hizmet veriyorsunuz bilgilendirirmisiniz şimdiden teşekkürler

13 Haziran 2020 21:03
Op. Dr. Dinçer Sümer Doktora Sor

Op. Dr. Dinçer Sümer tarafından cevaplandı.

Yardım bilgi

Hocam merhaba kızlık zarındaki doğal çentik ve sonradan olan zedelenme ayırt edilebilir mi yani zor olur denmiş ve tecrüve gerektirir denmiş doğrumudır bazı doktorlar hiç ayırt edilmez demiş hangisi doğru ,? Birde zar zedelenme olduğunda parmakla acı ve zar esnek değilse kanama olur mu o an da acı hissi ile

5 Mayıs 2020 00:28
Op. Dr. Feray Güvenal Doktora Sor

Op. Dr. Feray Güvenal tarafından cevaplandı.

Yardım edin

Hocam acil bir cevap verir misiniz , benim kızım 6 yaşlarında iken aynı yaşta olan arkadasımın çocuğu onun özel bölgesinden öpmüş hocam bunu bu sene söyledi bana ve oda şimdi acaba parmagını falan katsa da aklımda kalır mıydı diye aklımıza takıldı o zamanlar da kanama yada acı hatırlamıyor gerçi öyle bisey de olmamış da olabilir bizim ki hani öptü ya onuda yapmış mı diye , ve hocam birde küçükken sürtünme yapardı kendi kendine , ben bu yıl 23 yasında doktora gittik ama doktora düştü dedim öyle açıklamadım , ilk doktor bize bir sorun olmadığı söyledi hatta sisteme intrak Virgo yazmış. Birdaha götürdüm doktora garanti olsun diye oda baktı ve zedelenme dedi ben sok oldum kızımın cinsel ilşkisi olmadı kesin hocam , sonra tekrar başka bir doktor...

30 Nisan 2020 13:12
Op. Dr. Hüseyin Şahin Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Şahin tarafından cevaplandı.

Dekolman plasenta sonrası normal dogum

Selamunaleykum Ben 3 yıl önce Dekolman plasenta sebebiyle acil sezeryan olmak zorunda kaldım şimdi yeniden hamileyim acaba başka bi sorun çıkamadığı takdirde normal dogum deneyebilirmiyim doktor hanim

20 Şubat 2020 01:05
Op. Dr. Havva Pars Ağargün Doktora Sor

Op. Dr. Havva Pars Ağargün tarafından cevaplandı.

Bir sezaryen sonrası normal doğum sansım var mı??

Hocam 14 ay önce sezaryen oldum.35 haftalık bebeğim suyu bittiği ve plesanta yaşlanması vardı çatı muayenesinde darlık var yapamazsın normal de bebeği tehlike atamam dedi doktorum çünkü hiç suyu yoktu. Şimdi ssvd yapmak en büyük hayalim bir daha keşke demek istemiyorum. Doktor lar arası ç. Darlığı fikri değişir mi? Bide ne zaman en erken ne zaman tekrar hamile kalsam doğum olur. Arasında ne kadar süre yeterli olur. Bide erken doğum riskim yine olur mu?

9 Ocak 2020 01:40
Op. Dr. Havva Pars Ağargün Doktora Sor

Op. Dr. Havva Pars Ağargün tarafından cevaplandı.

Sezeryan sonrası normal doğum

Hocam merhaba 28 ay önce sezeryan ile doğum yaptım. Sezeryan sonrası çok ağır geçti ve bende bu durum çok fobi oluşturdu. Tekrar bebek düşünüyorum bi kaç ay içinde hamile kalmayı planlıyorum. 2. Doğuma nerden bakılırsa en azından 3.5 sene geçmiş olucak. Sezeryan sonrası Normal doğum etmek istemiyorum ama güvenilir bi doktor araştırma içindeyken sizi buldum. Ne önerirsiniz nasıl bi yol izlemem lazım gebelik öncesi muayene olmam gerekir mi?

19 Kasım 2019 22:14
Op. Dr. Selma Nihan Karakaya Çoban Doktora Sor

Op. Dr. Selma Nihan Karakaya Çoban tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube