Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 64 soru cevaplandı.

Testiste renk ve doku değişimi

Hocam merhabalar , 3-4 aydır testisin bir kısmında ( ortlama 5*5cm ) beyaz renkte , beyaz renkli yerde deride kalınlaşma hissi geliyor ve özellikle geceleri olmak üzere inanılmaz kaşınma yapıyor orası ... Bu konu için dermatoloji veya ürolojiye mi danışmam gerekir ve sizce net tanı olmasa bile neyden şüphelenilebilir ?

11 Nisan 2022 18:35
Uzm. Dr. Mehmet Şimşek Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Şimşek tarafından cevaplandı.

Konazol şampuan reboksetin

Hocam psikiyatri uzmanı reboksetin 4 mg verdi. Prospektüste ketkonazol kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendirin yazıyor. Ben konazol şampuan kullanıyorum. Ketokonazol reboksetinin farmokinetiğini değiştiriyormuş. Şampuan formundada bu durum olur mu? Deriden emilen miktar önemsizdir değil mi?

23 Ekim 2021 00:04
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Kıl kökü iltihabı?

Doktor hanım merhaba.benim sağ kasik bölgemde tam ic camasir lastiğinin denk geldiği yerde aşağıya ,bacak arasına dogru bir şişlik oluştu.agrisiz ,zaman zaman camasir lastiği sürtünce anlık aci veriyor ama çok nadir.dört tane farklı branşlarda doktora gittim.kasik fitigi değil o kadar aşağıda olmaz dedi ikisi.lenf bezi şişmesi dedi.diger ikisi kıl kökü iltihabı dedi,biri ultrasonla bakti böyle badem şekli de bir kararti dedi hatta bana gösterdi.iltihap kızarıklık yok.cok nadir kaşıntı oluyor.1 ay oldu farkedeli.iltihap olmadığı için antibiyotik verilmedi.son gittiğim genel cerrah en iyi ihtimalle öyle kalır büyürse aliriz dedi. hocam kıl kökü iltihabı lenf bezi şişmesi yaparmi?böyle dışarıdan bakıldığında iltihapsiz kıl kökü iltihabı olur m...

8 Ekim 2021 07:01

Cutis verticis gyrata

merhabalar ismim vahit berber benim şikayetim Cutis verticis gyrate diye bir hormon bozukluğundan kaynaklanan kafa derisi yapısında bir bozukluk var şimdi kafa derisindeki bozukluk için ameliyat düşünüyorum fiyatı ne olur bilgilendirme yapabilir misiniz ? TEŞEKKÜRLER ..

7 Ekim 2021 15:56
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Sivilce tedavisi

Hocam aknetren tedavisi goruyorum ilk ay 20 2 ay ramazanlik oldugu icin 10 3 ay 30 4 ay 30 5 ay 30 ve 6 aya geldim kna tahlilim iyi cikmadi doktor 20 mg dusurdu ama hala yuzumde sivilce cikiyo azda olsa ne yapmaliyim ilac son ayim bittise hepsi gecermi ve bittikten sonra ne kullanmaliyim tesekkurler

19 Eylül 2021 23:07

Irrite olan cilt

Hocam öncelikle saygılarımı sunuyorum benim oğlum 9 yaşında saç traşi olduktan sonra ense ve boyun kısmında irrite oluyor sanırım kuruluk ve temas dermatiti var ensesine kılları temizlemek için fırça sürüyolar ve saç kurutma makinasıyla kıllar iyice gitsin diye hava tutuyolar ondan hocam bundan olduğunu yeni anladım çünkü geçen yine traş olduğu an başladı ve 3 aydır geçmedi napıcam hocam ara ara oluyor demek bundanmış geçmiyor hocam yardım edin bide akar alerjisi var hocam onda. Bana yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

31 Ağustos 2021 07:04
Prof. Dr. Şemsettin Karaca Doktora Sor

Prof. Dr. Şemsettin Karaca tarafından cevaplandı.

Sifiliz hk.

Hatice hocam saygılar. Benim 1,5 sene önce şupheli riskli iliskilerim oldu. Hatalarimdan dönüp bıraktim. 1 ay gecmisken hiv ve hepatitler, 6 ay gecmisken hiv ve hepatitler, 15 ay gecince ise sifiliz testi olmadigim aklima geldi ve Hiv hepatitler ve vdrl rpr testi oldum. Bunlarin hepsi devlet hastanesinde oldugum testler hocam. Yani tpha- fta abs gibi testleri olmadim. Vdrl rpr oldum o da 15 ay sonrasinda oldum ve guvenemiyorum ne yapmaliyim bulundugum sehirde tpha bakan yer de yok.

30 Ağustos 2021 18:27
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Kaktüs dikeni batması

Merhabalar hocam, Bir hafta on gün kadar önce elime kaktüs dikeni battı. İğnelerin boyutu en çok 1 mmdir. Birçoğunu çıkardım ama küçük parmağımda 3 tane 0.2-0.3 mm diken kalmış. Cımbıza dezenfektan sürüp çıkarmaya çalıştım çıkmadı. Uğraşmadıkça acı vermiyor, ugrasinca hafif sızlıyor. Bir tane de yüzük parmağımda var galiba. Parmağımın kenarında siğil gibi bir şey çıkmıştı. İğneye dezenfektan sürüp soydum. İçi boş görünüyor ama hafif sertlik var. Diken girdiğinde böyle siğil görüntüsü oluyor mu hocam? Bir de dermatologa görünmeli miyim, gözle zor görünen iki üç diken için gidersem komik duruma düşerim diye çekiniyorum açıkçası.

10 Ağustos 2021 01:02
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Kolda leke

Hocam benim spordan sonra iki kolumda pembeleşme oldu derinde bazı yerlerde ağrı veya kaşıntı yok nedenı ne olabilir yaklaşık 1,5 ay oldu geçmedi spor yapınca daha da belirginleşiyor neden olabilir?

10 Haziran 2021 12:49
Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan tarafından cevaplandı.

ANTİ HIV testi NEGATİF(0,10) sonuç Sevim hocam ilgilenir misiniz lütfen

Sayın Sevim hocam size bir sorum var: 2 - 2,5 yıl önce şüpheli ilişkim olmuştu daha önce hiç test yaptırmadım daha dün İstanbul özel Göztepe hastanesinde kulak burun boğaz doktorum eşliğinde ANTİ HIV testi yaptırdım sonucum: NEGATİF(0,10) yani NEGATİF geldi çok şükür. Kulak burun boğaz doktorum bana dedi ki gözün Aydın negatif sonucun bi sıkıntı yok kesinlikle negatifsin dedi. Bu arada Anti HIV testi elisa ve 4. Nesil mi diye sorduğumda evet dedi. Daha sonra sonucumu aile hekimine gösterdim o da dedi ki kesin negatifsin virüs yok dedi bişeyin dedi. Sonra üroloji doktoruna sordum ve sonucumu gönderdim dedi ki %100 kesin negatifsin başka teste gerek yok konuyu kapat rahat ol dedi. Enfeksiyon doktoruna mesaj attım sonucumu o da dedi ki problem...

20 Nisan 2021 00:37
Uzm. Dr. G. Sevim Ergen Doktora Sor

Uzm. Dr. G. Sevim Ergen tarafından cevaplandı.

su dolu kabarcık

Merhaba hocam bugün bacağımda bir anda kızarma ve kabarma oldu daha sonra o bölge su toplamaya başladı ve giderek kabarıyor sarımsı bir rengi var kaşıntı yok ağrı yok sıcaklık yok ama içten doğru bir yanma hissi var ne yapabiliriz

3 Nisan 2021 15:57
Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar Doktora Sor

Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar tarafından cevaplandı.

Cinsel organ tahriş

Hocam merhaba sık ve kuru mastrbasyon yapmaktan penis başı altı ön taraftaki sünnet derisi galiba o deri sanki inceldi ve noktasal 1 2 yırtık var penis erekte iken gerildiği için parlaibbelirgin oluyor 3 gündür nemlendirici sürdüm rahatlama var gibi ama düzelirmi sizce ve hangi krem uygun olur ?

25 Mart 2021 16:47
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Penis tahrişi hissiyata kalıcı zarar verir mi

Uzun süredir masturbasyon yaptığımda penis başında hep kızarıklıklar oluşuyordu. Acı vs. Yok. Kabuk veya pullanma da yok. Kızarıyor masturbasyon yapınca ve 1 gune tamamen geçiyordu. Bu kızarıklıklar penisin hissizleşmesine (uyuşmasına) neden olmuş mudur? Kuru kuruya çok masturbasyon yaptım(sadece baş kısmına sürterek) çamaşır üstünden de çok yaptım. Kızarıklıklar devamlı olan bişeydi. Bu kızarmalar veya bu şekilde yaptığım masturbasyonlar kalıcı hissizlik yaratabilir mi peniste? . Penis hassasiyetini azaltmış olabilir miyim kalıcı olarak?. Çok üzülüyorum bu konu hakkında. 2 kez ürolojiye gittim. Bir kez elle muayene ettikten sonra "sorun yok" diyip yolladılar. Kaygımı geçirmedi hiçbiri. Baştan savılmış gibi hissediyorum kendimi. Cinsel hazz...

20 Şubat 2021 23:05
Uzm. Dr. Serdar Cenk Güvenç Doktora Sor

Uzm. Dr. Serdar Cenk Güvenç tarafından cevaplandı.

Tırnak ayrılmasi ve parmakta ödem

Merhaba. Haftalar önce sol el serce parmağımın orta boğumunda acılı şişlik oldu ama deri uzerinde herhangi bir sey yoktu. Şislik 3-4 gun surdukten sonra tirnagin dibi acikkahve bir renk alıp tirnak oradan ayrilmaya başladı. Kahverengi renk gecti, simdi hala ayrilma aşamasında normal acik pembe renk. Yani gelen kısım duzgun gelmiyor. Parmağım ara ara ödem yapıp biraz hissisleşiyor. Bu beni tedirgin ediyor. Herhangi bir darbe olmadı. Sebebi ne olabilir bu durumun ?

6 Şubat 2021 00:46
Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin Doktora Sor

Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin tarafından cevaplandı.

Mollescum Contagaiozum - Bağışıklık Sistemi

Merhabalar, ben izotretinoin(aknetrent) tedavisi görüyorum yaklaşık 3 buçuk aydır. Ve araştırmalarıma göre bu tedavi bağışıklık sistemini baskılıyormuş. Penisimin üzerinde ve testislerin üst kısmında mollescum contagaiozum çıktı. Literatüre göre bunun da bağışıklık sisteminin baskılandığı durumlarda çıkması muhtemelmiş. Bağışıklık sistemimi güçlendirmek adına içerisinde beta glukan, c vitamini, d3 vitamini, çinko,bakır, selenyum bulunduran ek takviye haplarından kullanmam uygun olur mu? Veya sizin bir tavsiyeniz var mıdır? Çok teşekkür ederim şimdiden iyi çalışmalar diliyorum.

2 Şubat 2021 12:34
Uzm. Dr. G. Sevim Ergen Doktora Sor

Uzm. Dr. G. Sevim Ergen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube