Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hepatit c anti hcv pozitif

Hocam benim kizim 16 yaşında üç kez dizinden ameliyat oldu son ameliyatindan önce antihcv pozitif çıktı,rna lar 6 ayda bir yaptırıyoruz negatif çıkıyo ama anti hcv sürekli pozitif.Bi çok doktor önemli olan rna şu anda kizinizda hepatit c yok dedi ama üç doktorda ağır hastaliklarda alevlenebilir dedi,bugün karin hastalığı şikayetiyle gittiğimiz doktorda 5 yil risk altinda alevlenebilir dedi,böyle bi durum varmi hocam kesin olarak hepatit c yokmu yoksa vücudunda sakli bi hastalik aninda alevlenebilrmi ,yardimlariniz için çok sağolun ne olur ayrıntılı bilgi verin

9 Ekim 2017 20:28
Prof. Dr. Tufan Kutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

Otoimmün Hepatit

MERHABA HOCAM.BENİM 11 YAŞINDA KIZ YEĞENİM VAR.KENDİSİ 7 YILDIR OTOİMMİN HEPATİT HASTASI VE TEDAVİSİNİ GÖRÜYOR.6 YILDIR İLAÇLARINI KULLANDI VE SON 1 YILDIR DOKTOR KONTROLÜYLE ARA VERİLDİ.İLAÇLARINI BIRAKTIĞI DÖNEMDE AST ALT DEĞERLERİ TEKRAR YÜKSELMEYE BAŞLADI.TEKRAR İLAÇLARA BAŞLANACAK.HOCAM BU HASTALIK HAKKINDA PEK FAZLA BİLGİMİZ YOK.HASTALIĞIN SEYRİ NASIL OLABILIR VE BİZİ İLERDE NELER BEKLİYOR.YARDIMCI OLABILIRSENIZ ÇOK SEVİNİRİM.

20 Temmuz 2015 15:13
Prof. Dr. Tufan Kutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

Hepatit c

Merhaba Vildan Hanım. Babamda hepatit c var. geçen sene öğrendik ve değeri *** *** ** çıktı. Doktor 8 ay iğne ve günde 500ml hap tedavisi uyguladı ve değerler *** *** ** e kadar düştü. Ancak devlet 8 ay sonunda tedaviyi durdurdu. 3 ay sonra yani geçen hafta tekrar kan testine girdi ve değeri *** *** ** e yükseldi. Karaciğer değerlerinde bir sıkıntı yok. Nasıl bir yol izlememiz gerekir ? Bu arada tedaviyi yapan devlet doktoruydu ve yurt dışında bulunan bir ilaç olduğunu söyledi ve 90 günlük günlüğü 1000TL ye gelen bir ilaç getirtmemiz gerektiğini, başka yapacak bir şey olmadığını söyledi.

12 Mart 2015 17:07
Prof. Dr. Vildan Ertekin Doktora Sor

Prof. Dr. Vildan Ertekin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube