Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

sık kaka yapmak

Merhabalar hocam; 21 aylık oğlum çok sık kaka yapıyor bazen günde 5-6 defayı buluyor.sebebi ne olabilir.ama ishal değil.7 yaşındaki bir oğlum daha var ona 2 yaşında chron teşhisi koydular ve tedaviye devam ediyoruz.acaba altında böyle bir neden olabilir mi?

13 Mayıs 2015 14:50
Prof. Dr. Tufan Kutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

Crohn & Kistik Fibrzis

merhabalar hocam,şuan 5 aylık olan oğlum 17 günlükken menenjit ön tanısıyla iki hafta antibiyotik tedavisi aldı,ancak menenjitten hiç bir zaman emin olamadılar. bebeğim ilk haftalardan itibaren yeşil,bazen sarı renkte kötü kokulu,salyalı,yağlı ishal atmakta,gaitada yağ testlerde de göründü. laktoz intolaransı düşüncesiyle 2.ayda pregomin as mamaya geçildi,sadece bununla beslenmekte anne sütü almıyor. çeşitli ilaçlar kullanıldı ancak bir türlü düzelmedi.ishalin sebebinin laktoz intolaransı ya da antibiyotik tedavis olmadığı kanıtlandı. KF teşhisi için bazı ekzonlar tarandı bulunamadı,4.ayda ter testi yapıldı sonuç 30 geldi. Gene dört aylıkken pnömoni geçirdi,çok hafif seyretti. Bir prof. dosyasını immun yetmezliği açısından inceledi,immun ye...

14 Mart 2014 13:38
Prof. Dr. Tufan Kutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

15 yaşında kız kardeşim için

Merhaba Hocam, 15 Yaşında kız kardeşimi 15 gün önce Hastaneye yatırdık ve tanısı Crohn hastalığı olarak kondu. Doktoru özel muayeneme gelin dedi yani para istedi, bizim durumumuz olmadığı için gidemedik. Raporlarımız duruyor bize yardımcı olabilir misiniz ?

22 Kasım 2013 21:31
Prof. Dr. Tufan Kutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube