Alerji ve Göğüs Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Geçmeyen Ürtiker

Hocam, 5 aydır hipertroidi ilacı kullanıyorum ( thyromazol 5 mg ) fakat 2020 temmuz ayından beri geçmek bilmeyen ürtikerim var. bir ara 1,5 ay kadar geçmişti fakat şimdi yine çıkıyor 2 günde bir zyrtec adlı hapı kullanıyorum rahatlatıyor ama 48 saat sonra tekrar başlıyor. göz kapaklarımda da sıkça oluyor ve gözüm şişiyor. birkaç kez de dudağım şişmişti. lütfen bana bir yol gösterin. size de muayeneye geleceğim en kısa zamanda. şimdiden teşekkürler.

28 Ocak 2021 00:10
Prof. Dr. Fuat Erel Doktora Sor

Prof. Dr. Fuat Erel tarafından cevaplandı.

Bitmeyen alerji

Sizin doğrultunuzda bugün cildiyeye gittim alerji haplarını yetersiz geldiği için değiştirdi. Fexadyne, kestine ve 3 adet prednol-L enjeksiyon verdi. Söylediğiniz her şeyden olabildiğince kaçınıyorum. Umarım geçer ve en kısa zamanda da sizinle de test için görüşmek üzere. Saygılarımla iyi akşamlar.

25 Aralık 2020 19:37
Prof. Dr. Fuat Erel Doktora Sor

Prof. Dr. Fuat Erel tarafından cevaplandı.

Ürtiker ile ilgili soru

Merhaba doktor bey. Size bir sorum olacaktı. Yanitlarsaniz çok sevinirim. Vücudum en ufak bir ısınmada aşırı derecede kasiniyor. Daha terlemenin ilk aşamasında oluyor bu kaşıntı. Ilk ter damlaciklari cikmaya başladığında ise yavaş yavaş geçiyor . Urtiker tanısı kondu ama bende kızarıklık ve döküntü hiç olmuyor. Antihistaminik ilaç kullandım. Fayda etmedi. Sınır ucu gevsetici ilaç kullandim fayda etmedi. Değerli görüşlerinizi merak ediyorum. O doğrultuda tedavime devam etmek istiyorum. Teşekkürler.

24 Nisan 2020 21:07
Prof. Dr. Fuat Erel Doktora Sor

Prof. Dr. Fuat Erel tarafından cevaplandı.

Aylık iyneyi yaptıra bilirmiyim

ben burhaniyede yaşıyorum .hocam bir ay önce 2 seneye askın dır antibiyotik allerjisinden dolayı antibiyotik kullanıyordum fakat kullandıgım ilaçlar artık etki etmeyince 1 ay önce size geldim bana aylık ilać yazdınız hastanenizde iynemi yaptırdım suan cok iyiyim kortizonun dozunu 2 mg kadar düşürdüm simdi ikincidoz iynemi yaptırmam gerekiyor ama koronadan dolayı hastaneye gelmek istemiyorum.acaba iynemi burhaniyede yaptıra bilirmiyim .temmuz ayına kadar raporlu ilacları doktora yazdırmadan alınabileceyi sõyleniyor.tesekkür ederim.

29 Mart 2020 22:22
Prof. Dr. Fuat Erel Doktora Sor

Prof. Dr. Fuat Erel tarafından cevaplandı.

cilt lekeleri soğuk alerjisi

iyi akşamlar hocam ayaklarımdan baldırlarıma kadar morluk var bu morluklar ısınınca kırmızı renge dönüşüyor soğukta ise mosmor oluyor aynı sorun ellerimin üst kısmında da var kan tahlili yapıldı herşey normal çıktı renkli doopler çekildi ancak ondada herşey normal çıktı soğuk alerjisi olabilir dediler ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler.

18 Şubat 2015 22:00
Prof. Dr. M. Levent Erkan Doktora Sor

Prof. Dr. M. Levent Erkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube