AK
Soru Sahibi
10 Aralık 2016 23:34

Yürüme güçlüğü ve kuvvet kaybı

İyi akşamlar hocam 8 yıldır myastenia hastasıyım ve 2 yıldır giderek artan yürüme güçlüğü çekiyorum. Mr ve emg sonuçlarına göre benim neyim var hocam teşhis dahi konulmadı bana MR:L4-5 düzeyinde sol nöral forameni ve anterior epidural yağlı mesafeyi daraltan disk taşması izlenmektedir. Foramende sinir köküne şüpheli temas mevcuttur. L5-S1 düzeyinde sol faset eklemde milimetrik ebatta ganglion ile uyumlu synovial kist formasyonu mevcuttur. EMG: 1.) Sol sural ve peroneal superfisyal duysal cevaplar kaydedilememiştir. Sağ sural ve peroneal superfisyal duysal cevap amplitüdleri düşüktür. Sağ peroneal süperfisyal duysal ileti hızı ılımlı yavaştır. Diğer duysal ileti incelemeri normaldir. 2.) iki yanlı ekstansör digitorum brevis ve tibialis anterior kasları kayıtlı peroneal motor cevap amplitüdleri belirgin derecede düşük, ileti hızları yavaştır.Sol tibial motor cevap amplitüdü düşüktür.Diğer motor ileti incelemeleri normaldir. 3.) İğne EMG' de incelenen iki yanlı tibialis anterior, ekstansör digitorum longus ve sol gastrokneimus medialis kaslarında pozitif diken ve fibrilasyon potansiyelleri izlenmiştir.iki yanlı tibialis anterior, ekstansör digitorum longus, tensör fasya lata ve sol gastrokneimus medialis kaslarında uzun süreli, yüksek amplitüdlü motor ünite potansiyelleri ve seyrelme paterni dikkati çekmiştir. İncelenen diğer kaslar biyoelektriksel faaliyet açısından normaldir. SONUÇ: Nöromüsküler kavşak hastalığı tanısı ile takip ve tedavi edilen hastanın, bu incelemedeki elektrofizyolojik bulgular daha öncekilerle benzer nitelikte olup, sağ L5 ve sol L5-S1 segment innervasyonlu kaslarda süregelen denervasyon ve reinnervasyon ile seyreden kısmi nörojen tutulum ile uyumludur. Ayrıca duysal liflerin öncelikli olarak etkilenmekte olduğu ve alt ekstremitelerde hakim bir polinöropoti ve/veya arka kök duysal ganglionu tutulumu varlığından söz edilebilir.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Safiye Bilgin
Prof. Dr. Safiye Bilgin
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

I Sizin myastenia Gravis kesinse bu emg bulguları başka özellikler taşıyor.Çevresel sinir ve bel,omurilik tutulumu olduğu belirtilmiş . Üniversite'de araştırma için başvurabilirsiniz. .

12 Aralık 2016 21:29
AK
Soru Sahibi

Hocam zaten bu konuyla ilgili çapaya gidiyorum bos emg kan testleri yapıldı ama henüz bir teşhis konulamadı. Ben dar kanaldan şüphelendim ama öyle birşeyde yokmuş. İnternette araştırdığımda ms ve dar kanal bu duruma yol açıyormuş. Peki bu durum ms olabilirmi

15 Aralık 2016 20:04
Prof. Dr. Safiye Bilgin
Prof. Dr. Safiye Bilgin
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Zaten Üniversite'de takiptesiniz.İnternete göre kendiniz Teşhis koymayın, doktorunuza devam edin.

17 Aralık 2016 00:43
Prof. Dr. Safiye Bilgin
Prof. Dr. Safiye Bilgin Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Yazar toplam 3691 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
nöroloji doktoruna Prof. Dr. Safiye Bilgin
Gezen bacak agrısı Prof. Dr. Safiye Bilgin
Analımda damar seyeelmesi Prof. Dr. Safiye Bilgin
Nefes tutma beyin zarar gormesi Prof. Dr. Safiye Bilgin
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Yahya Çelik
Prof. Dr. Yahya Çelik Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Serdar Eren
Uzm. Dr. Serdar Eren Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Elif Kirişçioğlu
Uzm. Dr. Elif Kirişçioğlu Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Binnur Başdemir Özkar
Uzm. Dr. Binnur Başdemir Özkar Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Kamran Samadlı
Uzm. Dr. Kamran Samadlı Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube