Soru Sahibi
29 Ekim 2020 02:14

Sjogrene serum verilebiliyor mu

hocam,sjögren tüm belirtilerini cok agır yasıyorum ama kan testlerde + dudak biopsi de yakalanamadı.akcigerden parca alındı orada da nonspesifik inflamasyın cıktı gogus dr oncesinde fıs fıs baslamıstı nefesim azıcık acıldı...hala olan sorunum gogus kafesim karnım yapışık genislemiyor karnım oyle yapısıkkı resmen mideme bagırsaklarıma yapısık.ben de rotor sendromu da var.acaba bu kuruluk karın zarını mı yapıstırıyor yutma gucluk var.midem de asit yok sanki yemek saatlerce duruyor.sorum su.tıpta sjogren hastasına serum veriliyor mu? cunku dokularım kuru onca su icmeme ragmen sarılıgım da arttı.idrar rengi acılıyor ama rotorda olan hep sarılıgım vardı arttı. kortizon 10mg plaguenil 1 tab cell cept(bunu yeni gunde 1 tab basladık.bunu gunde 2 ye cekmek istiyorlar cunku kuruluk baskılanmıyor ama karaciger icin tahlil yaptırcam cuma gunu sonra arttırcaklar inşAllah)1.5 yıldır bulamadılar git gide ileriledi ve ust govdem karnım sırtım yapısık acaba serum takılsa bu kuruluga yaramaz mı ? bir de karın zarım tutuldu ise hangi yontemle bu tespit edilir ..caresiz dr dr geziyorum.nefes almak istiyorum artık gogus kafesim genislemiyor hic beton gibi.karnım da oyle. cell cept kurulugu baskılar mı gogus kafesi mi acar mı hocam:( ızdırabım cok.saframda da tas varmıs sarılıgım da arttı bilirubin de bakılacak cuma gunu .tıp bu sorun sundandır diyemiyor ama gogus dr u bunu kuruluk yapar kızım dedi.bu ilacı verdi.lutfen serum sjogrene veriliyorsa bilmek istiyorum:( bir de dilim şişti buyudu. acıyor.yanıyor.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Doç. Dr. Metin Işık
Doç. Dr. Metin Işık
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

test sonuçlarını ve tomografi raporunu yollar mısın metin*** *** **@yahoo.com

29 Ekim 2020 06:01
Soru Sahibi

Hocam, Hemogram referans dışında çıkan bu 2 değer: NE% 77,*** *** **) ; LYM% 15,7(19,3-53,1). Rotor sendromum var. total bil:11 indirek bil: 6,36 direkt bil: 4,64.bu tahlilleri yazdılar cellcept 1 tab verdilerdi 2ye cıkmak icin bunları istediler..BT: Her iki hemidiafragmada fibrotik çekintiler izlenmektedir. Sağ akciğer üst lob apikal segmentte subplevral yerleşimli 3mm çaplı düzgün kontörlü nodül izlenmektedir(sekel?).Bunun sonunda bana bronkoskopi yapıldı.mikroskopik bulgular:periferik kan elemanları arasında brons epitel hucreleri histiyositler lenfositler ve seyrek nötrofil lökositler izlenmektedir.Sitolojik tanı: Kronik nonspesfik iltihabi bulgular:akciger sag orta lob ve alt lob:bronkoalveolar lavaj sitololisleri... hocam benim 2010 da sorunum vardı.tendonları asil ve el ustu el ici tuttu hastalık.eklemlerde sisme olmadı.bu hastalık ise kuruluk gibi baslamadı kusma ve sonrasında reflü gibi basladı birden agzıma tukruk dolumu olurdu reflü ıcın tetkikler yaptılar yok dendi sonra sonra bu defa kuruluk oldu :( karnım yapısık gogus kafesim yapısık.midemde su sesi var sanki midem yapısık karın zarıma midem calısmıyor saatlerce duruyor midem de gıdalar.neyim var:( çözemediler.lütfen bana yol gösterin.dr dr geziyorum.verdikleri hic bir ilac yaramıyor:( salagen plaquenil kortizon simdi ustune cellcept verdiler.uzaktan hasta bakıyor musunuz hocam?

2 Kasım 2020 20:33
Doç. Dr. Metin Işık
Doç. Dr. Metin Işık
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Uzaktan hasta bakılmaz Skleroderma olabilir mi Doktorunuza sorar mısınız

3 Kasım 2020 19:04
Soru Sahibi

Yok dediler hem romatoloji hem gogus dr.karnim mideme yapisik nefes alamiyorum midem de calismiyor yapışıklik acilsin diye ugrasiyorum zorluyorum nefesimi zorluyorum karnıma hava doldurmaya çalışıyorum o zaman midemden garip garip sesler geliyor.yedigim duruyor midemde.benim ilk baslangic kusma ile oldu.kustuktan sonra bir iki güne reflu oldu bogazim yandi sesim gitti.sonra sonra da kuruluk oldu hocam.karin zarini tutmussa hangi tetkik anlar bunu.bir de mide ince bagirsak kisminda tendon var mi? Bu hastalık bende tendonlari tutuyor .sirf tendonlari tutan hastaligin adini da bulamadim yillar önce okumustum.ismini bulamadim.

3 Kasım 2020 19:30
Doç. Dr. Metin Işık
Doç. Dr. Metin Işık
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Tendinit denir ve setonegatif artritlerde olur Crohn gibi

3 Kasım 2020 19:39
Doç. Dr. Metin Işık
Doç. Dr. Metin Işık Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 89 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
P-anca pozitif Doç. Dr. Metin Işık
Ele gelen tolak Doç. Dr. Metin Işık
Romotolojik testleri negatif Doç. Dr. Metin Işık
Fmf hastalıği Doç. Dr. Metin Işık
Fmf hastalığı Doç. Dr. Metin Işık
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube