AD
Soru Sahibi
29 Ekim 2018 09:32

Selektif mutizm

Merhaba 5 yaşında kızım selektif mutizm var. Anasinifina gidiyor. 2. Yılımiz aynı öğretmen ve arkadaşlarıyla devam ediyor ilk yıl sesinı duyan olmadı. Gurup aktivitelerine katilmadan izlemeyi tercih ediyordu. Öğretmeniyle göz teması işaret diliyle anlasiyordu. Bu yıl daha iyi öğretmen ve arkadaşlarıyla kısık seslede olsa iletişime geçti. Sınıflarına stajerler gelince tekrar sessizleşti .? dış ortamlarda sessiz evde çok sesli ve hareketli hatta çok titiz akıllı bir çocuk. İlaçsız tedavi seçeneği varmi lütfen yardım edin.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Merhaba anladığım kadarıyla bu zamana kadar uyguladığınız yöntemler işe yarıyor. Okulda konuşması gün geçtikçe iyiye gidiyor. Yeni stajyerlerin gelmesine tepki vermesi sizi endişelendirsede ben olumlu yol alacağınızı düşünüyorum. Selektif mutizm konusunda hem psikoterapi hem ilaç tedavisi belirgin olumlu gelişmeler sağlayabiliyor. Çocuk psikiyatrisine başvurduğunuz zaman hekiminiz hangisinin sizin çocuğunuz için daha uygun olacağı konusunda karar verir. Tanı koyan ve tedavinizi düzenleyen hekiminize güvenmenizi öneririm. Sağlıklı günler dilerim.

31 Ekim 2018 09:41
AD
Soru Sahibi

Çok teşekkür ederim.

1 Kasım 2018 12:41
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Rica ederim

1 Kasım 2018 13:06
AD
Soru Sahibi

Merhaba hocam geçen süreçten sonra ben kızımı tekrar çocuk ergen psikiyatrisine başka bir doktora götürdüm.Daha önceki kayıtlarınıda inceleme fırsatı oldu ve bana dediği aile dışındaki kişilerle hiç konuşmuyor olmasından dolayı öncelikle kaygısını azaltmamız lazım bu şekilde okula başlayacak ordada bu şekildedevam eder ve ilerledikçe ortaokul lise sessizliğe devam. risperdal 1mg sabah 0,25 akşam 0,25 mg kullanmamı önerdi. kullandığım sürece kapısının açık olduğunu aksi halde yapacak birşey olmadığını soyledi. ek olarak anasınıfına devam. bize önerileri kum deniz oyun parkı kopuk banyoları su oyunları şeklinde çocugun rahatlamasını sağlayın dedi. bir de tabi cansız varlıklarla kalmasın dedi (telefon tablet tv gibi). Kızım aslında çok kaygılı gibi gözükmüyor o bu sessiz kalma durumunu ben istemediğim için konuşmuyorum şeklinde yorumluyor. Benim size sorum bu yönlendirmeler sizce yeterli mi eksik fazla bilgi verirmisiniz? bir bu verilen ilaç konusunda çok kafam karışık şizorfern ve otizm de kullanıldığı yazıyo nette kaygıda da bu gerekli mi? bir de bu ilaç beynine zarar verir mi? kızım çok akıllı zeki bir çocuk yaşına göre herşeyi önde ilerliyo tek sorunumuz dışarda konuşmaması. geriler diye çok korkuyorum.

16 Ocak 2019 13:13
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Merhaba. Doktorunuzun yönlendirmeleri gayet uygun. Bahsedilen ilaç bu durumda kullanılabilen ilaçlardan biri. Benzer tanı ile izlediğimiz çocuklarda ilerleyen dönemde çocukların belirtilerinin hep azalarak gittiğini ve düzeldiklerini gözlemliyoruz. Gerilemesi ile ilgili endişelenmemenizi öneririm. Sağlıklı günler dilerim.

17 Ocak 2019 13:34
AD
Soru Sahibi

Çok teşekkür ederim. ?

17 Ocak 2019 13:36
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Rica ederim.

18 Ocak 2019 07:00
Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Doç. Dr. Savaş Yılmaz Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Yazar toplam 22 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Dikkat eksikliği Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Dikkat dağınıklığı Doç. Dr. Savaş Yılmaz
unutganlık Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Dikkat eksikliği Doç. Dr. Savaş Yılmaz
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Rümeysa Alaca
Uzm. Dr. Rümeysa Alaca Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Didem Saat demir
Uzm. Dr. Didem Saat demir Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Esmira Shukurova
Uzm. Dr. Esmira Shukurova Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Duygu Bilgili Can
Uzm. Dr. Duygu Bilgili Can Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Dr. Rahime Mutlu Yaprakcı
Dr. Rahime Mutlu Yaprakcı Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Facebook Twitter Instagram Youtube