SK
Soru Sahibi
22 Ocak 2019 22:22

kronik orta kulak iltihabı

Merhabalar, Kulak zarım 7-8 yıldır delik, ilk yıllar çok sorun olmuyordu ancak son yılarda iltihap kronikleşti. Son olarak 2 ay içerisinde 3 kere ilhitaplanma oldu. Kullandığım siprogut ve onadrondan kısa süre sonra tekrar iltihap olunca bu sefer damlalarla birlikte cipro 500mg da kullandım. Şu an kulağımda tekrar iltihap oluşuyor sanırım çünkü ses boğuk gelmeye başladı. Merak ettiğim şey kulağımın bu derece sık itihaplanmaya başlaması kolesteatom olduğunu mu gösterir acaba? kolesteatom olup olmadığını anlamak için tam olarak hangi tetkiklerin yapılmasını önerirsiniz?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Hakan Cıncık
Prof. Dr. Hakan Cıncık
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB

Kolesteatom olmasada kronik orta kulak enfeksiyonu oluşmuş, yani artık basit bir zar onarımı yerine mastoidektomi dediğimiz kemiklerin içindeki kronik enfeksiyon temizleme operasyonu ihtiyacı var, kolesteatom var yada yok ameliyat tarzı değişmez. Komplikasyon ve risklerde aynı. İşitme durumu için odyometri testi ve kulak durumu için temporal BT çekilecek. Geçmiş olsun.

23 Ocak 2019 20:03
SK
Soru Sahibi

Hocam 3 ay önce bt çekilmişti ve onda ciddi bir sorun çıkmamıştı ama bu kadar süre içinde tekrardan çektirmeye gerek var mıdır acaba? Bir de 10 gündür baş dönmesi de başladı ameliyat ile bu da düzelir mi yoksa farklı bir sorun daha mı başlamış oldu. Son zamanlarda delik kulak zarıma borik asit ve oksijenli karışımdan bir kere döktüm ve baş dönmesi yaptığı için kullanmamıştım. Son olarak da tekrar iltihap olunca geçtiğimiz hafta genta ve norsol kullandım 3-4 gün. Bunlardan biri baş dönmesine sebep olmuş olabilir mi acaba? Bir haftadır denge kaybı pek olmasa da baş dönmesi neredeyse hiç geçmiyor.

8 Şubat 2019 23:17
Prof. Dr. Hakan Cıncık
Prof. Dr. Hakan Cıncık
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB

Sizin için en iyisi bir KBB doktoruna gitmek, tetkiklerinizde götürün. genta kulak için toksik kabuledilen bir damla baş dönmesi sebebi olabilir, kullanmayın. Baş dönmesinin sebebi enfeksiyon olabilir, genta kulak damlası olabilir veya bunlarla ilişkisiz örneğin halk arasında kulak kristalleri çıkması denen durum olabilir.

9 Şubat 2019 09:18
Prof. Dr. Hakan Cıncık
Prof. Dr. Hakan Cıncık Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB

Yazar toplam 836 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Dil kanseri mi? Prof. Dr. Hakan Cıncık
Kulak damlası Prof. Dr. Hakan Cıncık
Dil bağı tedavisi Prof. Dr. Hakan Cıncık
Baş dönmesi vertigo Prof. Dr. Hakan Cıncık
Lenf nodu hakkında Prof. Dr. Hakan Cıncık
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Onur Çiftçi
Uzm. Dr. Onur Çiftçi Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Op. Dr. Fatma Zehra Babayiğit
Op. Dr. Fatma Zehra Babayiğit Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Op. Dr. Arzu Öz
Op. Dr. Arzu Öz Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Op. Dr. Peyman Zanjani
Op. Dr. Peyman Zanjani Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Uzm. Dr. Ahmet Ağaoğlu
Uzm. Dr. Ahmet Ağaoğlu Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube