AM
Soru Sahibi
17 Temmuz 2020 17:33

Kan değeri hakkında

Hocam merabalar... Kas segirmeleri ve zihin bulanıklığı için tıp fakültesine başvurdum.noroloji bölümüne. EMG temiz çıktı. Doktor ayrıntılı bakalım dedi.Romatizmal olarak degerlendirelim dedi.. Bir kan tahlili istedi. Butün değerler negatif çıktı. Bir tanesi JO1 pozitif. AMA (ANTI MITOKONDRIYAL ANTIKOR) NEGATİF P-ANCA NEGATİF Anti Nükleer Antikor (ANA) NEGATİF C-ANCA NEGATİF Anti-JO1 (İmmunoblotting) POZİTİF+ Anti Ds Dna NEGATİF Anti Düz Kas Antikoru (ASMA) NEGATİF Anti-SM (İmmunoblotting) NEGATİF Anti-SSA (İmmunoblotting) NEGATİF Anti-SSB (İmmunoblotting) NEGATİF Anti-SM/RNP (İmmunoblotting) NEGATİF Anti-SCL 70 (İmmunoblotting) NEGATİF Anti Nucleosomes NEGATİF ANTI-RO-52 (52 KDA) (İMMUNOBLOTTING) NEGATİF Anti CENP B NEGATİF Anti-DSDNA (İmmunıblotting) NEGATİF Anti-Histones (İmmunoblotting) NEGATİF ANTI-RIBOSOMAL-P PROTEIN (İMMUNOBLOTTING) NEGATİF Bu bir anlam ifade eder mi .. ne yapmam gerek..

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazdıklarınız sizi romatoloji hastası yapmaz. Bu muğlak bilgilerle herhangi bir hastalığa hükmetmek olası değil

20 Temmuz 2020 08:22
AM
Soru Sahibi

Hocam vaktinizi almadan ve teşekkür ederek, jo 1 testi pozitifliği herhangi bir kas hastalığını için ön bulgu mudur... İyi çalışmalar hocam

20 Temmuz 2020 09:23
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Anti jo 1 polimiyozit dediğimiz iltihaplı kas hastalığının antikorudur ama daha önce de söylediğim gibi normal insanlarda da çıkabilir. Bu antikorun varlığı tek başına kas hastalığı olduğunu göstermez.

24 Temmuz 2020 06:48
AM
Soru Sahibi

Hocam ben anti Jo1 pozitifliği neticesinde romatolojiye başvurdum... Fiziki muayenede herhangi bir problem görülmedi, akciğer tomagrafisi temiz çıktı, kardiyag igg, kardiyag ıgm değerleri normal çıktı, ck normal....iğne EMG normal çıktı.... Bu Jo1 pozitifliği şuan için bir anlam ifade eder mi ... Bir de uykudan uyandığımda bazen dizlerim çok ağrıyor... Yapmam gereken başka bir şey var mi....Teşekkür ederim...

12 Ağustos 2020 16:11
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Bu soruyu daha önce de sormuştunuz ve ifade etmediğini söylemiştim. Diz ağrınız için bir fizik tedavi uzmanına başvurmanızı öneririm.

16 Ağustos 2020 12:36
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 2594 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tükürük bezi biyopsisi Prof. Dr. İzzet Fresko
Tahlil sonuçları Prof. Dr. İzzet Fresko
Eritema nodozum Prof. Dr. İzzet Fresko
Fmf hastalığı Prof. Dr. İzzet Fresko
Ankilozan spondilit Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube