PP
Soru Sahibi
2 Kasım 2023 01:15

Doz arttırımı hakkında

Hocam merhaba. 8 yıldır anksiyete bozukluğum var. Haberlerde bir şizofren hastasının “insanlardan korkuyorum” demesiyle “ya bende insanlardan, ailemden korkarsam, ya onları kaybedersem, delirirsem” vs kaygılar korkular başlamıştı. Doktor anksiyete bozukluğu teşhisi koymuştu 1 yıl ilaç kullanmıştım. Geçen seneler içerisinde ara ara kaygılar gelse de baş edebiliyordum ancak geçen sene şiddetli geri geldi. Sabrettim geçmeyince geçen ay doktora gittim. 20 mg paxil verdi. 1 ay kullandım şikayetlerim %20 azalınca doktor doz yükseltti. Paxera 40 mg ve olfrex 2.5 mg verdi. Prospektüste *** *** ** mg olarak yükseltilmesi gerektiği yazıyor ancak doktor bir şey olmaz direkt 40 mg içebilirsin zaten 20 mg kullandığın için bünyen alışık dedi. Sizce nasıl kullanmalıyım?Şikayetlerime bu ilaçlar iyi gelir mi sizce? İlaçlar tam etki gösterince terapiye de başlayacağım. Cevaplarsanız minnettar kalırım

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhabalar. Paxera anksiyete bozukluğunda etkili bir antidepresandır. Hastalığınızın şiddetine göre doktorunuz ilacınızın dozunu yükselterek, farklı ilaç eklemesi de yapabilir. Doktorunuzun uygun gördüğü şekilde ilaçlarınızı kullanabilirsiniz. İyi günler dilerim.

7 Kasım 2023 10:28
PP
Soru Sahibi

Cevabınız için teşekkür ederim. Size bir şey daha danışacağım cevap verirseniz çok sevinirim. 1 ay paxil 20 mg kullanmıştım az etki edince paxera 40 mg verdi doktor. 1 haftadır paxera 40 mg kullanıyorum ama henüz net bir etkisini göremedim. Ne zaman etkisini hissederim? Etki etmiyor demek için ne kadar beklemek gerekir?

12 Kasım 2023 01:04

Merhabalar. Antidepresan etkinliği 1-2 haftadan önce genellikle başlamamaktadır. Durumunuza göre doktorunuz ilaç dozunuzu daha da arttırabilir. Kendisine durumunuzu bildirmeniz uygun olacaktır. İyi günler dilerim.

23 Kasım 2023 10:18
Uzm. Dr. Gamze Erdoğan Canca
Uzm. Dr. Gamze Erdoğan Canca Psikiyatri

Yazar toplam 99 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Dil seğirmesi Uzm. Dr. Gamze Erdoğan Canca
gerginlik ağrısı Uzm. Dr. Gamze Erdoğan Canca
ilac Uzm. Dr. Gamze Erdoğan Canca
Antidepresan ve Bitkiler Uzm. Dr. Gamze Erdoğan Canca
Psikiyatri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube