Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor?

Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor?

Toplumumuzda yaygın olarak karşılaştığımız bir sorun olan meme büyüklüğü (Jigantomastia) sağlık ve sosyal açıdan birçok probleme yol açmaktadır. Bu tür sorunu olan kadınların ağırlık nedeniyle dik duramamaları, boyun, sırt ve bel ağrısı çekmeleri, memeleri saklama amacıyla kambur bir pozisyon almalarını çok sık görüyoruz. Bu kişiler sosyal ortamda rahat edemezler, spor yapamazlar, şişmanlama eğilimine girerler. Bu kısır döngü içerisinde kişi sağlık, sosyal ilişkiler ve kariyer anlamında olumsuz bir pozisyonda takılır.

Estetik meme ameliyatları sayesinde artık bu kişiler bahsettiğimiz sorunlardan kurtulabilirler. Memeler küçülüp dikleşince kişinin özgüveni artmaktadır. Bu motivasyonla spora başlamakta ve tüm vücudunu şekle sokma çabsı içine girmektedir. Bunu yaparklen de bir görev olarak değil, içinden gelen bir sevinçle bunu yapmaktadır. Tüm bunlar özgücveni artırmakta ve kişinin kendini daha çok sevmesine vre kendine özen göstermesine neden olmaktadır. Sosyal ilişkilerinde daha girişken e iş hayatıda daha başarılı olmaktadır. Bu döngüyü kurmak için sadece bir kıvılcım yetmektedir. O da ameliyat olma kararıdır.

Biz meme küçültme ameliyatlarını birçok farklı kesi ile yapabilmekteyiz. Meme boyutu ve cerrahın en iyi sonucu elde edeceğini düşündüğü yönteme göre bir ameliyat yapılabilir. Bu kesilerin bıarktığı izler kişnin yara iyileşme tarzına ve dikiş tekniğine göre farklılıklar gösterebilir. Bu kesilerin nerelerden yapıldığına genel olarak bakarsak; meme başı, dikey, meme altı yatay ve diğer kesiler diye ayırabiliriz. İzlerin bir süre sonra silikleşeceği ve yaklaşık 1.5 yıl içerisinde belirsiz bir hale geleceği düşünülürse meme şeklinin güzel olması ön planda tutulacaktır. Fazla meme dokusu ççıkarılarak meme tekrar şekğillendirilmektedir. Vücut boyutları ile orantılı ve hasta isteği doğrulrultusunda bir ameliyat planlanır. Meme küçültme yöntemleri sırasında şüpheli görülen kitlelerin alınmaları da mümkün olmaktadır. Fonksiyonel ve estetik açıdan yapılan bu ameliyatların ileriye dönük sağlık anlamında koruyu birçok acvantajlaı vardır. Memelerin küçültülmesi ve dikleştirilmesi aynı ameliyatta gerçekleştirilmektedir. Dik ve daha küçük bir meme elde edildikten sonra 7-10 gün  içerisinde kişi normal yaşantısına dönebilmektedir. Meme başını ve buradan geçen kanalları ameliyatta koruduğumuz için doğum sonrasında teorik olarak süt verme sorunu yaşamazlar. Ancak pratikte ameliyat olmayan kişilerin bile bazen süt veremediği düşünülürse dokuların azalması neticesinde böyle bir durumla karşılaşılması mümkün olabilir.

 

 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hüseyin Borman

Prof. Dr. Hüseyin BORMAN, 1983 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1991-1997 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi    Anabilim Dalı’nda 2004 yılında Doçent, 2010 yılında ise Profesör unvanı almıştır. Prof. Dr. Hüseyin BORMAN, Başkent Üniversitesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda 1997-1999 yılları arasında Uzman Hekim olarak, 1999-2006 yılları arasında Yrd. Doç. Dr. olarak, 2006-2010 yılları arasında Doç. Dr. olarak, 2007-2015 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanı olarak ve 2010 yılında Prof. Dr. olarak hastalarına hizmet ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Meme estetiği ameliyatı
Prof. Dr. Hüseyin Borman
Prof. Dr. Hüseyin Borman
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube