Medikal ayak bakımı / medikal ayak bakımının pedikürden farkı nedir?

Medikal Ayak Bakımı / Medikal Ayak Bakımının Pedikürden Farkı Nedir?

Medikal ayak bakımı / medikal ayak bakımının pedikürden farkı nedir?

Medikal ayak bakımında öncelikle  ayağın muayenesi yapılır; kişinin ayağı ile ilgili problemler dinlenir, mevcut sağlık durumu ve günlük hayatı  ile ilgili sorular sorulur,

 

Ayakkabıları kontrol edilir, basış bozukluğu/deformite durumunda bası analizine yönlendirilir, ortopedik tabanlık ihtiyacı değerlendirilir ve uygun tedavi planı çıkarılır. Medikal ayak/tırnak bakımında  kuru sistem kullanılarak, steril aletlerle tırnaklar doğru şekilde kesilir, ölü doku temizlenir, canlı dokuya dokunulmaz. 

Yapılan araştırmalar ortalama yüz kişiden 85’inde bir ayak problemi olduğunu gösteriyor. Zaman içinde değişime uğrayan ayaklarda, kemik ve eklem deformasyonları, batık, nasır, siğil, tırnak-deri mantarı ve terleme ve kokuya neden olabiliyor.  Düzenli bakım sayesinde problemler oluşmadan ya da büyümeden çözülebiliyor.

Medikal Ayak Bakımının Pedikürden Farkı Nedir?

Kuaför ya da pedikür salonlarında kullanılan ekipmanlar çoğu zaman, gerekli koşullarda steril edilmemektedir, yalnızca dezenfekte edilmektedir. Dezenfeksiyon ile yalnızca mikroorganizmalar inaktif hale gelir, sterilizasyonda ise tek bir canlı mikroorgamizma dahi kalmaz.

   Podolojik ekipmanlarımız hastane bünyesinde hizmet verdiğimiz için ameliyathanede kullanılan aletlerle aynı standartta steril edilmekte ve tek tek paketlenmektedir. Sterilizasyon tam anlamı ile yapılmaz ise pedikür yoluyla enfeksiyon ( siğil,mantar, hepatit B, hepatit C, HIV) bulaşabilir.

   Klasik suda bekletilerek yapılan pedikür işleminde ayaklar suda şişer ve kabaran ayaklarda ölü dokuyla birlikte canlı dokuda alınır ve vücut kendisini korumak için daha fazla deri katmanı oluşturur. Bu döngü daha fazla pedikür ihtiyacınız olduğunu hissettirir. Medikal ayak bakımında ise; ayaklar kuruyken sadece ölü deriye işlem yapılır. Canlı doku zarar görmediği için vücut agresiflesip deri katmanı oluşturmaz ve ayak bakım ihtiyaç süresi daha uzun olur.

Bu makale 21 Kasım 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Podolog Derya Sarı

Podolog Derya Sarı , 30 haziran 1983 yılında Manisa 'nın Akhisar ilçesinde dünyaya geldi. 3 çocuk annesi Derya Sarı , sağlık işletmeciliği mezunudur. Ardından Acıbadem Üniversitesinden podolog bölümünden mezun olmuştur. Mesleki hayatına Acıbadem Maslak Hastanesi bünyesinde podolog olarak hizmet vermektedir. -2011 yılında Acıbadem Ataşehir Tıp Merkezinde başlamıştır,  -2013-2014 yılında Acıbadem Levent Tıp Merkezi ,  -2015 - 2020 Hay Sağlık polikliniğinde (Dr. Ender Saraç )  -2015 yılında  Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi Podoloji Bölümü kurucusu , -2022 yılında Acıbadem bakırköy Hastanesi  Podoloji Bölümü kurucusu , -2020 yılından itibaren Acıbadem Maslak Hastanesinde devam ediyor,  -2021 yılından itibaren Acıbadem Göktürk Tıp Merkezinde devam ediyor. Ülkemizde yeni tanınmakta olan Podolojinin bir sağlık branşı olması , bireyleri ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
linkedin
facebook
youtube
Etiketler
Pedikür
Podolog Derya Sarı
Podolog Derya Sarı
İstanbul - Podoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube