Kısaca psikoterapi süreci

Psikoterapi sürecinde danışanların birçoğunun probleminin duygusal alt yapısı korku,sevilmeme,terk edilme ve bağlanma ile ilgilidir.

Kısaca psikoterapi süreci

Psikoterapi sürecinde danışanların birçoğunun probleminin duygusal alt yapısı korku,sevilmeme,terk edilme ve bağlanma ile ilgilidir. Psikoterapi sürecinde erken yaş deneyimleriyle elde edilen ve sürüngen beyinimiz(beynin ilke/dürtüsel kısmı) ile örgütlenmiş bu duygusal örüntülere ulaşıp/fark edip daha güvende daha anlaşılmış daha dingin gerçekçi düşüncelerle taçlanmış yeni duygusal deneyimlerle derin acı verici duyguları azaltma semptomları en aza indirme stresörlerle baş etme becerilerini güçlendirme üzerine çalışıyorum.
Bu sayede danışanların kendilerini, ötekileri ve dünyayı yeni ve işlevsel birşekilde algılaması mümkün olabiliyor.
Uzm.Aile.Dnş&Psikoterapist Yücel YÜKSEL

Bu makale 18 Eylül 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psikoterapist Yücel Yüksel

Uzm.Aile Danışmanı Psikoterapist M.Yücel YÜKSEL 2008 yılında Kırıkkale Üniversitesi'nde Lisans eğitimi tamamladıktan sonra, genel koordinatörlüğünü Prf.Dr Dolunay ŞENOL’un yaptğı proje kapsamında Hatayın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde Yatılı Bölge İlk öğretim(YİBO) Okullarında bir yıl koordinatör olarak çalışmalar yürütmüştür. 2016 yılında İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Aile Eğitimi & Danışmanlığı Tezli Yüksek Lisans programına başlamış ve 2019 yılında ERGENLERİN YILMAZLIK DÜZEYİNİN AİLE İŞLEVSELLİĞİ VE AİLE İLETİŞİM KALIPLARI İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESi konusundaki tez çalışmasını tamamlayarak Uzman Aile Danışmanı unvanını almaya hak kazanmıştır. Aldığı uzmanlık ile kabul gördüğü ruh sağlığı alanı içinde psikoterapi bilgi beceri ve yeterliliğini almak ve geliştirmek adına başta Bütüncül Psikoterapi En ...

Etiketler
Psikoterapi
Psikoterapist Yücel Yüksel
Psikoterapist Yücel Yüksel
İstanbul - Psikoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube