Kapalı miyom ameliyatı

Kapalı miyom ameliyatı

Kapalı miyom ameliyatları kanamanın az olduğu, iyileşme sürecinin daha hızlı olduğu açık ameliyatlara göre daha avantajlı olduğu bir ameliyat türüdür. Miyomun çıkarılması için profesyonel bir ekip gerekmektedir. Kapalı miyom ameliyatı İzmir’de yapılabilmektedir.
Kapalı miyom ameliyatı rahim içi gömülü veya subserozal miyomlara uygulanabilmektedir. Kapalı cerrahi müdahaleler hastanın daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağladığı gibi miyom ameliyatlarında da daha başarılı sonuçlar vermektedir. Kapalı miyom ameliyatı İzmir’deki kliniğimizde gerçekleştirilebilmektedir.

Kapalı Miyom Ameliyatında Rahim Alınıyor Mu?

Kapalı miyom ameliyatlarında rahmin alınmaması kapalı ameliyatların en büyük avantajından biridir. Kapalı ameliyatlarının bir diğer avantajı laparoskopide yapışıklığın az olmasından dolayı hamile kalmayı etkilememektedir.
Kapalı Miyom Ameliyatı Yapım Aşamaları
Laparoskopik portlar yerleştirilir.
Kan kaybını en aza indirmek için önlemler alınır.
Damar kasıcı ilaçların enjekte edilir ve geçici damar kapama yöntemleri uygulanır.
Uterus kesilir yapmak için hazırlanılır ve kesiler yapılır.
Var olan miyomlar çıkartılır.
Uterus duvarı çok katlı olarak dikilir, kapatılır.
Laparoskopik port yerleşimi: Çıkarılmasına karar verilen miyomların boyutu ve konumuna, çoğunlukla erişime izin vermek için uterin fundusdan yükseğe yerleştirilerek işe başlanır. İlk portun yerleştirilmesinden sonra buradan kamera yerleştirilir. Daha sonra pelvis ve karın araştırılır. Ameliyatın yapılıp yapılamayacağı değerlendirilir. Beklenmeyen bulgular tespit edilirse açık cerrahi haline dönüştürülür.
Kan kaybını azaltmak için alınan önlemler: Otolog kan transfüzyonu yöntemi ile allojenik kan transfüzyonu önlenir. Büyük damarlardan gelen kanamayı kontrol etmek amaçlı bipolar elektrocerrahi koterler kullanılabilir. Bu aşamada laparoskopik dikişlerinde tercih edilmesi olasıdır.
Uterus Kesisi: İnsizyon direkt miyomun üzerine yapılır ve yapılan kesi miyom dokusu ve miyom kapsülün derininde bulunan avasküler düzleme kadar derin bir şekilde taşınır.
Miyomun çıkarılması: Miyomların çıkarılmasında farklı teknikler kullanılmaktadır.
Uterus miyom boşluğunun kapatılması: emilebilir dikişler iki veya üç katmana yerleştirilir.
Laparoskopik Miyom Ameliyatı Sonrası Gebelik Önerileri
Sezaryen doğum önerilir.
Gebe kalmak için üç ile altı ay beklenmesi önerilir.

Bu makale 28 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mert Göl

Prof. Dr Mert GÖL ; mesleki hayatına hem İstanbul hem de İzmir de devam etmektedir. İstanbul’da BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi hemde İzmir’de de özel muayenehanesinde hastalarını değerlendirmektedir, Ameliyatlarını da İzmir’deki tüm hastanelerde gerçekleştirebilmektedir. 1 Aralık 1971 tarihinde doğan Prof. Dr. Mert GÖL, ilk ve ortaokul eğitimini İzmir’de tamamladı. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra tıpta uzmanlık sınavında Türkiye’de derece yapıp en yüksek puanla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünü kazandı. 2001 yılında uzman olduktan sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesinde Başasistanlık, sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu sırada TUBİTAK bursu kazanarak Almanya’da ...

Etiketler
kapalı miyom ameliyatı
Prof. Dr. Mert Göl
Prof. Dr. Mert Göl
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube