Glutatyon tedavisi son dönemde çok popüler oldu. viruslere karşı etkinliği nedir?

Glutatyon tedavisi son dönemde çok popüler oldu. viruslere karşı etkinliği nedir?

Glutatyon tedavisi, son dönemde koronavirüs salgınıyla beraber daha bilinir hale geldi. Çünkü glutatyon, bilinen en güçlü antioksidanlardandır. Vücudun çöpçüsü diyebiliriz. Vücutta bulunan tüm ağır metalleri ve zarar verici olan serbest radikalleri bağlar ve zararsız hale getirir. Glutatyon, bağışıklık sistemini en fazla destekleyenlerdendir. Koronavirüsle enfekte olan yoğun bakımda yatan hastalarda yapılan bir çalışmada, ağır seyreden tablolarda D vitamini ve glutatyon eksikliği bulunmuş. Bu da aslında durumu açıklamakta. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen, karaciğer problemi olanlar, otoimmün hastalığı olanlar, diyabet hastaları özellikle tercih etmektedir.

Herhangi bir viral enfeksiyonla karşılaşma durumunda, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için enfeksiyonu daha hafif atlatmanıza sebep olacaktır. Haftada bir olacak şekilde minimum 4 seans önerilir. Glutatyonun en etkili formu damar içinden uygulanan IV glutatyon tedavisidir. Ağızdan alınan preparatlar yeterince etkili değildir. Yüksek doz C vitamini ile beraber verildiğinde etkinliğinin arttığı gösterilmiştir.

Bu makale 8 Aralık 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şafak Göktaş

Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ, 18 Mayıs 1980 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Çocukluğu, babasının da doktor olması sebebiyle pek çok farklı şehirde geçmiştir; Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Erzincan gibi. Yine babasının mecburi hizmeti nedeniyle 6 sene Erzincan’da yaşamış ve ilköğrenimini Erzincan’da tamamlamıştır. Bu süreçte Anadolu kültürü ile tanışma fırsatına sahip olmuş ve hayatı boyunca sürdüreceği değerli arkadaşlıklar kurmuştur. 1992 yılında yaşanan büyük Erzincan depreminde oturdukları SSK lojmanındaki apartman tamamen yıkılmış ve enkaz altından sağ kurtularak ailecek ikinci hayatımız adını verdikleri yeni hayatlarına başlamışlardır. Ardından İstanbul’a gelmişler ve Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da, hayat görüşünün de temellerini attığını söylediği, şehrin en iyi okullarından olan Hüseyin Avni Sözen Anadolu L ...

Etiketler
glutatyon tedavisi nedir
Uzm. Dr. Şafak Göktaş
Uzm. Dr. Şafak Göktaş
İstanbul - Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube