Floortime nedir?

Floortime Nedir?

Floortime nedir?

Ailelerden ve çevremden sıklıkla duyduğum çocuğuma floortime önerdiler ama ben ne olduğunu anlayamadım, nedir bu floortime? Sorusunu kısa ve açıklayıcı cümleler ile sizlere aktarmak istedim.

Aileler sık sık; oğlum ile nasıl oyun oynayacağımı bilmiyorum, kızım konuşmuyor, oğlum çevreye karşı ilgisiz, kızım oyuncaklara ilgisiz, kızım sürekli ağlıyor ne yaparsam yapayım sakinleşmiyor gibi birçok cümle duyuyorum.

Floortime, çocuklarınızın bireysel farklılıklarına göre etkileşimi temelinde tutan yerde oyun yoluyla gerçekleştirilen bir yaklaşımdır. Yukarıda ailelerin sıklıkla zorlandığı başlıklarda floortime yaklaşımı kullanılabilmektedir.

Floortime yaklaşımı her çocuğa uygulanabilir.

❗️Paylaşımlar fizyoterapist önerileri ve bilgileridir. Medikal tedavi değildir.

Bu makale 24 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Yeldağ Aydoğan

Pediatrik duyu bütünleme terapisti ve fizyoterapist Yeldağ Aydoğan. Şişli Etfal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik bölümünden başarı ile mezun olduktan sonra İstanbul Medipol Üniversitesi Fizyoterapi bölümünü birincilik ile tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde yüksek onur derecesiyle Fizyoterapist unvanı alarak mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Yurtdışında ve yurtiçinde pediatri alanında birçok eğitim almıştır. İlgi alanları; pediatrik rehabilitasyon, duyu bütünleme problemleri, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, üstün potansiyelli çocuklar, özgül öğrenme güçlükleri, otizm, serebral palsi, down sendromu, tortikollis ve gelişim geriliği gibi pediatrik ...

Etiketler
Floortime
Fzt. Yeldağ Aydoğan
Fzt. Yeldağ Aydoğan
İstanbul - Pediatrik Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube