Çocuk diş hekimliğinde genel anestezi

Çocuk diş hekimliğinde genel anestezi

Genel Anestezi; nerede, ne zaman?

Günümüzde sıklıkla uygulanan dişhekimliğinde genel anestezi soruları da yanında getirmektedir.

Uygulamanın donanımlı bir hastane ameliyathanesinde yapılması öncelikle güvenli anestezi uygulaması ve hastanın taburcu olana kadar geçen süredeki takibi için önemlidir.

Pedodontide uygulanan genel anestezide amaç, bir defada hastanın bütün diş tedavilerinin yapılması ve sağlığına kavuşturulmasıdır. Tedavi kapsamında diş çekimi yerine diş dolgusu, kanal tedavisi yapılması ile süt dişlerinin düşme zamanlarına kadar ağızda tutulması hedeflenmelidir. Genel anestezi hasta şeçiminde; iletişim kurulamayacak kadar küçük, dişhekimliği koltuğunda istenenleri yapamayan, çürükleri nedeniyle genel sağlık durumu etkilenen, büyüme ve gelişimi duraklayan hastalara öncelik verilmelidir. Bununla beraber aşırı korkusu ve endişesi olan, yaşadığı olumsuz uygulamalardan etkilenmiş ikna edilemeyen bireylere ve handikaplı hastalara da genel anestezi ile diş tedavisi yapılmaktadır.    

Uygulama öncesi genel anestezi biriminin uygun gördüğü tetkikler yaptırılır, hastanın genel anestezi uygulamasına engel bir sağlık sorunu yok ise planlanan zamanda diş tedavileri ameliyathane şartlarında tek seansta yapılır. Genel anestezi süresi tedavi edilecek diş sayısı ve tedavilerin türüne göre değişiklik gösterir. Hasta kontrolleri yapılarak aynı gün şifa ile taburcu edilir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Burhan Hakan Oray

Dr. Dt. Burhan Hakan ORAY, Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara Namık Kemal Ortaokulu ve Deneme Lisesi'nde bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi'nden mezun olarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

1997 yılında ise aynı fakültenin Pedodonti Anabilim Dalı'nda doktora derecesini almış olan Dr. Dt. Burhan Hakan ORAY, 1993 yılından beri özel muayenehane ve kamu hizmetini birlikte yürütürken 2008 yılında kamu hizmetini bırakarak sadece özel muayenehaneciliğe devam etmiştir.

Mesleki alanıyla ilgili son gelişmeleri devamlı takip eden Dr. Dt. Burhan Hakan ORAY, Antalya - Muratpaşa'da bulunan özel muayenehanesinde hastalarına başarılı tedavi hizmetleri sunmaktadır.

Etiketler
Çocuklarda diş tedavisi
Dr. Dt. Burhan Hakan Oray
Dr. Dt. Burhan Hakan Oray
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube