Cilt bakımı nasıl yapılır?

Cilt bakımı nasıl yapılır?

Cilt bakımı, cildin temizlenmesi ve tazelenmesi için yapılan bir işlemdir. Bu işlem genellikle kişisel bakım olarak evde, günlük ve profesyonel olmayan ürünler ile yapılmaktadır. Medikal cilt bakımı bakım ve tazeleme işleminin profesyonel ürünler ile cilt problemleri de çözümlenerek biraz daha tedavi odaklı olarak uzman kişi tarafından yapılmasıdır.

Medikal cilt bakımı temizleme, gözenek açma, siyah nokta ve yağ bezesi çıkartma, sıkılaştırma, nemlendirme ve toparlama adımları uygulanarak yapılan bir işlemdir.

Medikal cilt bakımında ilk adım cilt yüzeyini temizlemek ve ölü deriyi, ölü hücreleri cilt üzerinden arındırmaktır. Ölü hücrelerin arındırılması, alttaki taze cildin ortaya çıkartılıp daha tedavi odaklı bir işlem uygulanması için önemlidir.

Bu adımlardan sonra gözenekler yumuşatılır ve genişletilir. Genişleyen gözeneklerden siyah nokta ve yağ bezeleri temizlenir. Bu işlem buhar eşliğinde yapılır ve böylece deri üzerinde iz kalmaması sağlanır. Sonrasında sterilize etme ve sıkılaştırma işlemi yapılarak nemlendirme aşaması yapılır ve medikal cilt bakımı tamamlanır.

Bu makale 14 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. İlyas Yazıcı

Dr. İlyas Yazıcı, 1964 yılında Trabzon'da doğmuştur.1980 yılında Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanını almıştır.

Yeditepe üniversitesinde Fitoterapi yüksek lisansını tamamlayarak YÖK'ün verdiği Fitoterapi Uzmanı olmuştur.

Sağlık bakanlığı tarafından onay verilmiş olan Medipol Üniversitesi Uygulamalı Eğitim programlarına katılmıştır. Bu eğitim ile aldığı sertifikalar; "Fitoterapi, Ozonterapi, Kupa Terapi, Sülük,, Mezoterapi"dir.

İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi "Aromaterapi" eğitim programına katılmıştır.

Dr. İlyas Yazıcı, mesleki çalışmalarına  ise Ümraniye'de bulunan Özel Atlas Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Peeling nedir
Dr. İlyas Yazıcı
Dr. İlyas Yazıcı
İstanbul - Fitoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube