Ameliyatsız hemoroidal hastalık tedavisi

Ameliyatsız hemoroidal hastalık tedavisi

Mutluluk vericidir ki tıp bilimin geldiği nokta ve teknolojinin sunduğu fırsatlar, uzman ellerde daha etkin, daha kesin ve hızlı çözümler sunmaktadır. Minimal invaziv yöntemler adı verilen bu yöntemlerle, hemoroidal hastalıklar, 10 dakikada, üstelik ameliyatsız tedavi edilebilmektedir. Bu yöntemler anestezi de gerektirmemektedir. İşlem sonrası ağrı hissedilmemekte, işgücü kaybı yaşanmamaktadır. Yatış gerektirmeyen, hızlı, ağrısız bu yöntemler hastaların konforlu bir biçimde evine gönderilmesine ve hastalığın tekrarlanma riskinin düşürülmesine fırsat tanımaktadır.

Bu yöntemlerden biri Skleroterapi Yöntemidir. Hemoroidal pake köküne enjekte edilen biyokimyasal ajan ile hemoroide giden kan akımı durdurulur ve bu sayede hemoroidin küçülmesi sağlanır. İkinci yöntem Lastik Bant Ligasyonu Yöntemidir. Hemoroidal pake köküne yerleştirilen bant ile hemoroide giden kan akımı durdurulmaktadır. Böylelikle hemoroidin küçülmesi sağlanmakta ve bu bölgede hastalığın tekrar oluşmasını engellemektedir. Üçüncü yöntem Kızılötesi Kuagulasyon Yöntemidir. Hemoroidal pake köküne uygulanan infrared ışık ile hemoroide giden kan akımının damar yapısını bozarak rahatsızlığı engellemektir. Diğer bir yöntemse THD Yöntemidir. Küçültülmüş doppler cihazı ile hemoroidal dokulara ulaşan atardamarların tespit edilmesi ve bu atardamarların kapatılması işlemidir. 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mert Atak

Op. Dr. Mert ATAK, lise öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde,Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görev yapmış olan Op. Dr. Mert ATAK,mesleki çalışmalarına şu anda kendi özel muayenehanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir. Ayrıca Türkiye’nin saygın bilimsel dergilerinde makaleler, 20’ye yakın bilimsel toplantıda bildiriler sunmuş ve ulusal ve uluslararası 11 kongreye katılmıştır.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Op. Dr. Mert Atak
Op. Dr. Mert Atak
Ankara - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube