Enfeksiyon Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 14 soru cevaplandı.

Kıl Kurdu Kaşıntısı

Merhaba hocam akşama doğru makatta kaşıntı başlıyor dayanılmaz bi sekilde ve ağlıyorum artık kaşıntıdan.reçetesiz Vermazol almamın bir sakıncası var mıdır alırsam ne kadar süre kaç doz kullanmalıyım

19 Aralık 2021 00:08

Karnın sağında hafif şişlik

Merhaba hocam. Göbek deliğimin bana göre sağ tarafının sola göre hafif daha tümsek gibi olduğunu farkettim.ilgisi olur mu bilmiyorum ama Yakın zamanda fazla ağır şeyler kaldırdım hatta o gün karnımın o kısmına bi kaç an süren bi kramp girmişti. Anksiyete bozukluğum var. Hafif yaygın tümseği Farkettiğimden beri sanki o bölgede bi kabalık bi dolgunluk hissediyorum. Aklımdan çıkıp unuttuysam hissetmiyorum. Başka bi rahatsızlığı olmuyor. Önemli birşey olabilir mi? Normal bi durum mudur? Fikir verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden

10 Eylül 2021 16:38

Gebelikte Tansiyon Yüksekliği

Merhaba 17 haftalık gebeliğim mevcut. Tansiyonum sabah 11 gibi ve akşam 8-9 arası 14-9 a kadar yükseliyor. Kan akışımda problem yok. Kardiyolojiye gittim sorun çıkmadı böbreklerimde de herhangi bir sorun mevcut değil. Holter takıldı gece yükselme olmuyor. Doktorum ilaç vermedi sadece tuzu kesmemi su içmemi ve yürüyüş önerdi. Ve aynı zamanda idrar yollarımda enfeksiyon çıktı. Enfeksiyona bağlı tansiyonum yğkselir mi Sizce doğru mudur bebeğim için endişeliyim.

4 Eylül 2021 23:39

Yüksek ateş

Merhabalar hocam. 8 gündür şiddetli ateşim var. Ateşim tüm vücudumu yakıyor. Soğuk kompleks uygulayarak ve ateş düşürücü kullanarak ateşi düşürüyorum . Ateş düştükten sonra yoğun bir terleme ve üşüme yaşıyorum. Dilim de bembeyaz durumda.Ağız kokusu da çıkmış. Ateşim geçtikten 2-3saat sonra tekrar başlıyor. 8 günde 10-15 kere tekrarladı. Bulunduğum konum yüzünden hastaneye gidemiyorum.8 aydır evden dışarı çıkmadım covid olmam mümkün değil. Lütfen yardım edin ne yapabilirim. Neden geçmiyor bu ateş.

22 Ağustos 2021 16:43

Crp ve sedim değeri kötüye işaret mi

Merhaba.Annemin kan tahlili sonuçlarında crp değeri 72 sedim değeri 95 çıktı.akciğer filmi çekildi.Zatürre olduğu teşhisi kondu.Antibiyotik tedavisine başlandı.Ancak annemin bitmek bilmeyen kemik ağrısı var.Hiçbir ağrı kesici fayda etmiyor.Ellerinde şişme var.Nereye gitmemiz gerekiyor?Kanser gibi bir ihtimal olabilir mi? İltihaplı romatizma olabilir mi?

17 Ağustos 2021 00:34

anti HBs Yüksekliği

Anti HBs (Mikropartikül immünassay-MEIA veya benzeri) 1000 POZİTİF ref: <10 Eritrosit (RBC) 3 ref.:4 BLD 3+ ref: negatif LEU 3+ ref: negatif LY% 16.3 ref: 20-40 RBC 5.72 ref: 4-5,5 Hgb 16.7 ref: 12-16 NLR 4.6 ref:0-13,3 Değerli hocam yaptırdığım kan testimde ref yani referans aralığından farklı sonuçlarım yukarıdaki gibi anti HBs çok yüksek çıkmış sizce nedeni nedir?

16 Ağustos 2021 20:51

Yardimci olur musunuz

Hocam 18 yaşındayım çok zayıfım ve bünyemde pek kuvvetli değil hangi aşıyı önerirsiniz yan etkilerinden korkuyorum

3 Temmuz 2021 23:02
Uzm. Dr. Halil Karataş Doktora Sor

Uzm. Dr. Halil Karataş tarafından cevaplandı.

Dekort tablet nasıl Bi ialçtır

Hayırlı günler hocam annem mide ülseri hastası şeker tansiyon gibi hastalıklarıda var maalesef yaklaşık 10 yıl önce bi doktor tarafından anneme dekort 75 mg tablet vermiş hala kullanıyor ve yeni gittiğimiz bi doktor acil bırakması gerektiğini söyledi şuan bırakmaya çalışıyor ama iştah kaybı aşırı kilo kaybı uykusuzluk ve daha bir sürü şikayeti oluştu ne yapmamız gerek diye siz değerli hocalarından yardım istiyorum teşekkürler

22 Haziran 2021 00:24
Uzm. Dr. Halil Karataş Doktora Sor

Uzm. Dr. Halil Karataş tarafından cevaplandı.

enflamasyon şüphesi

bazı belirtiler sebebiyle, enflamasyon şüphem var. bunun tespiti için dahiliye hekimine mi yoksa enfeksiyon hastalıklarına mı muayene olmam gerekiyor?

14 Haziran 2021 23:27
Uzm. Dr. Halil Karataş Doktora Sor

Uzm. Dr. Halil Karataş tarafından cevaplandı.

Cam batması

İyi günler, yaklaşık 30 yıl önce annemin ayağına, üzerine bastığı çay bardağının kırıkları kaçmış, öyle çok ve hızlı kanamış ki, kanamayı oksijenli su ve kumaş bastırarak zor durdurmuşlar. Kırsalda yaşadıkları için doktora gitmemişler, daha doğrusu önemsenmemiş. Geniş te bir kesi oluşmuş. Size sorum, acaba hala annemin ayağında veya vücudunda cam parçası var mıdır? Bazen farklı yerlerde geziyormuş gibi gelen bir batma hissi olduğunu söylüyor. Bayağı da acı duyuyormuş. Bir doktora görünmeli miyiz, bir hasar oluşmuş mudur? Yanıtlarsanız çok sevinirim, teşekkürler.

5 Haziran 2021 21:19
Uzm. Dr. Necmi Tunç Doktora Sor

Uzm. Dr. Necmi Tunç tarafından cevaplandı.

Wbc ve monosit

Hocam merhaba ben covid 19 geçirdim ayrıca 33 haftalık hamileyim karantinada kan verdim değerlerim normaldi ama karantinadan sonra wbc 15.6 sonra monosit1.03 oldu daha sonra takiba girdim *** *** **-*** *** **-14.1 oldu bu değişkenlik neden olabilir teşekkürler

29 Mayıs 2021 16:41
Uzm. Dr. Necmi Tunç Doktora Sor

Uzm. Dr. Necmi Tunç tarafından cevaplandı.

Kuduz hastalığı

Merhaba bugün kuduz olduğundan şüplendiğim bir hayvana dokundum. Kedilerimde yanında dolaştı. Kıyafet yoluyla ve dokunma yoluyla kuduz bulaşır mı? Kedilerimde hayvanı yaladı onlara da bulaşması söz konusu mu? Teşekkür ederim.

29 Mayıs 2021 16:38
Uzm. Dr. Necmi Tunç Doktora Sor

Uzm. Dr. Necmi Tunç tarafından cevaplandı.

Uykuda terleme üşüme

İyi günler 1 yıldır kaygı bozuklugu tedavisi görüyorum pexara 20 mg kullanıyorum. Her hastalagımı kansere yoruyorum fiziksel agrılarım vücutum cogu hastalığı tsklşt ediyor yaşıyor doktor doktor geziyorum bir sey cıkmıyor en son bir mr sonucunu doktordan önce yanlıs yorumladım kanser oldugunu sandım o gun cok stres yaptım. O gece uykuda titreme üşüme terleme oldu ama sadece uyurken ondan sonraki gecede o gun sonucu ogrenince önce rahatlama Ragmen sadece atletim hafif ıslanmıs ter ve üşüme uyanınca üşüme her sey geciyor psikolojik mi ne olabilir.

25 Mayıs 2021 07:37
Uzm. Dr. Necmi Tunç Doktora Sor

Uzm. Dr. Necmi Tunç tarafından cevaplandı.

Lenf şişliği ve kulakta baskı

4 5 aydır lenf bezlerimde şişlik hissediyorum bazen hafif ağrıyor bazen ağrısı geçiyo özellikle sağ tarafta.Sıklıkla da sağ kulağımda baskı hissi oluşuyor ikisi bağlantılı mı acaba lenfler kulağı etkiliyor mu? Ve hastaneye gitmeli miyim?

18 Mayıs 2021 22:39
Uzm. Dr. Necmi Tunç Doktora Sor

Uzm. Dr. Necmi Tunç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube