Sıcak kemoterapi nedir, kimlere uygulanır?

Yaklaşık 40 yıldır dünyada kullanılan ülkemize de bu konuda eğitim alarak gelen cerrahtan sonra gündemdeki yeri iyice artan ve kullanımı ile tedavi edilebilen kolon rektum kanseri- karın zarı (mezotelyoma) mide kanseri- yumurtalık (over) kanseri- appendiks kanseri (psödomiksoma peritonei) –pankreas kanseri hasta sayısı artan  sıcak kemoterapi kanser hastalarına umut olmaya devam ediyor. Kalın bağırsak, mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei) kanser tedavisinde uygulanan sıcak kemoterapi uygulaması ile hastaların hem tedavisi mümkün olabiliyor,  hemyaşam süresi uzuyor hem de yaşam kaliteleri artıyor.

Sıcak kemoterapi nedir, kimlere uygulanır?

Sıcak Kemoterapi Nedir, Kimlere Uygulanır?

Yaklaşık 40 yıldır dünyada kullanılan ülkemize de bu konuda eğitim alarak gelen cerrahtan sonra gündemdeki yeri iyice artan ve kullanımı ile tedavi edilebilen kolon rektum kanseri- karın zarı (mezotelyoma) mide kanseri- yumurtalık (over) kanseri- appendiks kanseri (psödomiksoma peritonei) –pankreas kanseri hasta sayısı artan  sıcak kemoterapi kanser hastalarına umut olmaya devam ediyor. Kalın bağırsak, mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei) kanser tedavisinde uygulanan sıcak kemoterapi uygulaması ile hastaların hem tedavisi mümkün olabiliyor,  hemyaşam süresi uzuyor hem de yaşam kaliteleri artıyor. Kalın bağırsak, mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei) kanser türleri ileri evrelerde vücuda yayıldıklarında karın içerisinde pek çok sayıda tümör oluşturabiliyorlar. Genellikle karın içerisine yayılan ve sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları karın ağrısına- zayıflamaya ve karın şişmeye ve bağırsak sistemini tıkayarak çalışmaz duruma getirmektedir. Tam bu noktada son yıllarda uygulanmaya başlanan ‘sitoredüktif cerrahi’ ve Sıcak Kemoterapi  yani tümör hücrelerini azaltan ya da temizleyen  işlem ile sıcak kemoterapi uygulanmaya başlanıyor. Bu işlem ile Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi edilebiliyor-  yaşam süresi uzarken yaşam kalitesi de artıyor.

Sıcak Kemoterapi uygulamaları

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi edilebiliyor-  yaşam süresi uzarken yaşam kalitesi de artıyor. Kanser hastaları için genellikle son evrelerde umut olmadığı söylenerek hasta büyük bir boşluk içinde oluyor. Fakat gelişmiş ülkelerde ilerleyen tıbbın hizmetleri sınır tanımıyor Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi edilebiliyor-  yaşam süresi uzarken yaşam kalitesi de artıyor. Cerrahi ile tümörler temizlenebildikten sonra ameliyat esnasında  sıcak kemoterapi uygulaması ile hastaların tedavisi olabilmekte, hem yaşam süresi uzamakta hem de yaşam kalitelerini artıyor. Bu tip kanserler karın içerisine yayıldıklarında beraberinde pek çok organa da yayılmaktadırlar. Sayılamayacak kadar çok olan bu karın içerisindeki tümörler ilerlediği takdirde hastada karında şişme, zayıflama, halsizlik, bulantı ve kusma ve bağırsak sistemini tıkayarak çalışmaz hale getirmektedirler. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında son yıllarda uygulanmaya başlayan ve büyük ilgi gören sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uygulanmaktadır.

Sıcak Kemoterapi Uygulama Süreci

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi edilebilen son yıllarda uygulanan cerrahi ile tümörler temizlendikten sonra ameliyat esnasında gözle görülen kanserli doku ve yayıldığı yerler ile karın zarının da alındığı, konusunda dış merkezlerden eğitim almış uzman cerrahlar tarafından yapılan sitoredüktif cerrahi adı verilen cerrahi tedaviyi takiben ameliyat esnasında kanser ilaçlarının ısıtılarak karın içine sıcak kemoterapi uygulamasını kapsamaktadır. Ameliyat ortalama 6-12 saat arası sürmektedir. Kanserle bulaşan her organın tek tek alınıp vücut gözle görülen kanserli dokulardan temizlendikten sonra gözle görünmeyen kanser hücreleri de sıcak kemoterapi ile yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu hastalarda hastalığın ilk evresine bağlı karın şişliği oluşmuş ise karın içerisine tedavi uygulaması ile durum kontrol altına alınmaktadır.

Kemoterapi ilaçlarının etkinliğini arttırmakı için kemoterapi ajanları mevcut kanser türüne göre ısıtılmaktadır. İlaçlar karın içerisinde özel teknik cihaz yardımıyla dolaştırılmakta ve karın içerisi tedavi edilmektedir. Tümörlerin karın içerisinde görülmesi hastalığın ileri seviyede olması anlamına gelmektedir. Bu noktada mevcut Standard tedavilerden genel olarak cevap alınamamakta ve hastalar hayatlarını kaybedebilmektedirler. Gelişmiş ülkelerde tıbbın sunduğu bu imkanlar ile sıcak kemoterapi uygulaması Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarını tedavi edilebiliyor- yaşam süresi uzarken yaşam kalitesi de artıyor.

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi edilebiliyor-  yaşam süresi uzarken yaşam kalitesi de artıyor.Bu hastalar yaşamda kalabilmektedir.

Her Zaman Her Hastalık ve Her Hasta için Bir Umut Vardır

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi edilebiliyor. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi şansı olmadığı düşünülen ve farklı organlarda kanser tanısına rastlanan bu tip hastalarda farklı yanıtlar almak mümkündür. Bu yöntem ile hastaların bir kısmı sağ kalabilmekte hatta tedavileri olmakta ve iyileşebilmektedirler. Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi kesinlikle alanında uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Sıcak kemoterapi uygulayan hastanelerin uzman kadrosuna ve tıbbi teçhizatının yeterliliği muhakkak araştırılmalıdır. 

Sıcak kemoterapi son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde kullanılan bir tedavi şeklidir ve umudu kalmadığı düşünülen kanser hastaları için bir çıkış kapısı olmaktadır. Kalın bağırsak, karın zarı, mide, yumurtalık, apandist kanser tedavisinde uygulanan sıcak kemoterapi, hastaların yaşam sürelerini uzatabildiği gibi kaliteli bir hayat yaşamalarında etkili oluyor. Bu tip kanserler, ileri seviyelerde vücuda yayıldıklarında karın içerisinde pek çok sayıda tümör oluşturabilmektedirler. Sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları bağırsak sistemini tıkayarak çalışamaz hale getirmektedirler. Bu noktada uygulanacak olan sitoredüktif cerrahi yani tümör hücre sayısını azaltan işlem ile sıcak kemoterapi uygulanmaya başlanır. Hastalara yeni bir umut kapısı olan bu uygulama günümüzde oldukça sık kullanılmaya başlanmıştır.

Amerika’da başlatılan bu tedavi yönteminde gözle görülen kanserli doku ve yayıldığı yerler karın zarının da alındığı sitoredüktif cerrahi adı verilen tedaviyi takiben ameliyat esnasında kanser ilaçlarının ısıtılarak karın içerisine sıcak kemoterapi uygulanmasını kapsar. Ameliyat ortalama 7-10 saat arası sürmektedir. Kanserlerin bulaştığı her organ tek tek alınıp vücut, gözle görülen kanserli dokulardan temizlendikten sonra gözle görülmeyen kanser hücreleri de uygulanan sıcak kemoterapi ile yok edilmeye çalışılmaktadır.


Kemoterapi ajanları mevcut kanserin türüne göre ısıtılmaktadır. Bu ısıtma ile kemoterapik ilaçların etkisi de artırılmaktadır. İlaçlar karın içerisinde cihaz yardımıyla dolaştırılarak karın içi yıkanmaktadır. Kemoterapinin sıcak olarak verilmesinin nedeni sıcağın tümörleri daha iyi kontrol edebilmesidir.

Umut Yok Deniyordu

Tümörlerin karın içerisinde görülmesi hastalığın ileri seviyede olduğunu göstermektedir. Bu noktada genellikle tedavilerden cevap alınamadığı söylenerek hasta kaderine terk edilmektedir. Fakat gelişmiş ülkelerde ilerlemiş tıbbın sunduğu imkanlar dahilinde cerrahi ve sıcak kemoterapinin kombine uygulandığı bu tedavi şekli, bu tür kanserle mücadele eden hastalar için bir tedavi seçeneğidir.


Sıcak Kemoterapi Fiyatları

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi edilebiliyor. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarının tedavi şansı olmadığı düşünülen pek çok kanser hastası bu yöntem ile cerrahi ve Sıcak Kemoterapi sayesinde bir şans yakalayabiliyor. Hastaların bir kısmının yaşam süresi uzamakla beraber  iyileşmeleri ve tedavi olmaları da görülebilmektedir. Bu yöntem karın içerisinde yayılım göstermiş olan Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi edilebiliyor. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavilerinde uygulanmaktadır. Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi kesinlikle alanında uzman bir cerrah tarafından yapılmalıdır.

Sıcak kemoterapi son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde kullanılan bir tedavi şeklidir ve umudu kalmadığı düşünülen kanser hastaları için bir çıkış kapısı olmaktadır. Kalın bağırsak, karın zarı, mide, yumurtalık, apandist kanser tedavisinde uygulanan sıcak kemoterapi, hastaların yaşam sürelerini uzatabildiği gibi kaliteli bir hayat yaşamalarında etkili oluyor. Bu tip kanserler, ileri seviyelerde vücuda yayıldıklarında karın içerisinde pek çok sayıda tümör oluşturabilmektedirler. Sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları bağırsak sistemini tıkayarak çalışamaz hale getirmektedirler. Bu noktada uygulanacak olan sitoredüktif cerrahi yani tümör hücre sayısını azaltan işlem ile sıcak kemoterapi uygulanmaya başlanır. Hastalara yeni bir umut kapısı olan bu uygulama günümüzde oldukça sık kullanılmaya başlanmıştır.

SICAK KEMOTERAPİ İLE İKİNCİ BİR ŞANS

Japonya ve Amerika’da başlatılan bu tedavi yönteminde Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında gözle görülen kanserli doku (Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanserin yayıldığı yerler karın zarının da alındığı sitoredüktif cerrahi adı verilen tedaviyi takiben ameliyat esnasında kanser ilaçlarının ısıtılarak karın içerisine sıcak kemoterapi uygulanmasını kapsar. Ameliyat ortalama 6-12 saat arası sürmektedir. Kanserlerin bulaştığı her organ (Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas tek tek alınıp vücut, gözle görülen kanserli dokulardan temizlendikten sonra gözle görülmeyen kanser hücreleri de uygulanan sıcak kemoterapi ile yok edilmeye çalışılmaktadır.


Kemoterapi ajanları mevcut kanserin türüne göre ısıtılmaktadır. Bu ısıtma ile kemoterapi ilaçların etkinliğinin arttırılması hedeflenmektedir. İlaçlar karın içerisinde cihaz yardımıyla dolaştırılarak karın içi yıkanmaktadır. Kemoterapinin sıcak olarak verilmesinin nedeni sıcağın tümörleri daha iyi kontrol edebilmesidir.

Umut Yok Deniyordu

Tümörlerin karın içerisinde görülmesi Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında hastalığın ileri seviyede olduğunu göstermektedir. Bu noktada genellikle tedavilerden cevap alınamadığı söylenerek hastalar palyatif tedavi denilen sadece belitlerin azaltılması tedavilerine yönlendirilmektedir. Fakat gelişmiş ülkelerde ilerlemiş tıbbın sunduğu imkanlar dahilinde cerrahi ve sıcak kemoterapinin kombine uygulandığı bu tedavi şekli, Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  kanserle mücadele eden hastalar için bir tedavi seçeneğidir.

Sıcak Kemoterapi Fiyatları-Sıcak Kemoterapi nasıl uygulanır

Tedavi şansı olmadığı düşünülen Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında cerrahi ve Sıcak Kemoterapi sayesinde bir şans yakalanabiliyor. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında bir kısmında yaşam süresi uzamakla beraber zamanında uygulandığında Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  iyileşmeler de görülebilmektedir. Bu yöntem karın içerisinde yayılım göstermiş olan kanser türleri için uygulanmaktadır. Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi kesinlikle alanında uzman bir cerrah tarafından yapılmalıdır.

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  özellikle ileri evrelerdeyse  önceden hastaların yaşam umudu kalmıyordu. Doktorlar ilerleyen kanser ile birlikte hastalar için bir müdahale şansının kalmadığını söylüyorlardı. Şimdi, ilerleyen tıp sayesinde sitoredüktif cerrahi ve destekleyen sıcak kemoterapi ile kanser hastalarına bir yaşam umudu doğdu.

Bu tür kanser tipleri Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  ileri evrede vücuda yayıldıklarında karın içerisinde pek çok sayıda tümör oluşturabiliyorlar. Genellikle karın içerisine yayılan ve sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları bulantı-kusma- zayıflama- karın içerisinde su birikmesi (asit), bağırsak sistemini tıkayarak çalışmaz duruma getirmektedirler. Hiçbir umudun kalmadığı düşünüldüğü bu noktada son yıllarda uygulanmaya başlanan ve başarılı sonuçlar alınan sitoredüktif cerrahi yani tümör hücre sayısını azaltan işlem ile sıcak kemoterapi uygulanmaya başlanıyor.

Sitoredüktif Cerrahi ve Sıcak Kemoterapi Uygulanışı

Japonya ve Amerika’da başlatılan bu yeni tedavi yaklaşımı uzun süredir Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  bir umut oldu. Bu tedavi ile gözle görülen kanserli doku ve yayıldığı yerler, karın zarının da alındığı sitoredüktif cerrahi adı verilen cerrahi tedaviyi takiben ameliyat esnasında kanser ilaçlarının ısıtılarak karın içine sıcak kemoterapi uygulanmasını kapsamaktadır. Yaklaşık 6 ila 12 saat arasında süren ameliyatlarda kanserlerin bulaştığı her organ tek tek alınıp vücut gözle görülen kanserli dokulardan temizlendikten sonra gözle görülmeyen kanser hücreleri de uygulanan sıcak kemoterapi ile yok edilmeye çalışılmaktadır. Hastalığın ileri evresine bağlı olarak karın şişliği oluşmuş ise bu durumda karın içerisine tedavi uygulaması ile şişlik kontrol altına alınmaktadır. Karında şişlik oluşturan karında Asit tedavisi konusunda Türkiye’de tek uzman ekip vardır.

Kemoterapi ajanları mevcut kanser türüne göre ısıtılmaktadır. Bu ısıtma kemoterapi ilaçların etkinliğini artırmak açısından önemlidir. İlaçlar karın içerisinde cihaz yardımıyla gezdirilir, yayılır, yıkanarak temizlenir. Bu işlem esnasında vücut ısısı kontrol sürekli kontrol edilmektedir.

Kemoterapinin sıcak olarak verilmesinin nedeni sıcağın tümörleri daha iyi kontrol edebilmesidir. Tümörlerin karın içerisinde görülmesi Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  hastalığın ilerlemiş olduğunu gösterir ve çoğu doktor bu durumda hasta için yapılacak bir şey kalmadığını söyler. Fakat bahsettiğimiz bu uygulama ile hastanın yaşam süresi uzatılmakta hatta iyileşebilmektedir.

Sıcak Kemoterapi Fiyatları

Sıcak kemoterapi uzmanlık işidir. Alanında uzman cerrah ve deneyimli bir ekip ile uygulanmalıdır. Türkiye Periton Kanser Tedavi Merkezi sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapiyi uzman doktorları ve deneyimli ekibi ile tıbbın sunduğu teknolojik imkanlar ile güven içerisinde yapmaktadır. Sıcak kemoterapi fiyatlarını irtibat numarası olan 212 2960909 (218)’i arayarak öğrenebilir, sağ tarafta sizler için ayrılmış formu doldurarak aklınıza takılan soruları anında sorabilirsiniz.

Son yıllarda uygulanmaya başlanan ve kanser hastaları için büyük bir umut kapısı olan sıcak kemoterapi, özellikle gelişmiş ülkelerde hayat kurtarmaya devam ediyor. Mide, karın zarı, kalın bağırsak, yumurtalık, apandist kanser tedavisinde kullanılan sıcak kemoterapi, hastaların yaşam süresini uzatabildiği gibi yaşam kalitesini de artırmaktadır. Bu tip kanserler karın içerisinde yayıldıklarında pek çok sayıda tümör de oluşturmaktadır. Genellikle karın içerisine yayılan ve sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları, en sonunda bağırsak sistemini tıkayarak çalışmaz duruma getirmektedir. Bu şekilde hastalara genellikle ‘yapılacak bir şey kalmamış’ denerek hastalar kaderlerine terk ediliyorlar. Fakat son yıllarda uygulanmaya başlanan sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi ile bu kansere yakalanmış hastalar için yeni bir umut doğmuş oldu.


Sıcak Kemoterapi ISTANBUL’da?

İlk defa Japonya ve  Amerika’da uygulanmaya başlanan bu tedavide Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  gözle görülen kanserli doku ve yayıldığı yerler ile karın zarının alındığı sitoredüktif cerrahi esnasında kanser ilaçları ısıtılarak  Sıcak Kemoterapi karın içerisinde yayılır ve uygulanır. Yaklaşık 6 – 12 saat arası süren bu ameliyat ile hasta için bir umut ortaya çıkmaktadır. Yöntemde gözle görülen kanserli dokular tek tek alınıp temizlenmektedir. Ardından gözle görülmeyen kanser hücreleri de uygulanan sıcak kemoterapi ile yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu tip kanserli hastalarda hastalığın ileri evresine bağlı olarak karın şişliği (Asit) meydana gelmiş ise karın içerisine tedavi ile durum kontrol altına alınır.


Kemoterapi ajanları mevcut kanser türüne göre ısıtılır. Bu ısıtma ile kemoterapi ilaçların etkinliği artırılır. Karın içerisine özel bir teknik  cihaz yardımı ile Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında ameliyat esnasında yayılan ilaçlar uygulanmakatdır. Kemoterapinin sıcak verilme nedeni sıcağın tümör yok edici etkisinden yararlanılmasıdır.

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  Tümörlerin karın içerisinde görülmesi hastalığın ileri seviyede olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumda genellikle hasta için bir şey yapılamayacağı söylenir. Fakat gelişmiş ülkelerde tıbbın geldiği son nokta ile sıcak kemoterapi vasıtasıyla pek çok hayat kurtarılabilmektedir.

Kanser hastalığı tedavi edilebiliyor- yaşam Süresi Uzuyor, yaşam Kalitesi Artıyor

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  Standard tedaviler ile başlanılan ve sonrasında da tedavi şansı olmadığı düşünülen hastalar için umut anlamına gelen sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uzmanlık gerektiren bir alandır. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında ilk tedavi seçeneği olarak uygulandığında Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarını tedavi edebilmektedir.Türkiye’nin Periton Kanser Tedavi Merkezii uzman cerrahları ve deneyimli ekibiyle sıcak kemoterapi tedavisini en Optimal ve optimum üstü  şekilde hastalarına sunmaktadır.


SICAK KEMPOTERAPİ MERKEZLERİ

Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında bir umut. Özellikle gelişmiş ülkelerde sıklıkla kullanılan bu yöntem ile umudu kalmadığı düşünülen ileri seviye Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  tedavi sağlayabilmekte, bu hastaların yaşam süresi uzayabilir hatta iyileşme bile gösterebiliyorlar. Peki bu kanser türleri hangileridir; mide, kalın bağırsak, yumurtalık (over), karın zarı, apandiks (Psödomiksoma Peritonei) kanserlerinde sıcak kemoterapi uygulanabilmektedir. Bu tip kanserler ileri evrelerde vücuda yayıldıklarında pek çok tümörü de beraberinde yaymaktadır. Karın içerisine yayılan ve sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları bulantı-kusma, karın şişliği (asit), bağırsak sistemini tıkayarak çalışamaz hale getirmektedir. Bu noktada umutların tükendiği anda sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uygulaması hastaya bir şans veriyor.

Kanser hastalığı tedavi edilebiliyor- yaşam Süresi Uzuyor, yaşam Kalitesi Artıyor

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  Standard tedaviler ile başlanılan ve sonrasında da tedavi şansı olmadığı düşünülen hastalar için umut anlamına gelen sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uzmanlık gerektiren bir alandır. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında ilk tedavi seçeneği olarak uygulandığında Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarını tedavi edebilmektedir.Türkiye’nin Periton Kanser Tedavi Merkeziuzman cerrahları ve deneyimli ekibiyle sıcak kemoterapi tedavisini en Optimal ve optimum üstü  şekilde hastalarına sunmaktadır.

Hiçbir Zaman Geç Değildir

Japonya ve Amerika’da ilk uygulamaları  başlanan bu tedavi yönteminde Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarını gözle görülen kanserli doku ile yayıldığı yerler ve karın zarı alınarak sitoredüktif cerrahiyi takiben ameliyat esnasında kanser ilaçları ısıtılarak sıcak kemoterapi uygulanmaktadır. . Bu ameliyat ortalama 6-12 saat arası sürmektedir. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında kanserli her organ tek tek alınmakta, gözle görülen kanserli dokular temizlendikten sonra gözle görülmeyen kanser hücreleri uygulanacak sıcak kemoterapi yöntemiyle yok edilmeye çalışılmaktadır. Hastalığın ileri evresine bağlı karın şişliği oluşmuşsa, karın içerisine tedavi uygulaması ile bu sorun çözülür.

Kemoterapi sıcak olarak verilir. Bunun nedeni sıcak tümör hücrelerini öldürücü etkiye sahiptir. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında Standard tedaviler etkinliği azalan ve yeni bakış açısı ve yenilikler ile revize edilmesi gerekn bir şekilde tedavi devam etmektedir. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında  Tümörlerin karın içerisinde görülmesi hastalığın ilerlediğine işarettir ve bu evrede genel olarak satndard tedavilerden cevap alınamamaktadır. Şimdi tıbbın sunduğu imkanlar dahilinde cerrahi ve sıcak kemoterapi kombinesi ile Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında bir tedavi şansı doğmuş oluyor.

Tedavi şansı olmadığı düşünülen ve farklı organlardan başlayan Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarından farklı yanıtlar alınabilmektedir. Hastaların bir kısmı uzun süreli sağ kalıma ulaşabilmekte, hatta iyileşme göstermektedirler. Bu yöntem karın içerisinde yayılım gösteren ileri kanserlerde uygulanır. Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uzman bir cerrah ve deneyimli bir ekip ile yapılması gereken bir tedavidir. Türkiye Periton kanser Tedavi Merkezi uzman doktorları ve deneyimli kadrosuyla kanser hastalarına yaşama tutunmaları için bir neden sunuyor.


KANSERDE SICAK KEMOTERAPİ

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarının tedavilerinde Sıcak kemoterapi uygulamaları son dönemde ülkemizde uygulanmaya başlamış, kanser hastaları için bir umut olmuştur. İlk defa Amerika’da uygulanmaya başlanan bu yöntem ile pek çok ümitsiz kanser hastası hayata döndürülmüştür. Mide, kalın bağırsak, yumurtalık, karın zarı, yumurtalık, apandist kanserlerinde karın içine uygulanan tedavi ile yayılan tümörler engellenebilmektedir. Genellikle karın içerisine yayılan ve sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları bulantı-kusma, zayıflama, karında asit birikimi, bağırsak sistemini tıkamakta ve çalışamaz hale getirmektedir. Bu noktada uygulanan sitoredüktif cerrahi ve takiben sıcak kemoterapi hastaların ömrü uzatmakla beraber yaşam kalitelerini de artmaktadır.

Sıcak Kemoterapi ile Yaşam Uzayabilir

Bu tedavide göz ile görülen kanserli doku ve yayıldığı yerler, karın zarı da dahil alınarak siterodüktif cerrahi adı verilen cerrahi ve onu takiben kanser ilaçlarının ameliyatta ısıtılarak karın içine sıcak kemoterapi uygulanmasıyla yapılmaktadır. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında kanserin bulaştığı her doku tek tek alınmakta, vücut gözle görülen kanserli dokulardan temizlendikten sonra gözle görülmeyen kanserler için sıcak kemoterapi kullanılmaktadır. Bu hastalarda kanserin ileri evresine bağlı olarak karın şişliği (asit) görülebilmektedir. Bu takdirde karın içerisine tedavi uygulanarak durum kontrol altına alınmaktadır.

Kemoterapi ajanları mevcut kanserin türüne göre ısıtılmaktadır. Bu yöntem ile ilaçların etkisi de artırılmaktadır. İlaçlar karın içerisine cihaz yardımıyla dolaştırılmakta, karın içi yıkanmaktadır. Kemoterapinin sıcak olarak verilmesinin nedeni sıcağın tümörleri daha iyi kontrol edebilmesidir. Tümörlerin karın içerisinde görülmesi hastalığın ileri evrede olduğunun göstergesidir. Bu noktada genel olarak tedaviden cevap alınamamaktadır ve hastalar hayatlarını kaybedebilmektedirler. İleri tıbbın sunduğu bu imkanlar ile artık hastalar kaderlerine terk edilmiyor. Sitoredüktif cerrahi ile birlikte verilen sıcak kemoterapi sayesinde bu tür hastalıklara karşı bir tedavi seçeneği olarak sunulmaktadır.

Kaliteli Bir Yaşam İçin

Hiç umutların kalmadığı bir anda ortaya çıkan ve uygulanan bu yöntem kanser hastalarına kaliteli bir yaşam sunuyor. Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi mutlak suretle uzman bir cerrah ve donanımlı bir ekip ile uygulanmalıdır. Tedavi şansı olmadığı düşünülen ve farklı organlardan başlayan Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarından farklı yanıtlar alınabilmektedir. Hastaların bir kısmı uzun süreli sağ kalıma ulaşabilmekte, hatta iyileşme göstermektedirler. Bu yöntem karın içerisinde yayılım gösteren ileri kanserlerde uygulanır. Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uzman bir cerrah ve deneyimli bir ekip ile yapılması gereken bir tedavidir. Türkiye Periton kanser Tedavi Merkezi uzman doktorları ve deneyimli kadrosuyla kanser hastalarına yaşama tutunmaları için bir neden sunuyor.


KARIN İÇİNE SICAK KEMOTERAPİ

Japonya ve Amerika’da son 40 yıldır uygulanan ve ülkemizde de yurt dışında eğitimini tamamlayarak Son yıllarda uygulanışı artan sıcak kemoterapi kanser hastalarına umut oluyor. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında tedavide uygulanan sıcak kemoterapi uygulaması ile hastaların yaşam süresi uzayabildiği gibi iyileşme de gösterebiliyorlar. Bu tip kanser türleri vücuda yayıldıklarında sayılamayacak kadar çok tümör oluşturabilmektedirler. Bu tümörler sayılamayacak kadar çok olmakla beraber ileri evrede bağırsak sistemini çalışamaz hale getirmektedirler. Uygulanmaya başlanan sitoredüktif cerrahi ve beraberinde  sıcak kemoterapi ile hastanın yaşam süresi uzatılabilmektedir.

İlk defa Japonya ve Amerika’da uygulanmaya başlanan bu tedavi uzun bir süredir kanser ile mücadele eden hastalar için umut kapısı oldu. Bu tedavide gözle görülür kanserli doku ve yayıldığı yerler, karın zarı da dahil alınarak cerrahi tedavi uygulanır ve bununla birlikte sıcak kemoterapi uygulamasına geçilir. Ameliyat sırasında kanser ilaçları ısıtılarak karın içerisine yayılır. Bu ameliyat ortalama 6-12 saat arası sürmektedir Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında kanserin yayıldığı her organ tek tek alınıp vücut gözle görülen kanserli dokulardan temizlendikten sonra gözle görülmeyen kanser hücreleri sıcak kemoterapi ile yok edilmeye çalışılmaktadır. Hastalığın ileri evresine bağlı karın şişliği oluşmuşsa bu durum karın içine uygulanacak tedavi ile iyileştirilmektedir.

Sıcak kemoterapide, Kemoterapi ajanları mevcut kanserin türüne göre ısıtılır. Bu ısıtma işlemi ile kemoterapi ilaçlarının etkisi artmaktadır. İlaçlar karın içerisinde cihaz yardımıyla dolaştırılmaktadır. Kemoterapinin sıcak olarak verilmesinin nedeni sıcağın tümörleri daha iyi kontrol altına alabilme özelliğidir.

Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarında Tümörlerin karın içerisinde görülmesi hastalığın ileri seviyeye taşındığı anlamına gelmektedir. Bu noktada genel olarak yapacak bir şeyin kalmadığı söylenmektedir fakat tıbbın imkanları dahilinde cerrahi ile birlikte uygulanan sıcak kemoterapi yeni bir umut oluşmuştur.


Farklı organlarda başlayan kanserler hastaya göre farklılık göstermektedir. Uygulanan sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi ile hastaların bir kısmı uzun süre sağ kalabilmekte hatta iyileşme gösterebilmektedirler. Bu yöntem karın içerisinde yayılım gösteren ileri kanserlerde uygulanmaktadır. Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uzmanlık gerektiren bir tedavi sürecidir. Alanında uzman cerrah ve deneyimli bir ekip ile uygulanmalıdır. Türkiye Periton Kanseri Tedavi Merkezi  uzman cerrah ve ekibiyle sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapiyi optimum şekilde uygulamaktadır.


Sıcak Kemoterapi Nerede Diye Soranlara

Tüm dünyada uzun süredir Periton Kanser Merkezlerinde özelleşmiş kişilerce uygulanan  Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi son yıllarda ülkemizde de eğitimlerini alanlar geldikçe sık kullanılmaya başlanmış ve olumlu yanıtlar ile kanser hastalarına bir umut ışığı olmuştur. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastalarının tedavilerinde uygulanan bu yöntem tıbbın geldiği nokta ile başarılı sonuçlar vermektedir. Kalın bağırsak (kolon kanseri ve rektum kanseri) , mide, karın zarı (mezotelyoma), yumurtalık (over), apandisit (Psödomiksoma Peritonei)- pankreas kanser hastaları tedavi olabilmekte,  yaşam süreleri uzayabildiği gibi daha kaliteli bir yaşam sürecine de kavuşmuş oluyorlar. Bu tip kanserler vücuda yayıldıklarında karın içerisinde pek çok sayıda tümör oluşturabiliyorlar. Genellikle karın içerisinde olan ve sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları bağırsak sistemini tıkamakta ve çalışamaz hale getirmektedirler. Bu noktada uygulanmaya başlanan sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uygulamaları ile yayılan tümörler temizlenebilmektedir.

Sıcak Kemoterapi Hayat Kurtarabilir

İlk defa Amerika’da Sugarbaker tarafından başlatılan bu yeni tedavi yaklaşımı uzun bir süredir bu hastalar için bir umut kapısı oldu. Bu tedavide gözle görülen kanserli doku ve yayıldığı yerler karın zarı da dahil olmak üzere alınarak sitoredüktif cerrahi adı verilen ve bu tedaviyi takiben ameliyat esnasında kanser ilaçlarının ısıtılarak karın içine sıcak kemoterapi uygulamasını kapsamaktadır. Bu ameliyat ortalama 7-10 saat arası sürmektedir. Kanserin bulaştığı her organ tek tek alınmakta, vücut gözle görülen kanserli dokulardan temizlendikten sonra gözle görülmeyen kanser hücreleri de uygulanan sıcak kemoterapi ile yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu hastalarda özellikle hastalığın ileri evresine bağlı karın şişliği oluşmuşsa bu durumda karın içerisine tedavi uygulaması ile durum kontrol altına alınır.

Kemoterapi ajanları mevcut kanserin türüne göre ısıtılmaktadır. Bu ısıtma ile kemoterapik ilaçların etkisi de artırılmaktadır. İlaçlar karın içerisine cihaz yardımıyla dolaştırılarak karın içi yıkanmaktadır. Kemoterapinin sıcak olarak verilmesinin nedeni sıcağın tümörleri daha iyi kontrol edebilmesidir. Tümörlerin karın içerisinde görülmesi hastalığın ilerlediği anlamına gelir ve genel olarak bu evrede yapacak bir şey yok denmektedir. Fakat tıbbın geldiği bu son nokta ile artık sıcak kemoterapi bir şans olmaktadır.

Sıcak Kemoterapi Fiyatları

Tedavi şansı olmadığı düşünülen, farklı organlarda kanserleri bulunan bu tür hastalarda farklı yanıtlar alınabilmektedir. Hastaların bir kısmı uzun süreli sağ kalıma ulaşabilmekte hatta iyileşme göstermektedirler. Sıcak kemoterapi kesinlikle uzman bir cerrah ve donanımlı bir hastane ile yapılmalıdır. Özel Meltem Hastanesi uzman cerrah ve deneyimli ekibi ile sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapiyi sağlıklı bir şekilde uygulamaktadır. Sıcak kemoterapi fiyatlarını irtibat numarası olan 0 212 644 22 00’ı arayarak öğrenebilir, sağ taraftaki formu doldurarak aklınıza takılan soruları anında sorup cevap alabilirsiniz.

Bu makale 20 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Emel Canbay

Prof. Dr. Emel Canbay, İngiliz Kraliyeti Tıp Akademisine Üyeliğine layık görülen Türk Bilim İnsanı'dır.  Ayrıca  Meme, Mide, Kolon, Apendiks, Yumurtalık Kanserlerinin tedavisinde uzmanlaşmıştır. Ameliyat ile birlikte Sıcak Kemoterapi ve PİPAK ile ilgili Amerika, İngiltere, Japonya ve Almanya'dan eğitim ve sertifikaları mevcuttur. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nden 1988 yılında mezun olduktan sonra University of London King’s College School of Medicine&Dentistry'de (PhDLondon) Meme Kanseri’nin moleküler mekanizması üzerine çalışmış, 2006 yılında  Ankara Numune EAH'de uzmanlığını tamamlamıştır. *Osaka ( Japonya) ve Washington (ABD) da Periton Cerrahisi ve Intraperitoneal Kemoterapi eğitimi (Japon sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalandırılmıştır)  ( 2012-2014 yılları) *Endoskopik Submukozal Disseksiyon Sertifikasyonu, Osaka- J ...

Etiketler
sıcak kemoterapi
Prof. Dr. Emel Canbay
Prof. Dr. Emel Canbay
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube