Davranışsal ketlenme

“davranışsal ketlenme” mizacında olan çocuklar ...okul öncesi dönemde utangaç, sessiz ve tanımadıkları kişilere karşı çekingen davranışlar gösterirler. Okul yıllarında ise arkadaşları arasında suskundurlar.

Davranışsal ketlenme

“davranışsal ketlenme” mizacında olan çocuklar ...okul öncesi dönemde utangaç, sessiz ve tanımadıkları kişilere karşı çekingen davranışlar gösterirler. Okul yıllarında ise arkadaşları arasında suskundurlar. Davranışsal ketlenmenin ancak 21 ayın üzerindeki çocuklarda değerlendirilmesi mümkün olmaktadır. Kagan ayrıca, dört aylık bebeklerde  “aşırı tepkisel”  (high reactivity) olarak adlandırılan bir mizaç daha tanımlamıştır. Bu bebekler yeni uyaranlara yüksek düzeyde motor etkinlik ve ağlama cevabı göstermektedirler. Bu çocukların %60’ının daha sonraları davranışsal ketlenme biçiminde mizaç gösterdikleri bildirilmektedir. Robinson ve arkadaşları davranışsal ketlenme gösteren çocukların alışkın olmadıkları ortamlarda daha fazla uyarılmış cevap verdiklerini, daha fazla destek ve güven gereksinimi duyduklarını ileri sürmektedirler.

Bu makale 20 Haziran 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Çocuk Gelişim Müge Ertuğrul

Müge ERTUGRUL 1980 ANKARA doğumludur. Lisans Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bitirmiş, ardından Çocuk Gelişimi üzerine çalışmalarını Atatürk Üniversitesi de sürdürmüş, Topkapı Üniversitesi Yüksek Lisans  Genel Psikoloji alanında  devam eden kariyerine ; "3 - 6 yaş oyun terapisi , riskli cocuklar  otizim ,disleksi, cocuklarda kaygı bozukluğu , kardeş kıskandığı,  üstun zekalı bireylerin eğitimi vb. " alanlarda çalışmalar yapmış halen 3. 6 ve 12  yaş aralığı  çocukların ve Ailelerine  özel eğitim destegi ve psikolojik destek eğitimlerine devam etmektedir.

Etiketler
Sosyal anksiyete
Çocuk Gelişim Müge Ertuğrul
Çocuk Gelişim Müge Ertuğrul
Ankara - Çocuk Gelişim
Facebook Twitter Instagram Youtube